Siis mainaaja on aivan samanlainen node kuin mikä tahansa kotinode ja noudattaa täsmälleen samaa protokollaa, hyväksyy ja välittää siirtoja ja blokkeja aivan samalla tavalla riippumatta siitä onko se itse löytänyt blokin vai vain välittämässä sitä eteenpäin.
Miten Bitcoin-transaktio validoidaan:
Kun Bitcoin-verkossa tehdään transaktio, niin siirron tehnyt node välittää sen eteenpäin nodeille joihin on yhteydessä. Nämä nodet validoivat siirron ja mikäli siirto on validi, lähettävät sen eteenpäin nodeille joihin he ovat yhteydessä, jotka taas validoivat transaktion jne. Eli siirto validoidaan monesti useita kertoja ennen kuin se tullaan louhimaan lohkoon. Kaikki Bitcoin-nodet säilyttävät näitä validoituja louhimattomia transaktioita omalla muistialtaassaan(mempool). Sitten kun aika koittaa ja joku node löytää lohkon, niin se valitsee haluamansa transaktiot näistä jo usein moneen kertaan validoiduista transaktioista ja muodostaa lohkon, jonka sitten julkaisee nodeille joihin on yhteydessä, jotka sitten validoivat lohkon ja mikäli lohko on validi, niin lähettävät sen sitten eteenpäin muille yhteydessään oleville nodeilleen jne.
Kyseessä on siis prosessi, jossa mainaaminen on vain työtä, joka validoidaan nodejen toimesta ja mainaaja joka ei toimi protokollan mukaan, tekee täysin turhaa työtä.
Vielä kerran, josko menis jakeluun. Mainaaminen itsessään ei siis ole mitään muuta kuin numeroiden hashaamista, kunnes löytyy oikea, joka vastaa haluttua, ei mitään sen ihmeellisempää.
SPV-nodet ovat ongelmallisia sen takia, koska ne eivät validoi lohkoista muuta kuin otsaketiedon(block header), eikä itse lohkossa olevia transaktioita. Eli SPV-node käyttäjien pitää siis luottaa, että joku muu(kolmas osapuoli) validoi lohkot kokonaan heidän puolestaan. Ei hyvä.
Vain ajamalla itse Bitcoin-nodea, voit olla 100% varma että yksikään louhija ei voi lisätä lohkoihin transaktioita, jotka ovat epävalideja.
Et ilmeisesti edelleenkään ymmärrä sitä että soft forkilla voi ainoastaan lisätä toimintoja. Sillä ei ole mahdollista poistaa jo olemassa olevia protokollasääntöjä tai “ulos forkata” ketjua mitenkään.
Satoshi poisti tosiaan kasan OP_codeja sen jälkeen kun yhdessä niissä havaittiin bugi, jolla kuka tahansa olisi voinut käyttää kenen tahansa bitcoineja. Satoshi katsoi parhaaksi poistaa kaikki epävarmuudet ja jättää vain oleellisimmat, jotta voitiin minimoida kaikki mahdolliset hyökkäyspinta-alat ja protokolla olisi mahdollisimman turvallinen. Satoshi sanoi myös että niitä voidaan tarvittaessa myöhemmin palauttaa jos katsotaan turvalliseksi tai vaihtoehtoisesti kirjoittaa uusia ja paremmin asiansa ajavia OP-codeja.
Segwit-päivityksen myötä myös OP_codeja on ollut mahdollista lisätä protokollaan turvallisemmin ja huomattavasti aikaisempaa helpommin.
Salamaverkko saattaa olla vielä pieni(tosin kun tiedetään että hyvin suuri osa kanavista on privaatteja, niin vaikeahan sitä on mitata), mutta kuitenkin huomattavasti suurempi kuin BcashABC tai BcashSV, josta kovasti puhut. Sen takia en itse noista keskitetyistä ja epäturvallisista pikkukryptokkeista jaksakaan kiinnostua, vaikka toki toivon kyseisille projekteille onnea ja menestystä.
Mistä olet saanut käsityksen että Salamaverkolla ei voisi lähettää senttejä isompia siirtoja? Tämä on selvästi virheellinen käsitys.
Palaan aikaisemmin mainisemaani elävään esimerkkiin, jossa tilasin verkkokaupasta tuotteita yli 50€ arvosta ja maksoin tilauksen Salamaverkon kautta parissa sekunnissa.
Kuka on sanonut että Salamaverkko ei skaalaudu suurille käyttäjämäärille?
Tapoja ja keinoja on monia
https://youtu.be/Uqw-YzOb45E