HEAT Ledger, suomalainen startup ja 3.0 -kryptoalusta

Pikainen linkki tänne tässä vaiheessa, laitetaan tarkempaa tietoa suomeksi kun ehditään.

http://heatledger.com
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1543991.0

ICO-sijoitusvaihe alkaa heinäkuun 11. 2016 klo 15 Suomen aikaa, eli n. 1 tunnin kuluttua :open_mouth:.

ICO-vaiheessa HEAT-tokeneita voi varata Bitcoineja, NXT:iä, Ethereumia tai FIMKiä vastaan.

1 tykkäys

Heat Ledger - huijaus 3.0

2 vuotta sitten sama henkilö keräsi rahaa FIMK coinille ja onnustuikin hyvin. Puheet olivat suuria, piti tulla markkinointikampanjoita, myyntiedustajia edistämään kauppoja vastaanottamaan fimkiä, kiinankieliset sivut, mainostoimisto hoitamaan markkinointia jne. jne. Koko 2 vuoden ajan on hoettu, että kohta alkaa tapahtumaan.

Fimk on arvoton valuutta, jota ei käytetä missään eikä kukaan sitä tunne, puheet tulevista toimenpiteistä ja yhteistyökumppaneista yms. ovat olleet pelkkää legendaa. Nyt sitten ollaan jo aikapäiviä sitten siirrytty toiseen projektiin, vaikka edelleen hoetaan samoja mantroja Fimk:n suhteen.

Ja ylläripylläri: aloitetaan rahan keräämisellä!

Härskiä toimintaa.

1 tykkäys

Edellinen arvio ei onneksi pidä oikein miltään osin paikkaansa. FIMKin julkaissut yhdistys, joka suoritti vastaavan ICO:n toissa kesänä - Krypto Fin ry - jatkaa toimintaansa kuten aiemmin. Paljon on tapahtunut ja tulee tapahtumaan, etenkin nyt kun FIMK pääsee mukaan osaksi HEAT Ledgeriä eikä toiminnan tarvitse enää olla sidottu voittoa tavoittelemattomaan “nypräykseen”.

Kyseessä on startup-yritys, joka rahoittaa toimintansa nykyaikana periaatteessa normaalilla tavalla. Startup-yritykset yleensä tarvitsevat ulkopuolista rahoitusta, mutta sen järjestäminen ei aina ole helppoa. Suomessa näitä mittavampia kryptorahoituskierroksia ei olla nähty, tai ainakaan minä on ole, muuten kuin siis meidän toimesta FIMKin osalta yhdistyspuolella. Syytä ei tarvitse kauaa etsiä; lokaa tippuu niskaan että ropisee teki mitä teki, nonprofit tai kaupallinen projekti.

Kokonaisjärjestelyltään HEAT on kansainvälisestikin katsoen harvoin nähty kokonaisuus, jossa kryptovaluuttasijoituksilla saa myöhemmin yhtiön osakeantiin oikeuttavia etuoikeusoptioita.

ICO, Initial Coin Offering, on käynnistynyt mukavasti ja ensimmäisen 3 tunnin aikana pääomaa on saatu kerättyä kohtuullisesti vaikka Bitcoin-puolella on koettu teknisiä ongelmia. ICO jatkuu 4 viikon ajan.

On näillä kavereilla kyllä varsin pokkaa, sitä ei voi kiistää. Välillä olen seurannut surkuhupaisia FIMK:in vaiheita ja käytännössähän tämä kolikko kuopattanee vähin äänin tämän HEAT:in alta.

On osakeantia ja ties mitä suunnitteilla, mutta jos parissa päivässä kerätään tälle projektille 212,348,645 FIMKIÄ, niin jotain outoa on taustalla. Kehittäjät ja sisäpiiri pumpanneet kolikot tähän uuteen projektiin ja nyt jo keinotekoisesti salkun arvo kasvanut reippaasti.

1 tykkäys

[quote=“simakki, post:4, topic:3255”]
On osakeantia ja ties mitä suunnitteilla, mutta jos parissa päivässä kerätään tälle projektille 212,348,645 FIMKIÄ, niin jotain outoa on taustalla.[/quote]
Mikäs siinä on outoa? Porukka haluaa eroon FIMKeistään, mikä oli tiedossa ja sen takia tehtiin erikoiskurssi FIMKeille. Ekat FIMK-hintatasot varattiin nopeasti, ja näyttää että FIMK-puolen kokonaisallokaatio 319 Miljoonalle FIMKille on suurin piirtein sopiva.

Minkä salkun? FIMK-yksiköistä ei ole HEATille mitään hyötyä pitkään aikaan, järjestely on tehty pelkästään FIMK-omistajien eduksi mikä ei näytä kaikille sekään kelpaavan.

Harkitsemmekin saamiemme FIMKien polttamista pois lohkoketjusta mikä vahvistaisi jatkavaa FIMK-taloutta tokeneiden lukumäärän vähentyessä merkittävästi.

Suuromistajat olivat ensimmäisenä asialla ja 1-tason maksimiosuudet menivät 10 minuutissa. Kertoo minulle, miten suuremmat pelurit arvostavat assettejaan ja ovat tarkkana kaikkien käytettävissä olevien mahdollisuuksien suhteen.

Tämä koko homma on puhdas huijaus, aivan samoin kuin oli FIMK:n lanseeraus 2 vuotta sitten. Fitcoin on valehdellut foorumeilla kahden vuoden ajan. Jokainen voi lukea tästä ketjusta, FIMK-foorumilta tai bitcointalkista mitä kaikkea FIMK:n “menestyksen” eteen oli tarkoitus tehdä. Ainoa asia mitä oikeasti tehtiin oli seuraavan coinin ja vedätyksen suunnittelu: Heat Ledger

Piti tulla mainostoimisto, piti tulla myyntiedustajia edistämään FIMK-ta, tuli ala-astetasoiset nettisivut, muutama twiitti ja loputon “kohta alkaa tapahtumaan” -tila. Muutama päivä sitten Fitcoin taas jälleen ja taas kehuskeli kuinka kurssi on noussut 900% ja yli puolitoistakertainen 2 vuoden takaiseen lanseeraukseen. Jep, kyllä, entäs likviditeetti, 2e vai peräti 10euroa. Mutta juuri näin huijaukset tehdään esitetään suuria numeroita, jotka ovat itselle edullisia, tosiasioista ja kokonaisuudesta ei puhuta mitään.

Toki taas löytyy hyväuskoisia. Vuosittain maksetaan miljardeja salarakkaille ja Auervaaroille, pyramidihuijauksille yms. Tämä on ihan taitavasti tehty huojaus kuten oli FIMK:n. En yhtään epäile etteikö tälläkin kerätä satoja ellei tuhansia bitcoineja. Huijarit ovat huijareita.

1 tykkäys

Vakuuttava koijaus kyllä kyseessä. FIMK kuopattu ja nyt sitten hehkutetaan uutta projektia. Onhan tässä toki mahdollisuus pikavoittoihin, jos on hereillä kun ICO loppuu.

1 tykkäys

Vai valehdeltu ja huijattu kahden vuoden ajan.

Krypto Fin ry:n toimisto on osoitteessa Pasilanraitio 9. Tule käymään niin juodaan kahvit ja katsotaan läpi missä kohtaa on mielestäsi huijattu.

Osa 2 vuoden aikana tehdystä työstä on online-yhteisön käytettävissä täällä: https://github.com/fimkrypto/

HEAT Ledger etenee mukavasti. Unohdin laittaa tänne Forbesin artikkelin:

http://www.forbes.com/sites/rogeraitken/2016/07/10/decentralized-exchange-turns-up-heat-with-blockchain-start-up-support/

HEAT Weekly crypto roundup, viikottainen kryptovaluutta-alan käänteistä englanniksi kertova julkaisu on nyt saanut ensimmäisen numeronsa. Löytyypi täältä.

Vai että viikoittainen uutiskirje:)

Samanlainen vauhti ja hehkutus olivat päällä 2 vuotta sitten kun Fitcoin keräsi rahaa FIMK:n avulla, nyt on vuorossa uusi projekti (lue: huijaus) nimeltä Heatledger. Veikkaan, että tätä viikoittaista uutiskirjettä ei kovin montaa kuukautta ilmesty, kaikki hiipuu ja loppuu kuten FIMK:nkin kanssa. Ja se tapahtui nopeasti, kunhan oli bitcoinit hyväuskoisilta kerätty.

Haluatko alkuun vastata/kommentoida seuraavia 10 asiaa avoimesti, selittelemättä, rehellisesti…

  1. 2 vuotta sitten julkaisit pitkiä ”Master Planeja”, ”Road Mappeja” ja status päivityksiä, hyvinkin tarkkoja kk-tasolla, oli oikein 4 vuoden suunnitelma, sinä aikana saadaan paljon aikaiseksi. Miksi unohdit nämä suunnitelmat heti kun olit ne auki kirjoittanut? Keväällä 2016 lupasit uusia suunnitelmia, deadline meni ja joku kyseli niiden perään, vastaus oli, että katso FIMK:n teknistä listaa, laitan sitten lisää tietoa kun tulee jotain relevanttia.

  2. Lupasit, että joulukuussa 2014 käynnistyy kampanja, jonka tavoitteena saada kauppiata hyväksymään FIMK-maksuna. Uudestaan ja uudestaan hoit, että ry tulee maksamaan insentiivejä, siitä, että alkaa hyväksymään FIMK:ta, ja kaikki alkaa muutaman kk-kuluessa. Kirjoitit, että olet palkkaamassa myyntiedustajia, joiden tehtävä on myydä FIMK:ta kauppiaille. Mitään ei tapahtunut, onko asia edelleen vireillä ja 1,5 vuotta myöhässä vai kirjoittelitko vain lämpimikseen kuten niin monesta muustakin asiasta.

  3. Kirjoitit, että sivuja käännetään kiinaksi, koska Kiinassa niin paljon kysyntää kryptoille. Tästä on noin 1,8v, koska valmista?

  4. Kirjoitat, että Heatledger mahdollistaa paremmin kaupallisen toiminnan kuin FIMK ry. Pari vuotta sitten kirjoitit, että koska FIMK on ry niin olet kaupallista toimintaa varten perustanut Viroon oman yrityksen FIMK:n kaupallisia toimenpiteitä varten.

  5. Kehut FIMK:teknisiä ominaisuuksia. FIMK on täysi kopio NXT:coinista. Kun julkaisitte FIMK:n olitte kopioineet kaiken aina grafiikasta lähtien (noloa), muuttaneet muutama parametriä. Lähes kaikki kryptovaluutat ovat kopiota, FIMK on sitä mitä suuremmassa määrin.

  6. Perustulo oli kovajuttu sun hehkutuksissa 2 vuotta sitten, ja ajatus hyvä, mahdollista saada ilmaista ”rahaa”, luulisi siinä olevan hyvä porkkana saada ihmisiä mukaan. Voitko kertoa miten perustulon saajien määrä on kehittynyt siitä kun aloitit? Kirjoitit, että alkuun se ei tule olemaan kuin tuhansia ja korkeintaan kymmeniä tuhansia.

  7. Kirjoitit, että ry aikoo palkata henkilön FIMK:n markkinointiin ja että mainostoimisto alkaa hoitamaan markkinointia. Kirjoittelitko tämänkin vain lämpimikseen? Staattiset, kamalat nettisivut, joita ei päivitetä millään lailla, kuin 90 -luvun lopusta? noin 2000 eurolla olisit helposti saanut toimivan alusta, joka on perusasioita online-maailmassa. Mainostat, että sulla on 20 vuoden kokemus, mitä olet oppinut, kököistä kököin nettisivuko toimii uusien käyttäjien kanavana? Mainostoimiston piti alkaa tekemään some-päivityksiä yms. Oliko tuloksena tosiaan muutama twiitti, ei avoimia facebook-sivuja tms. Toivottavasti hartaasti neuvottelema mainostoimistodiili ei ollut kallis. No joo, eihän sitä edes ole, kunhan olet foorumeilla taas sitäkin hehkuttanut.

  8. Olen useaan otteeseen, viimeksi noin viikko sitten, kertonut, että FIMK:n arvo on noussut esim. 900% (tämän kirjoitit noin viikko sitten). Tiedätkö mitä tarkoittaa likviditeettii? Jätitkö siitä mainitsematta koska (voi valita useamman vaihtoehdon), a) et tiedä mitä tarkoittaa, b) sillä ei ole merkitystä, kun puhutaan arvosta, jos joku ostaa 1e johonkin hintaan, voi siitä vetää johtopäätöksen, että samaan hintaan voi myydä/ostaa kuinka paljon vaan, c) likviditeetistä ei kannata puhua, koska käytännössä FIMK:n likviditeetti on säälittävän pieni, jonka vuoksi todellinen arvo on lähes 0. d) huijauksen peruslogiikka on, että toistetaan ainoastaan isoja ja positiivisia lukuja.

  9. Miksi aloit tekemään toista projektia, etkä kertonut että nyt FIMK:n ”kehitys” tulee hidastumaan, vai tapahtuuko FIMK:n taustalla taas vaikka mitä, ja kohta alkaa tapahtumaan? Toisaalta FIMK:n kehitys ei kyllä voi enää hidastua.

  10. FIMK:n suunnitelmissa oli tehdä tapahtumamarkkinointia ja lähestyä oppilaitoksia keväällä 2015, miten tämä edistyy?

Käytän sanaa huijaus ja valehteleminen todella harvoin ja harkitusti, tässä yhteydessä jouduin niin tekemään.

1 tykkäys

Tämä on HEAT Ledgeriä koskeva ketju, joten keskustelen täällä pääasiassa sitä koskevista asioista.

Kirjoitat, että Heatledger mahdollistaa paremmin kaupallisen toiminnan kuin FIMK ry. Pari vuotta sitten kirjoitit, että koska FIMK on ry niin olet kaupallista toimintaa varten perustanut Viroon oman yrityksen FIMK:n kaupallisia toimenpiteitä varten.

Juuri näin. Viroon rekisteröity Fitcoin Oü oli tätä tarkoitusta varten. Joulukuussa 2014 Viron lakikäytäntö yhtäkkiä muuttui radikaalisti siten, että Bitcoin-kaupoista ja todnäk muistakin kryptovaluuttatreideistä peritään aina ALV. Tämä käytännösä romutti kaiken kryptoliiketoiminnan Virossa. Suunnitelmia ja pitkälle vietyjä järjestelyjä ei niin vaan agilesti muutettu, varsinkaan kun pyöritettävänä oli vielä nonprofit-yhdistys jonka kautta bisnesjärjestelyjä kuitenkin hiljakseen vietiin eteenpäin taustalla.

Pistä stv pointtejasi FIMK-ketjuun jos haluat FIMKistä keskustella. Vastaan mielelläni epäselviin asioihin, mutta samalla toivoisin että tarkennat kysymyksiäsi ja vältät vastaamista niihin itse ilman tarkempaa tietoa. Esim. seuraava on kaikkein räikein valheellinen väite, jossa joko tarkoituksella johdat täysin harhaan tai sitten sulla on vain totaalisen väärä käsitys;

Väite ei voisi pahemmin väärin mennä. Henkilöstä joka toitottaa noin röyhkeää valhetta saa helposti kuvan, että kyseessä on tässä asiassa trollaaminen jonka ainoa tarkoitus on häiritä projektia ja nostaa epäilyksiä.

FIMK-palvelimeen oli jo julkaistaessa tehty kuukausien täyspäiväinen työ mm. lohkopalkkioiden ja 30 sekunnin confirmaatioajan saavuttamiseksi. Open source NXT-client oli testnet-vaiheessa käytössä, jotta softaa pystyi testaamaan ilman varsinaista clienttiä. Täysin itse kehitetty FIMK Community client beta julkaistiin muutama päivä launchin jälkeen 5. heinäkuuta 2014.

Sittemmin clientti tehtiin jälleen uusiksi ja siihen sekä kokonaan NXT:istä jo ominaisuuksiltaan erkaantuneeseen serveriin on upotettu useampi täysi miestyövuosi pääkehittäjän ja minun toimesta. Clientin suurempia päivitysjulkaisua voi tutkia Githubista, tällä hetkellä 905 kappaletta.

HEATin järjestelmä perustuu middleware-kerrokseltaan ja API:ltaan pitkälti tuohon tehtyyn työhön. Serveri ja clientin frontend kuitenkin on tehty ja tehdään jälleen uusiksi uusimmalla käypällä teknologialla (Typescript, Google material, Memory-mapatut binääritiedostot lohkoketjussa, off-heap muistin käyttö jne.)

Ääh, sivustahuutelijana voin vaan todeta että softaprojekteissa tosiaan “kuukausien päivämittainen työ” ei välttämättä tarkoita että oltaisiin saatu yhtään mitään järkevää aikaa. Sen takia kannattaa keskustella lähinnä niistä lupauksista esim. ominaisuuksina, ei ketään kiinnosta että on käytetty 6kk vaikka siihen että lohkopalkkio saadaan tuplattua. Pikemminkin kuulostaa kyllä pieneltä vedätykseltä etät lohkopalkkion ja konfirmaatioajan runkkaamiseen on käytetty kuukausia, kun oikeasti kyseessä on varsin simppelit parametrit.

Myöskin on mahdollista rukata koodia viakka minkälaiseen muotoon ilman että sillä olisi käytännössä mitään merkitystä. Yksinkertaisesti, softa-alalla käytetyt tunnit ei nyt vain ole minkäänlainen todiste yhtään mistään. Eikä myöskään ne koodirivit tai se koodin määrä.

Sekä FIMK että tää uudempi HEAT on aina mun korviin kuulostanut täysin päättömiltä puuhasteluprojekteilta, enkä kyllä ymmärrä miksi kukaan sijoittaa tällaisiin pennin jeniä. Toki kannatan ihmisten oikeutta vetää vaikka rahat vessanpöntöstä alas, jos niin haluaa tehdä. Itse kuitenkin suosittelen niiden seteleiden käyttämistä vessapaperina ensin lisäarvon maksimoimiseksi.

Väitän tuntevani softa-kehitystä melko hyvin, ja tällainen termistö lohkoketjujen/kryptovaluuttojen yhteydessä kyllä kuulostaa ihan höpö-höpöltä. Tai siis lähinnä siltä, ettei haluta ettei kukaan ymmärtäisi mistä puhutaan, vaan ainoastaan yritetään kuulostaa siltä että ollaan tekevinään jotain hienoa ja mullistavaa. Kun oikeasti on tarkoitus vaan kerätä tyhmiltä rahat.

En itse käyttäisi valehtelu-sanaa, mutta ainakin selviä viitteitä harhaanjohtavasta markkinoinnista on kyllä paljon. Kansankielellä “vieno kusetuksen tuoksu”.

Jaa-a vai että väärä foorumi keskustella.

Mielestäni on täysin aiheellista peilata tätä projektia FIMK:hon, koska pääjehu on yksi ja sama henkilö. Toteuti samankaltaisen rahankeräyksen 2 vuotta sitten, jotain osviittaa Heatledgeriin sijoittamiseen antanee pohdinta siitä miten FIMK:lle kävi.

Yllättäen olen samoilla linjoilla edellisen kirjoittajan kanssa. Mielestäni se, että jonkin asian eteen on käytettu aikaa tai rahaa ei tee siitä uutta ja innovatiivista. Aloititte kuitenkin siitä, että kopiotte NXT-coinin, ja tosiaan, grafiikkaa ja ohjetekstejä myöten. Näin toimii lähes kaikki coinit. Voin kuitenkin yrittää ymmärtää näkemystäsi siitä, että koska olet laittanut aikaa parametrien muuttamiseen niin se tekee FIMK:sta täysin uniikin ja ennennäkemättömän. Itse en pidä sitä uniikin mittarina. Lisäarvoa tuovat ominaisuudet ovat innovatiivisia ja tuovat lisäarvoa, jos niillä on käyttäjiä. FIMK:lla niitä ei ole.

Mites muut kohdat, mitä kohtaa et ymmärrä?..ai niin väärä foorumi, täällä en keskustele:)

Ymmärrän kyllä.

Vastaamisen sijaan jatka ihmeessä hehkutusviestien postaamista, kaikki eivät koskaan lue koko ketjua vaan ryntäävät suin päin sijoittamaan.

Taisi jäädä huomaamatta välistä se “mm.” eli muun muassa. Joskin mainintasi softakehityksen hyvin tuntemisesta on kovin epäilyttävä, tietänet että laajan kryptografisen koodin omaksumiseen, metodien opetteluun ja testaukseen menee aikapäiviä. Ei kokonaan uudessa frameworkissä toimivaa clienttiakaan tehdä uusiksi kolmessa päivässä FIMKin julkaisun jälkeen. Käytimme yhteensä kuukausia näihin valmisteluihin. Mutta kuten sanot ei sillä ole paljonkaan väliä paljonko aikaa on käytetty ja mihin, vaan tuloksilla ja ominaisuuksilla. FIMKin ominaisuudet on esitelty moneen kertaan ja puhuvat puolestaan. HEAT-projektilla tuodaan ne kukoistukseen, johon ei voittoa tavoittelematon yhteisö (jonka jäseniä by definition ovat muuten kaikki FIMKiä omistavat) pysty.

Niin, eri ihmiset ymmärtää eri asioita eri tavalla. Et ilmeisesti - mitenkään ilman sarvia ja hampaita - ymmärrä paljon muutakaan FIMKistä. Minä taas en ymmärrä, miksi siinä tapauksessa jälleen riskeeraat maineesi kommentoimalla asioita, joista et näytä tietävän mitään - kuten seuraavaa:

Siis tunnet softakehitystä melko hyvin, ja nämä HEATissa käytettävät teknologiat kuulostavat mielestäsi höpöhöpöltä:

Typescript:
https://www.typescriptlang.org/play/index.html

Google / Angular Material Design
https://material.angularjs.org/latest/

mmap


off-heap muistin käyttö Javassa:

Käsittämätöntä, että esitellessäni käytettävää teknologiaa yksityiskohtaisin termein mielestäsi “halutaan ettei kukaan ymmärtäisi mistä puhutaan”. Sinä et ymmärrä. Joku valistunut henkilö ymmärtää ja tekee päätöksen sijoittaa projektiin sen perusteella.

Kun oikeasti on tarkoitus vaan kerätä tyhmiltä rahat.

Ahaa. Siis jos johtopäätöksesi on tuo, ilmiselvästi se ei näytä sitten Heat Ledger Oy:n kohdalla toimivan! Sikäli kun “tyhmyydellä” tarkoitetaan tietämättömyttä johon viittasit. Onneksi on runsaasti sijoittajia, jotka ymmärtävät mistä on kysymys ja rahoittavat projektia :v:

Sivustahuutelu on varmasti hauskaa, mutta luulisi siitä olevan jonkunnäköistä haittaa bisneksille jos huutelu on täyttä puuta heinää. Bisnesmaailmassa kun on ainakin minulla ollut tapana antaa ihmisten ja yritysten tehdä työtään rauhassa heittelemättä vähän väliä kanssatoimijoista negatiivisia tuulesta temmattuja kommentteja, jotka kertovat lähinnä kommentoijan omista päänsisäisistä epävarmuuksista.

Tuollaista sekoiluako minun pitäisi ymmärtää… valitan, en ymmärrä sekoilua. Kysy FIMKistä kysymyksiä tai kommentteja aiheeseen liittyvässä FIMK-ketjussa, ilman perätöntä retoriikkaa ja täysiä valheita esim. markkinointisopimusten puuttumisista niin vastaan niihin rehellisesti kuten siellä olen tehnyt tähänkin asti. Jos et kykene, ei se mitään - se kertoo sinusta vain saman minkä perättömät huutelut ja otaksumat tässäkin ketjussa kertovat.

Kun takavuosina kehotin olemaan sijoittamatta tällaisiin viritelmiin kahvirahoja enempää, sain kovasti sapiskaa. Siksi en nyt uskalla ottaa kantaa tähän asiaan.
Kannattanee kuitenkin huomioida eri osapuolten väittämien painoarvo, kangasbros on LocalBitcoinsin perustaja.
Uskoisin hänen olevan suhteellisen hyvin perillä kryptomaailman asioista.

Niinhän sitä luulisi. On kuitenkin luonnollista, että FIMKin perustaja on enemmän perillä FIMKistä juureutuvista asioista kuin Bitcoin-välityspalvelun perustaja, joka omien sanojensakin mukaan on tässä asiassa vain sivustahuutelija.

Mielestäni negatiivisesta kommentoinnista pidättäytyminen asiasta enempää tietämättä on varsin arvostettavaa.

Niin, eikös sitä silloin otaksuttu että FIMKistä ei ikinä tule mitään ja homma hyytyy pian. No tässä ollaan 2 vuoden jälkeen jatkamassa FIMKiä vielä vähintään toiset 2 vuotta. Tässä keskivaiheessa nyt HEAT-järjestelyn kautta nämä kahvirahat, tai mitä olivatkaan, kurssataan korkeammalle BTC:ssä laskien kuin mitä FIMKin alkupanos oli. Kurssauksen realisointi on mahdollista vasta kun HEAT julkaistaan, jolloin nähdään mikä todellinen voitto alkuperäiseen FIMK-panokseen nähden on.

Koska FIMKeillä voi osallistua HEATin token-antiin laittamatta mitään siihen päälle, yhtiömme ei hyödy noista jo HEATiin sijoitetuista 215 miljoonasta FIMKistä mitenkään ilman että jotenkin tulevaisuudessa saamme FIMKin kurssin nousemaan. HEAT-tokenista taas todennäköisesti hyötyvät niiden omistajat lyhyellä tähtäimellä merkittävästi enemmän kuin FIMKeistä. Rakennelma on suunniteltu tuottamaan arvoa FIMK- / HEAT-sijoittajille sekä lyhyellä (korkea riski) että pitkällä (vähemmän korkea riski) tähtäimellä, ja insentiivit pitkän tähtäimen arvonnousuun yhtiölle.

Olen varmaan tyhmä, mutta softa-alan hommia olen tehnyt koko pienen ikäni, ohjelmoinnin aloitin 12-vuotiaana. Toistuvasti näkee näitä projekteja, joissa viljellään kaikenlaisia termejä, kaikki kuulostaa tosi hienolta ja tekniseltä. Oma epäilykseni vaan on, että oikeasti pihviä ei ole, vaan homma perustuu siihen että kukaan ei jaksa/halua kyseenalaistaa koko skeidanjauhantaa. Eipä minullakaan siihen mitään syytä ole, mainetta ei ole juuri riskeerattavana tai muutakaan, joten voin yhtä hyvin sanoa oman näkemykseni vaikka huvikseen.

Myös tämä “riskeeraat oman maineesi” puhe viittaa siihen. Jos minä lokaan oman maineeni, niin se ei varmaan sinua haittaa? Kuulostaa enemmän siltä että haluat vaan vaientaa epämiellyttävät skeptikot.

Nuo linkkisi myös vain lisäävät epäilyksiä. Se että linkkaat hienoihin termeihin ja muihin teknologioihin, ei millään tapaa ole osoitus siitä että asiassasi olisi jotain pihviä. Sinun pitäisi myös osata selittää, millä tavalla aiot käyttää noita teknologioita tuomaan jotain lisäarvoa loppuasiakkaille, tässä tapauksessa varmaankin kryptovaluutan käyttäjille.

Pöh. Olen toiminut pitkään myös liike-elämässä monenlaisissa eri rooleissa, ja vastaan on tullut monenlaista vipeltäjää. Todellakin jos joku projekti on jonkun mielestä kusetus, epäilyttävä tai muuten ongelmallinen, niin hyvät toimijat kyllä kertovat siitä. Jos olen väärässä, niin sitten olin ja hyvä sijoittaneiden kannalta. Mutta vähän epäilen että tämäkin projekti parin vuoden päästä on samassa tilanteessa kuin FIMK nyt.

Itse myös arvostan rehellisiä mielipiteitä, oli ne missä muodossa tahansa ilmaistu, ja parhaiten liiketoiminnan kehittäminen onnistuu juurikin negatiivisten palautteiden kautta. On myös uran aikana tullut kaikenlaista hyvinkin negatiivista palautetta vastaan, ja olen siitä kiitollinen, vaikka toki se aina saantihetkellä on vaikea niellä. Teillä nyt voi varmaan olla vähän hankalaa kun mitään muuta liiketoimintaa rahoituskierrosten lisäksi ei sitten olekkaan.

1 tykkäys

Ja siis, täsmennetään vielä, nuo teknologiat eivät tietenkään ole höpöhöpöä, vaan tuo kokonaisuus kuulostaa höpöhöpöltä. Miksi ihmeessä haluat käyttää noita kaikkia teknologioita tässä uudessa blockchain-projektissasi? Tai jos käytätkin noita kaikkia, millä tavalla ne tuovat lisäarvoa, tai miksi juuri niiden teknologioiden käyttäminen on jotenkin oleellista sijoittajien kannalta? Mikä on koko projektin keskeinen lisäarvo, muuta kuin toteuttaa rahoituskierrosta? Tää nyt kyllä vaikuttaa kaikin puolin siltä, että tässä asiassa sekoilija on nimenomaan Fitcoin, eikä kukaan muu.

1 tykkäys

Esitin 10 kysymystä/kommenttia, 2 vastasit. Mites muut kohdat=jäljelle jäävät 8 kysymystä. Ymmärrän kyllä, jos haluat ohittaa niihin vastaamisen.

Kaikki muu tuossa postissasi on suht loogisesti ymmärrettävissä paitsi tämä. Miten sinä voit sanoa, ettei Heat Ledger Oy:llä ole liiketoimintaa? Järjetön väite. Totta kai sillä on liiketoimintaa, nyt jo. Rahoitukset järjestetään liiketoiminnan kehittämisen, jatkamisen ja markkinoinnin varmistamiseksi. Fintech startup, jolla on harvinaisen hyvä perusta koska techi on 2 vuoden kehitystyön jälkeen jo valmiiksi erittäin pitkällä.

Ilmeisesti et lukenut aloituspostin linkkiä, jossa on avattu jonkunkin verran näitä teknologioita. https://bitcointalk.org/index.php?topic=1543991.0 Sitä vaan ei ole suomeksi vielä käännetty, turha englanninkielistä jargonia tänne on laittaa, siksikin että se todellakin näyttäisi aiheettoman epäilyttävältä. Koitetaan kuitenkin kääntää se jotenkin edes pian.

Tarkemmin teknologioiden käyttö selostetaan laajahkossa HEAT White Paperissa, joka julkaistaan n. 2 viikon päästä, viikko ennen sijoituskierroksen päättymistä jotta sitä odottelevilla on vielä aikaa osallistua. Se tosin on englanninkielellä, eikä sitä tulla kääntämään suomeksi.

Kuten kerroin, vastaan jäljelle jääviin, pelkästään FIMKiä koskeviin kohtiin mielelläni FIMK-ketjussa. Tässä ketjussa voidaan keskustella HEATia koskevista väitteistäsi. Ilmeisesti vastaukseni muuttivat väärää käsitystäsi asioista, jotka mielsit epäilyttäviksi?