FIMK - kansainvälinen POS-perustulovaluutta julkaisijana Krypto FIN ry

Sijoitusvinkkien antaminen on vaativa taiteenlaji, mutta tämä on helppo. En suosittele laittamaan euron euroa tai bitcoinin bitcoinia FIMK:hon

Olen jonkin verran seuraillut coinin kehitystä, koska ostin niitä alkuvaiheessa noin 500k. Kiinnostuin silloin FIMK:sta ja ajattelin, että hyvän yrityksen tästä ainakin saa aikaiseksi. Ja ainahan sitä on mukavampi seurata, kun on hieman coineja taskussa.

Hukkaan heitettyä aikaa, FIMK on pelkkää puuhastelua. Sama kaavaa toistuu tasaisesti, joku kyselee missä mennään, miksi mitään ei tapahdu. Fitcoin kommentoi välittömästä, että tämä ei ole mikään hypetyscoin, joka perustuu ontoille lupauksille.

Tämä kyllä tiedetään, että FIMK:lla ei ole arvoa eikä sitä 2 vuoden jälkeen edes listata coinmarketcapissa. Käsittääkseni sitä ei suoraan voi edes vaihtaa missään pörssissä, lukuun ottamatta sekavaa openledger viritystä.

Coinmarketcap on 98 prosenttisesti kryptovaluutoiden hautausmaata, eikä FIMK ole lunastanut paikkaansa edes siellä.

Se että FIMK:n kurssi ei ole noussut, johtuu tietenkin siitä, että mitään lisäarvoa ei ole tarjolla eikä ominaisuudet kiinnosta käyttäjiä. Se että listaa ns. uusia ja innovatiivisia ominaisuuksia ei mitään lisäarvoa tuo, ellei ominaisuuksille ole käyttäjiä. Vaikka jossain jotain pystyisi FIMK:lla esim. ostamaan niin siitä ei ole mitään lisäarvoa kenellekään, mikäli kukaan ei mitään osta.

FIMK on julkaissut useita erilaisia suunnitelmia ja tiekarttoja, jotka ovat olleet täynnä tyhjiä jorinoita siitä mitä on mukamas tulossa. Mainoskampanjaa loppuvuodeksi (2014?), uusien FIMK-kauppiaiden rekrytointeja, mainostoimisto aloittaa FIMK:n markkinoinnin suunnittelun, sivut on tarkoitus kääntää kiinaksi yms. yms. Ja tottakai jatkuvasti on tilanne, että pian alkaa tapahtumaan. Näitä suunnitelmia ja ”lupauksia” voi lukea tästä ketjusta, FIMK forumilta ja bitcointalkista. Kyllä muutaman kerran on myötä häpeästä hymyilyttänyt, kun uusia tulevia asioita julistetaan ja aiemmat sujuvasti unohdetaan. No aina löytyy joku joka uskoo, näin se menee. Ja sitten Fitcoin taas julistaa, että tämä ei ole tyhjien lupausten projekti.

Kurssikehityksen tiedämme. On toki muitakin mittareita: transaktioden määrä, perustulon lunastajien määrä, likviditeetti, vaikka näin alkuun. Mutta niin, tämä ei ole normaali hypetyscoini – joo, eipä tosiaan.

Uusia käyttäjiäkin on houkuteltu jakamalla flyiereita, kuinkahan onnistunut tämä ”kampanja” oli? entä kebablautasten pohjaan painetut logot? FIMK:n nettisivut toimivat hädin tuskin millään selaimella mobiilista puhumattakaan. Sisältömarkkinoinnista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä ei ilmeisesti ole kuultukaan. 2 vuotta kuitenkin on kulunut.

FIMK on pelkkä harraste- ja ajanvieteprojekti. 2 vuoden jälkeen ei ole vaikea ennustaa, että projekti kuivuu hissun kissun tai sitten saamme jonkun ”lopullisen” selityksen miksi homma unohdetaan.

Siitä kuitenkin vilpittömästi plussaa, että tätä tehdään avoimesti omalla nimellä.

FIMKin isoin ongelma on sama kuin isommilla samanhenkisillä projekteillä NXT:llä ja SuperNETillä; Ei haluta mainostaa, koska halutaan uskoa että ihmiset löytää hyvät jutut ilmankin, mutta eihän se niin näytä menevän. Fimkkiä ei tunne lähes kukaan, jotkus harvat tietää supernetin ja nxt on vain yksi altti muiden joukossa yleisen tietämyksen mukaan.

En tiedä onko fimkillä ja supernetillä muuta yhteistä kuin että supernetin pääjehu on ostellut ison määrän fimkkejä, mutta käsittääkseni fimkin päädevi ainakin on myös nxt:n kehittäjäryhmässä.

Mutta niin, se markkinointi, ehkä tällä nykyisellä asenteella halutaan pelata aikaa että tuotteet on valmiimpia, mutta jossain vaiheessa niitä on pakko markkinoida, ei niitä ihmiset itsestään löydä jos ei mitään maailmaa todella mullistavaa kehitetä. Tämä ei ole missään nimessä dissaus, vaan vinkki että pitäisi tuoda itseään esiin kun kilpailevatkin projektit niin tekee, jotka on mahdollisesti huonompia, mutta saattaa viedä voiton markkinoinnin takia.

Eipä se panostus markkinointiinkaan tee ihmeitä, jos ei ole tarjota jotain sellaista mitä ihmiset haluavat. Jos tuote on oikeasti hyvä ja käyttökelpoinen, se melkeinpä myy itse itsensä leviämällä suositusten kautta.

FIMKiä on nähdäkseni kehitetty ensisijaisesti kehittäjien itsensä haluamaan suuntaan eikä olla kuunneltu markkinoita lainkaan. Jos kukaan ei halua ottaa tuotetta käyttöön, sitä ei välttämättä kannata yrittää hioa koko ajan paremmaksi ja paremmaksi, vaan miettiä miten siitä saisi sellaisen jota ihmiset oikeasti tarvitsevat johonkin.

Minä ostaisin hieman FIMKejä :wink: ihan vaan kaiken varalta. Sen verran liikehdintää pinnan alla.

FIMK on muuten takaisinlistattu CoinMarketCappiin, juurikin OpenLedgerin kurssin perusteella.

FIMK on merkittävissä määrin mukana uudessa HEAT Ledger -Fintech-startupissa, johon voi ostaa osuuksia FIMKeillä. Noin 1/3 liikkeellä olevista FIMKeistä on jo virrannut projektiin.

Kurssit kiinnostaa ihmisiä, joten mainittakoon että FIMKin vaihtokurssi on noussut kaikkien aikojen alimmalta tasoltaan tältä keväältä n. 900%. Vaihtoa käydään Openledgerissä n. puolitoistakertaisella kurssilla verratuna 2 vuoden takaiseen FIMKin 160 satoshin julkaisukurssiin, vaikka vaihto on edelleen hieman hankalaa.

Moro,

Voisiko joku auttaa ja lähettää minimimäärän osoitteeseen
FIM-DVV9-CK2Q-FF5N-2HRXV , jotta saisin homman käyntiin? Hanoja en ole löytänyt, ja foorumille en saa tunnuksia.

Mikäs siellä? Kaikki uudet tilit on hyväksytty, salasanan palautusmeilit taitavat vaan jäädä matkalle…

Tili FIM-DVV9-CK2Q-FF5N-2HRXV näyttää olevan jotenkin ongelmallinen. Kantsii tehdä sähköpostiosoitemuotoon @fimk.fi perustuva tili osoiteessa https://lompsa.com, sieltä pitäisi tulla 1 FIMK tilin aktivointiin.

Sain tunnarit juuri, kiitoksia!

Loistavasti näköjään alkuperäisiä sijoittajia kohdeltiin tässä HEAT hommassa, kun hinta jo pompannut niin, että paremman vaihdon saisi BTC:llä kuin FIMK:illä :pray:

Kukaan halukas ostamaan 400K näitä paskoja? HEAT ei ainakaan kannatta enää sijoittaa näitä. Täytyy sanoa, että aikamoista puuhastelua tai vedätystä tämä touhu.

Mainostettu kurssinousu naurattaa myös, kun voluumi 124 dollaria ja kurssi 117 satoshia/FIMK

Minä ostan mielelläni. Ota yhteyttä yv.

Hinta oli viimeksi sen verran naurettava, että eiköhän skipata.

Tästä linkistä voi tutkia hieman kansantajuisemmin mitä kaikkea FIMK-clienttiin olemme sisällyttäneet parin vuoden aikana. Kysesssä on toki vahvasti teknistä termistöä, mutta päivitykset (yli 900 kpl) on listattu yksi kerrallaan joten työn määrää pystyy arvioimaan.

https://github.com/fimkrypto/fimk/commits/master

Serveripuolen työt ja kaikki muu yhdistyksen pyöritykseen liittyvä ei-tekninen puoli on erikseen.

Bisnesleadit ja luodut kontaktit, kuten olen toisaalla kertonut, on ei-materiaalista pääomaa jonka hyödyntämisessä voittoa tavoittelematon yhdistys ja yhteisö ei ilmiselvästi toimi kovasta yrityksestä huolimatta. Tarvitaan kaupallinen taho, johon ratkaisuksi nyt on perustettu Heat Ledger Oy.

Hienoa, että päätit sijoittaa HEATiin.

No ei tässä oikein muuta mahista ollut. Katsotaan miten käy ja täytyy olla hereillä. Onko tietoa milloin HEAT homma ns launchaa ja kolikot saa

Hei,

toimin Krypto Fin ry: sihteerinä. Mielestäni tästä aiheesta on jonkinlaisia väärinymmärryksiä, jota voin yrittää osaltani korjata. Kyseessä on myös toki ongelma itse yhdistyksen toiminnan viestimisessä, jos asiat ovat jääneet hämärämmäksi tai niistä ei ole saanut kunnolla selvyyttä.

Selitys sille miksi on ollut hiljaisuutta tai asiat ovat edenneet verkkaisemmin kuin on ajateltu. Käyttöliittymä- ja graafinen suunnittelu on siintänyt jossain horisontissa. Toinen osa ongelmaa on, että itse kehittäjiä on hyvin vähäinen määrä - käytännössä reippaasti alle yhden käden sormilla laskettavissa oleva joukko, ja aina kuitenkin toki vähintään yksi henkilö.

Joka tapauksessa asioita ei ole jätetty kesken. Kykyjen tai osaamisen puutteesta asioiden edistymättömyydessä ei todellakaan ole kyse, vaan siitä kuinka paljon aikaa on käytettävissä.

Muita ajatuksiani asioista, mitä nyt tässäkin ketjussa on käyty läpi:

  • Lohkoketju on enemmän kuin valuutta - se on myös uudenlainen hajautettu tietokantajärjestelmä. Tämä on toki itsestäänselvyys, mutta koska ensimmäisen sukupolven lohkoketju on ikäänkuin launchattu Bitcoin edellä, niin se on aiheuttanut keskittymisen tuon valuutan arvoon. Kyseessä on kuitenkin lähtökohtaisesti talousteknologisen vallankumouksen siemen, ja se muuttaa ja on muuttanut käsityksemme siitä mitä raha itsessään on. Bitcoinkin on vielä varsin kaukana massa-adaptaatiosta, ja sen kehitystyössä ratkotaan tälläkin hetkellä siihen liittyviä peruskysymyksiä. Tulevaisuus näyttä kuitenkin hyvältä.

  • FIMK tai HEAT ei kilpaile Bitcoinin kanssa millään tavalla, vaan kaikki nämä ovat osa samaa taloudellisen muutoksen rintamaa, ja jokainen sen osista voi hyötyä muista lainailemalla tai kehittämällä toisiltaan uusia ominaisuuksia. FIMK ja NXT ovat esimerkiksi tehneet hyvin läheistä yhteistyötä molempien alustojen kehityksessä.

  • HEAT on launchattu lähtökohtaisesti uuden sukupolven lohkoketjuna eikä vertaisvaluutta-alustana. Sillä on hyötyä erityisesti kaupallisissa finanssialan ratkaisuissa, jossa esimerkiksi laaja hajauttaminen Bitcoinin tapaan voi olla arvona vähemmän painotetumpi. Tämä mahdollistaa myös nopeammat transaktiot, vähintään 1000 transaktiota sekunnissa. HEAT myös mahdollistaa erilaiset multicurrency-ratkaisut yms, mutta toki enemmän sen omilta sivuilta voi tästä lukea kuten myös Forbesin artikkelista - http://www.forbes.com/sites/rogeraitken/2016/07/10/decentralized-exchange-turns-up-heat-with-blockchain-start-up-support/#529d3cc24baa

  • Yhdistyksen tavoitteena ei ole varastaa keneltäkään rahaa, vaan olla osana tätä talousjärjestelmän käynnissä olevaa muutosta. Kyseessä on suomalainen innovaatio ja kehitystyö, joka nyt on myös luonut kaupallisen ulottuvuuden HEATin myötä. HEATin takanahan on siis kokonaan erillinen startup-vaiheessa oleva yritys. Oma FIMK omistukseni on hyvin vähäistä; se mitä on tullut tuon perustulo-ohjelman kautta, eikä minulla ole tähän taloudellisia sidoksia muuten millään tavalla. Tämä roolini yhdistyksessä perustuu vapaaehtoisuuteeeni.

  • FIMK-järjestelmään osallistuminen ja sen toimintojen hyödyntäminen omassa käytössä tukee suoraan yhdistyksen toimintaa ja sen tarkoitusta. HEATiin osallistuminen taas antaa mahdollisuuden olla mukana lohkoketjun kaupallisessa maailmassa ja sen tulevissa sovelluksissa. Tulevat multicurrency-sovellukset mahdollistavat valuuttojen vapaan käytön ja vaihdon - kyse on oikeastaan aika terveestä sijoitusmaailmasta tutusta hajautetusta mallista, jossa käyttäjät voivat kokemansa riskin mukaan tehdä valintansa.

Toivottavasti tämä selvensi monille asiaa. Vastailen lisää mielelläni kaikkeen mihin pystyn ja käyn tästä keskustelua.

Haluaisin vielä lisätä, että olen samaa mieltä siitä että asiat voisivat edetä nopeammin. Ne etenevät kuitenkin koko ajan niin nopeasti kuin mahdollista. Arvostan suuresti kaikkea palautetta, joten kiitos siitä - sekin on osoitus siitä että asiaan on mielenkiintoa.

Janne

Kiitos asiallisesta vastauksesta. Otetaan nyt teoreettisena esimerkkinä kyseisen kolikon ongelma: haluisin ostaa 50€:lla FIMK:ejä.

Menen FIMKin sivuille puhelimella ja sivut eivät toimi ollenkaan ja en nää mitään ohjetta näiden hankkimiseen> Jätän väliin.
Menen coinmarketcappiin ja huomaan että FIMKiä ja huomaan että joku Openledger mahdollisuus on ja etsin sivun. Katson hommaa ja totean, ettei vaihto volyymia ole ja vaihdanta vaatisi asiaan perehtymistä> Jätän väliin.

Eli käytännössä kolikkoa ei pysty mistään edes hankkimaan. Eli jos aikoisin nyt ostaa 50€:lla Fimkejä:
A) missä tämä onnistuisi
B) mistä tietäisin oikean hinnan

Euroilla toimimaan tottuneille FIMKien hankkiminen, kuten useimmat kryptovaluutat ehkä Bitcoinia lukuunottamatta, vaatii vielä harrastuneisuutta. Paras paikka luultavasti on forum.fimk.fi ja sinne viesti jossa halutaan ostaa 50€:llä FIMKiä.

“Oikeaa hintaa” ei virtuaalihyödykkeissä useinkaan ole, tämä asia korostuu enemmän asioissa joissa on heikko likviditeetti kuten FIMKissä. Osviittaa päivän kurssista saa tietysti http://coinmarketcap.com/currencies/fimkrypto/

Kryptovaluutat store on kai aika helppo tapa hankkia FIMKiä: http://www.kryptovaluutat.fi/kryptovaluutat-store/

Täältäkin löytyy, vaikeamman kautta https://lompsa.com/#/assets/fim/2339799191405258101/trade

Ja tietysti Openledger https://bitshares.openledger.info/#/market/FIMK_OPEN.BTC

Bittrex’issä ainakin pystyy vaihtamaan kaikkia yleisimpiä altcoineja Bitcoineihin, hyvin toimiva pörssi.
En tosin tiedä kuuluvatko FIMKit valikoimiinsa.
OneCoinia en sieltä ainakaan löytänyt :smiley:

WOOOT!?!?

mä oon luullu, etttä onecoinia saa jo ihan mistä vaan… pisman kassaltakin… luulis ainakin… eiks se oo jo ainakin toista vuotta markkina-arvoltaan ylivoimaisesti suurin kryptovaluutta…? Auditoitu ja kaikki…