Seuraako jyrkkää nousua sakkaus ja syöksykierre?

Mihin saakka BTC/USD nousee tällä kertaa?
Mennäänkö taas huhtikuun käsikirjoituksen mukaan, eli ensin tiukkaa nousua ja sitten ddos:ien höystämää kuplan puhkeamista?

$180:n rajaa kolkutellaan tällä hetkellä, huhtikuun huippulukemat ovat tätä menoa kohta käsillä.

Uudet huiput on aina vanhoja korkeammat :slight_smile:

Nousupotentiaalia on mielestäni vaikka kuinka paljon. Jos tämä nousukiito tapahtuu välillä tukitasoja testaillen vain taivas on rajana. Exponentiaalisesti kasvava nousu joka huhtikuussa nähtiin ei voi loppua kuin kuplan puhkeamiseen.

Kuplasta oli kuitenkin hyötyä Bitcoinin tunnettavuuden parantamiseen niin hyvässä kuin pahassakin enkä ihmettelisi jos saataisiin samanlainen aikaiseksi tälläkin kertaa. Uuden kuplan jälkeen Bitcoinin hinta on luultavasti uudessa kategoriassa kun viimeksi junasta myöhästyneet ryntäävät mukaan tosissaan.

Mitä olen keskustellut ihmisten kanssa jotka tuota huhtikuun kiitoa saattoivat seuratakkin ovat vielä tälläkin hetkellä siinä luulossa, että koko Bitcoin kupla on puhjennut ja arvo lähestyy nollaa. Yllätyn monesti kun ihmisten tiedot perustuvat johonkin artikkeliin minkä ovat Iltalehdestä tms lukeneet.

Ennusteet:

Kupla: 3kk päästä 1000$ kupla on puhjennut ja sen jälkeen rauhoittuu 400$ tienoille ensin käväistyään 250 dollarissa.

Rauhallinen nousu: Vuoden vaihteen jälkeen ei alle 200$ lukemia nähdä.

Edit: Lisäsin ennusteet

Se onkin mielenkiintoista, jos täällä foorumilla aletaan seuraavaksi myymään asuntoja :smiley:

Tonnipuheet alkavat heti kun bitcoinin kurssi saa hiukan ilmaa siipien alle. Itse veikkaan meko nopeaa romahdusta johonin reilun satasen paikkeille ja harkitsen jo nyt myymistä. Mutta ehkä se nousee vielä ja saisi pari kymppiä enemmän kolikolta…ahneus, se ahneus.

[quote=“pitkaran, post:4, topic:1200”][quote author=archangelus link=topic=1288.msg9851#msg9851 date=1382180679]
Jos käy 1000$ tienoilla, niin sit ollaan asuntokaupoilla Bitcoin tuotoilla!
[/quote]

Se onkin mielenkiintoista, jos täällä foorumilla aletaan seuraavaksi myymään asuntoja :D[/quote]

Onhan tällä foorumilla jo useita, jotka on omaisuden tienannut viimeisen kurssinousun seurauksena. Ainakin Prasos-tiimi, sekä muutama muu edelläkävijä.

P.S. Tuskin kurssi enää sataseen tipu. Se aika on jo ohi.

[quote=“pitkaran, post:4, topic:1200”][quote author=archangelus link=topic=1288.msg9851#msg9851 date=1382180679]
Jos käy 1000$ tienoilla, niin sit ollaan asuntokaupoilla Bitcoin tuotoilla!
[/quote]

Se onkin mielenkiintoista, jos täällä foorumilla aletaan seuraavaksi myymään asuntoja :D[/quote]

Jos ja kun päästään 1000 dollarin paikkeille niin siirryn itsekin omistusasuntoon.

Pudotukset on varsin rajuja kun kupla puhkeaa. Viimeksi taisi lähteä 75% kurssista kun tultiin kunnolla alas. Tilanne ei tosin ole lähimainkaan tuota vielä.

Aika makoisat pääomaverot napsahtais kyllä, jos bitcoin tuonne $1000 menis ja lähtis myymään vaikka puolia ;D

Toki, mutta ei sentään ansiotuloverot ;D

P.S. Jos Bitcoinit omistaa esim. yritys niin silloinhan osan tuloista voi “hukuttaa” hankintoihin.

Paljos siit sitte lähtis jos vaikka 100000e edestä joku kolikkojansa myis?

:-\ Bittipörssissä/pörsseissä ainakin Bitcoinejen hinta kasvanut ihan hirveesti. 10 eurolla ei saa enää mitään… Jotenkin minulle on jäänyt semmonen kuva, että hinnat on noussut bitcoin-kaupoissa… Vai johtuuko se, että eivät ole päivittynyyt ajan tasalle… Tarkoittaako tämä ostovoiman laskua?

Tosin Bitmitissä esimerkiksi näyttäis nyt saavan vähemmällä enemmän… 8)

Ja LTC se senkun kituu… :frowning:

Lisäys… Jos kupla puhkeaa niin sillon, kyllä ostan kuun rahoilla Bitcoineja… Mutta juuri nyt ei taida olla viisasta hankkia Bitcoineja???

[quote=“GyberSonic, post:12, topic:1200”]Ja LTC se senkun kituu… :frowning:

Lisäys… Jos kupla puhkeaa niin sillon, kyllä ostan kuun rahoilla Bitcoineja… Mutta juuri nyt ei taida olla viisasta hankkia Bitcoineja???[/quote]

ltc kituu mutta kun goxissa saadaan midas engine valmiiksi niin se lisätään sinne. tämä ainakin spekulatiivisesti aiheuttaa nousua. tätä on kyllä ihmiset odotellut jo kauan.

itse ainakin kadun vuoden päästä jos en ostaisi :wink:

Bitcoin-kauppojen avulla tehdystä myyntivoitosta lähtee normaali pääomatulovero 30 % ja 50 000 euroa ylittävästä osuudesta 32 %. Varmasti valtaosalle se jää tuohon 30 prosenttiin. Joukosta löytyy myös ihmisiä, joilla on yli 500 bitcoinia eli päästään makselemaan tuon kalliimman portaan mukaan.

Jos puhutaan nyt näistä talokaupoista niin myyjä on mitä luultavimmin pitänyt kolikkojaan vuodesta 2011 tai 2012 asti eli myyntivoitto on käytännössä tuo 100 000 euroa. Siitä lähtee veroihin lähes suomalaisen palkansaajan keskiansion verran eli 31 000 euroa.

Bitcoin-kaupoista aiheutuneita luovutustappioita ei saa vähentää luovutusvoitoista.

Lähde: http://vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_ohjeet/Virtuaalivaluuttojen_tuloverotus(28450)

Uskon, että nousu jatkuu, ja kehittää lopulta kuplan. Noin 3000$ tasoilta pudotaan joksikin aikaa alle tonniin, vakiinnutaan vähän päälle 1000$ ja taas jatketaan nousua. Avainsana on “desimaalipilkun siirto”.

Bitcoin on fraktaali, ja sillä on vielä reilusti nousunvaraa. Mahdollisuus on vielä 1000-kertaiseen nousuun.

Rakastan rpietila:n analyyseja ja ennusteita.

Jos tästä nyt kupla kehittyy ja kurssi nousee yli all time high:n (n. 270 $) niin se saattaa käydä viidensadan taalan yläpuolella
hetkisen josta sitten “romahtaa” jonnekin satasen ja kahdensadan väliin.

Jos katsoo kurssihistoriaa, niin kahden edellisen kuplan aikana kurssi nousi:

  1. noin 40 kertaiseksi noin 2 kk aikana, sen jälkeen tiputus enintään noin 12 kertainen, ja keskimääräinen kurssi 5 kertaa alle huipun
  2. noin 15 kertaiseksi noin 3 kk aikana, sen jälkeen tiputus enintään noin 4 kertainen, ja keskimääräinen kurssi 2 kertaa alle huipun
    Eli heilahdukset pienenevät joka kuplalla.

Nyt ollaan vasta kurssinousun alussa, ja alkukurssina voisi pitää noin 130$ (BitStampin mukaan). Voisin veikata, että kurssi nousee noin 5 kertaiseksi parissa kuukaudessa (noin 3% keskimääräistä päivävauhtia) ja tippuu sitten alimmillaan puoleen huippuarvosta ja keskimääräiseksi vakiintuu noin 1,5 kertainen alle huippuarvon, eli huiput noin 600$-700$ ja alin sitten noin 300$ ja tasoittuu jonnekin 400$-500$ tienoille.

Itse myisin coinit pois kun kurssi nousee 500$ tienoille, jossain joulukuun alussa koska sen jälkeen pudotus on jo todella lähellä (jopa päivän sisällä).

Nämä siis perustuu löyhiin tilastoarvioennusteisiin.

[quote=“archangelus, post:18, topic:1200”]Jos katsoo kurssihistoriaa, niin kahden edellisen kuplan aikana kurssi nousi:

  1. noin 40 kertaiseksi noin 2 kk aikana, sen jälkeen tipus enintään noin 12 kertainen, ja keskimääräinen kurssi 5 kertaa alle huipun
  2. noin 15 kertaiseksi noin 3 kk aikana, sen jälkeen tipus enintään noin 4 kertainen, ja keskimääräinen kurssi 2 kertaa alle huipun
    Eli heilahdukset pienenevät joka kuplalla.

Nyt ollaan vasta kurssinousun alussa, ja alkukurssina voisi pitää noin 130$ (BitStampin mukaan). Voisin veikata, että kurssi nousee noin 5 kertaiseksi parissa kuukaudessa (noin 3% keskimääräistä päivävauhtia) ja tippuu sitten alimmillaan puoleen huippuarvosta ja keskimääräiseksi vakiintuu noin 1,5 kertainen ale huippuarvon, eli huiput noin 600$-700$ ja alin sitten noin 300$ ja tasoittuu jonnekin 400$-500$ tienoille.

Itse myisin coinit pois kun kurssi nousee 500$ tienoille, jossain joulukuun alussa koska sen jälkeen pudotus on jo todella lähellä (jopa päivän sisällä).

Nämä siis perustuu löyhiin tilastoarvioennusteisiin.[/quote]

Ansiokas analyysi, mutta ei minun mielestäni anna aihetta myydä coineja pois lainkaan jos nuo luvut pitävät paikkansa :wink:

Ei tietenkään, parempi on istua pitkät päivät ja yöt netissa ja seurata kurssia sekä kuplan puhkeamista. ;D