Taas uusi Satoshi!

Nonnih, taas on uusi Satoshi tullut ilmoille, ikään kuin sellaiseksi julistautuneita tai epäiltyjä ei olisi jo tarpeeksi muutenkin (esim. Craig Wright, Hal Finney, David Kleiman, Nick Szabo, Dorian Nakamoto jne.). Joku pakistanilainen veijari väittää olevansa bitcoinin luoja (nooh, tavallaan yhdessä Finneyn kanssa), ja kirjoittaa kolmiosaisen raportin tapahtuneesta. Ensimmäinen osa tuli julki tänään, toinen huomenna ja kolmas ylihuomenna. Ensimmäinen on niin kiehtovaa luettavaa, että seuraavia osia odottaa vesi kielellä vaikka kyseessä olisikin taas yksi uusi Craig Wrightin tapainen huijari:

"I will also reveal all facts related to my 980,000 bitcoins. "

Tuosta Part II:stahan löytyy todisteet… click ---->

" This page doesn’t seem to exist."

NIin siis osa II julkaistaan myöhemmin tänään ja osa III huomenna.

Julkaisuajankohdaksi on luvattu “4 PM EDT”… Eli koska 4 EDT on neljä tuntia UTC:tä jäljessä ja Suomen aika kaksi tuntia edellä, niin julkistus tulisi olemaan Suomen aikaan iltakymmeneltä. Mielenkiiintoista tosiaan mitä noista Satoshin omista kolikoista sanotaan mutta vähintään yhtä mielenkiintoista on huomiselle ajoittuva bitcoinin “uudelleen henkiinherättämisprojekti” Tabula Rasa. Mistä ihmeestä oikein on kyse? Jäämme odottelemaan, ehkä vain paljon savua ilman tulta…

Jahas, sympaattinen tarina sinänsä mutta tyyppi väittää valinneensa numerologisin perustein genesis-lohkon luomispäiväksi 3.1.2009. Kiva kiva mutta genesis-lohko luotiin 9.1.2009…

2 tykkäystä

Ensin kommentti itse aiheeseen: Ihan hauska tämäkin “Satoshi” numero 1+x. Todetaan vaan että ai tällainen numerologinen tarina tällä kerralla vuorossa. Kuka mihinkin hurahtaa.

Sitten kommentti tähän sinun päivämääräjuttuun jonka toki tämä “satoshi tapaus numero 1+x” sentaan oli haltsannut ihan oikein.

ensimmäinen “louhittiin” 3.1.2009 klo 18.15 UTC.

Se ei suinkaan ole lohko #1 joka louhittiin 9.1. vaan kyseessä on genesis lohko #0. Coinbase data sisältää hexana tavut: 04 3F 3F 1D 01 04 45 ja niistä jatkuen tavut ascii muodossa esitettynä: The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks (kokonaisuudessaan siis 76 tavua)

Tässä Lohko #0

Vaikeusastekin oli huima 1 jossa se pysyi lohkoon 32255 saakka Eli tasoa: ruutupaperi ja lyijykynä.
Yhteensä vaikeusasteella 1 louhittiin 1612750 BTC.
Monet alkuajan bitcoinit ovat siitä lähtien pysyneet siellä koskemattomina, ei tokikaan kaikki. Myös ne ensimmäiset 50. Tosin ei aivan, esim siihen ekaan osoitteeseen jossa ne ekat 50BTC ovat olleet on edelleenkin, viimeksi noin 12h sitten, tullut hitunen lisää. Sensijaan outputteja siitä osoitteesta ei ole ollut koskaan (eikä kait voikaan olla).

1 tykkäys

Juu tosiaan genesis oli jo ennen ensimmäistä (tai siis ykköslohkoa): Mutta ei tämä fakta tästä veijarista vielä Nakamotoa tee. Herralla vain on erilainen selitys kuin toisella tunnetulla huijarilla, Craig Wrightilla, sille miksi ekoja satojatuhansia kolikoita ei ole liikuteltu. Tältä muka hajosi kovalevy jolla tunnukset olivat ja Wrightin tunnukset puolestaan ovat muka ties mistä syystä ties minkä trustin hallussa. Onkos kukaan vahvistanut että juu, meillähän ne tunnukset ovat? Ai eikö, miksiköhän? Eikö nyt kuitenkin jonkun pitäisi nousta esiin puolustamaan herra Wrightia oikeudenkäynnissä jos kerran herra muka puhuu totta? Ja ruveta latomaan faktoja tiskiin.

Mutta näiden herrojen jutuissa on muutama kiinnostava yhtäläisyys: 1) Kumpikin esittää olevansa närkästynyt siitä että keksintöään (siis bitcoinia) on käytetty rikollisiin tarkoituksiin kun tarkoitus oli vain aikaansaada kaikille kaikkea hyvää ja auttaa köyhiä. Tämä on jotenkin groteski valitus. Miten ihmeessä voisi edes teoriassa kuvitella että rikolliset EIVÄT käyttäisi moista keksintöä? Varsinkin silloin kuin vielä kuviteltiin että bitcoin on jotenkin täysin anonyymi. Tottakai käyttävät. Tietenkin rikolliset käyttävät kaikkia keinoja jotka heille ovat mahdollisia ja joista kuvittelevat itselleen olevan hyötyä. Eikö tämä ole aivan itsestäänselvää?

Ihan yhtä itsestäänselvää on valituksen 2) aihe. Kumpikin herroista valittaa että bitcoiniin on liittynyt AHNEUTTA! Ihanko totta? Voi kuinka yllättävää! Ettäkö voisi kuvitella että suuri raha EI kiinnostuisi ihan mistä tahansa uudesta jutusta jonka taloudellinen arvo vain näyttää nousevan ja nousevan? Että suuri pääoma katsoisi sivusta kun köyhät tavikset rikastuvat ottamatta itse osaa pirskeisiin, niinkö? Jotenkin näiden kummankin herran jutut ovat niin utopistisen naiiveja ettei voi kuin ihmetellä heidän käsityksiä yhteiskunnan toiminnasta ja ihmisluonnosta.

Hyödyllistä vain olisi tietää kenellä Nakamoton privaattiavaimet ovat. Nimittäin jos vähänkään ruvetaan edes pientä osaa sadoistatuhansista ensimmäisistä kolikoista jossain vaiheessa liikuttelemaan, seuraa aivan ennennäkemätön paniikkimyynti ja ostajat kaikkoavat tyystin…

Ja mitä tapahtui Hal Finneyn kolikoille? Herrahan louhi jo hyvin varhaisessa vaiheessa ja ehkäpä louhi isonkin määrän. Myikö ennen kuolemaansa? Jättikö myymättä ja jäivätkö kolikot ikuisiksi ajoiksi jonkun tietokoneen kovalevyn uumeniin murtamattomien salauskoodien taakse? Vai siirsikö kolikot jollekulle muulle ennen kuolemaansa? Ei kai näihinkään kysymyksiin koskaan saada vastausta vaikka kiva olisi saada koska se vaikuttaisi arvioon siitä kuinka paljon oikeasti bitcoineja ylipäänsä on “olemassa”, siis kuinka monen kolikon privaattiavaimet ovat jonkun henkilön tiedossa.

1 tykkäys

Tätä minäkin pidän Bitcoinin suurimpana riskinä - ainakin lyhyellä tähtäimellä. Vaikka eihän nämä kolikot itse järjestelmää, eikä fundamenttejä millään tavalla rikkoisi, mutta se että kadonneiksi tulkitut kolikot tulisivatkin yht’äkkiä markkinoille. Viiden prosentin inflaatioi aiheuttaisi kyllä kokoaan suuremman myllerryksen. Tosin pitemmällä tähtäimellähän tällä ei ole juurikaan merkitystä. Varmasti lööpit jaksaisivat keksiä ties mitä, ja tämä varmasti karkottaisi alasta kiinnostuneita, mutta asiaan todella perehtyneet varmasti ymmärtäisivät, että eihän itse systeemi ole muuttunut.

Huomattavaa tosin olisi, että mikäli siirrot todistaisivat jonkun tahon alle 980k Bitcoinia, voisi asialla olla valtavaa poliittista merkitystä.

1 tykkäys

Samaan aikaan toisaalla: “virallinen” feikkisatoshi Craig Wright taas vauhdissa:

https://bitcoinexchangeguide.com/craig-wright-publishes-his-bitcoin-whitepaper-to-ssrn-says-its-time-to-own-his-invention/

Kaveri kelaa että on aika OMISTAA (own) keksintönsä ja pitää privaattiavainten hallussapitoa merkityksettömänä ideana. Kyllä on sekaisin tämä veijari.

Nyt hän aikoo kieltää kaikkia käyttämästä Bitcoin sanaa nimessä ja ohjelmissa. Alkaakohan tämä menemään jo pikku hiljaa liian pitkälle?

Esimerkiksi Denarium ei saisi enää myydä Bitcoinia sisältäviä tuotteita vaan jollain muulla nimellä olevia rahoja. Bittirahan uutisissakaan ei voitaisi enää puhua Bitcoinista koska Bitcoinin nimi jouduttaisiin vaihtamaan.

Nyt tämä herra satoshi on saanut jenkkien oikeuslaitoksenkin uskomaan että hän on satoshi. Mitähän seuraavaksi, ilmeisesti hän siirtää Ira Kleimanille oikeuden määräyksellä 5 miljardin arvosta satoshilta varastettuja ja satoshin mainaamia Bitcoineja. Joista Ira dumppaa 2 miljardin arvosta Bitcoineja verojen maksuun. Sitä seuraavaa huijarin liikettä on mahdoton arvata.

tylsiä tarinoita, enkä näe tässä yhtään mitään sympaattista.
mutta koko ketjun ideahan olikin haukkua craig wrightia :slight_smile:

tässä ois vähän jännempi kertomus iltasaduksi:
https://bico.media/39062d9fb3df9054e4df8321694e631ac5b653d15e122524fddb6c7f7741ff1b
huom. tallennettu bitcoin (SV) lohkoketjuun.

Ihan huuhaata. Selvästi cultistin kirjoittama. Jos Craig olisi Bitcoinin keksijä ei hän jatkuvasti johtaisi ihmisiä harhaan väärillä todisteilla ym jutuillaan.

Ilmeisesti sinäkään sami et ole ymmärtänyt kuinka Bitcoin on kehittynyt vuosien varrella ja kuka muka haluaisi 10 vuotta vanhaa tekniikkaa käyttöön kun voimme jo vastaanottaa maksuja Lightning Networkillä joka valmistuu ydin kehittäjä loppin mukaan 18kk päästä tuoreen tweetin mukaan.

Craigilla ei sitä paitsi ole mitään pääsyä satoshin Bitcoineihin. Ensi vuonna nähdään kuinka hän ei pysty siirtämään 500 000 Bitcoinia oikeuden määräyksestä huolimatta. Todennäköisesti hän vain viivyttää uusilla oikeustoimilla vastuuta eteenpäin vuosilla ja leikkii Bitcoinin luojaa hörhöille kulttilaisilleen.

En klikkaa jo perjaatteesta tuota linkkiä sillä en halua olla tukemassa tuon huijarin toimintaa missään määrin.

joo…

missäs muuten tuo oikeuden määräys on nähtävillä?

tuo 18kuukautta on kyllä hauska juttu :smiley:

Nyt tämä herra satoshi on saanut jenkkien oikeuslaitoksenkin uskomaan että hän on satoshi.

eikai?..

“Tuomari ei suostunut ottamaan kantaa kysymykseen virtuaalivaluutan keksijästä.” ; digitoday

Netissähän nuo kaikki ovat. Kyllä teille culttilaisille vielä tulee märkää rättiä vasten kasvoja kun huomaatte ettei satoshin coinit mihinkään liiku. Siinä on itkussa pidättelemistä kun holdauksien arvo laskee kuin lehmän häntä ja alkaa lähentelemään nollaa.

Lukisit niitä oikeuden pöytäkirjoja digitodayn sijasta.

Tarkoitatko, että Craig ei ole Satoshi, mutta hänellä on Satoshin coinit, mutta hän ei pysty siirtämään niitä (ensi vuonna 2020), eli hänellä ei sitten kuitenkaan ole niitä? Hämmentävää…


Tätäkö meinasit?

Tämä tuomari ilmeisesti ihan “moraalinen” kaveri:
https://modernconsensus.com/cryptocurrencies/bitcoin/judge-in-craig-wright-lawsuit-once-quit-as-us-attorney-to-work-for-jefferey-epstein/

Ei ole aikaa lukea joka paperia jota internetiin pastetaan. Tuo feiksatoshihan piirtelee ihan omia pdf:iäkin bitmassageista ym. Vuosilla väärentää päivämääriä ja sitten ne otetaan todesta jenkkien laitoksissa. Kylmää rättiä, kylmää rättiä sanon minä kunhan seuraaviin asteisiin joutuu todistamaan syytöksiään kaikenmaailman salamurhakoodareista jotka eivät uskalla kunnianloukkauksesta feiktoshia hirsipuuhun viedä.