Prasoksen Verottajalle antamat tiedot?

#1

Tiedän, että Prasos ei anna oma-alotteisesti tietoja verottalle. Verottajalla on kuitenkin hyvin laajat valtuudet saada verotuksen kannalta merkityksellistä tietoa.

Kuten aiemmin on tullut esille, niin verottaja on pyytänyt ja saanut tietoja mm. vertailuverotarkastuksena. Näin toki pitääkin suomessa toimia. Kysymykeni on: Onko verottajalle annettu osto- ja myyntitapahtumien lisäksi myös bitcoin-osoite, jonne fiat-valuutalla ostetut bitcoinit on lähetetty? Ja tarkoitan nimenomaan tälläisenä massatietona, jossa ei ole verottajan puolelta siis yksilöity kohdetta josta halutaan tietoa.

1 Like

#2

prasos antaa kaikki tiedot oma-aloitteisesti,
ainakin omat tietoni ovat verottajalla 20e nostot sisäänlukien.

0 Likes

#3

Tarkoitatko että tiedot olivat esitäytetyssä veroilmoituksessa?

0 Likes

#4

Tätä olen itsekin miettinyt, seuraako verottaja bitcoin osoitteita joihin on lähetetty tai vastaanotettu Prasokselta bitcoineja?

Esim. ostin aikoinaan vähän bitcoineja, myin ne, voitto oli ihan muutama kymppi. sitten aloin louhia, bitcoinit meni electrumin lompakkoon ja siirsin sieltä Prasoksen kautta euroiksi vähän rahaa (vajaa parisataa). Sitten avasin Myceliumin lompakoon johon siirsin koemielessä bitcoineja tuolta vanhasta lompakostani sinne. Nyt sitten olen louhinut tuonne Myceliumin lompakkoon ja hakenut ne käteisenä bittimaatista.
Eli tietääkö verottaja nyt kaikki lompakkoni ja tuleeko kotiin selvityspyyntö. Tuo muutata kymppihän ei pitäisi laukaista mitään, mutta…

0 Likes

#5

Sain itse verottajalta selvityspyynnön vuosien 2013 - 2016 virtuaalivaluuttakaupoista. Selvityspyynnössä oli kaikki Prasokselta saadut tiedot. Pyysin ja sain Prasokselta lisäinfoa , jonka perusteella laadin vastineen, jonka perusteella verottaja sitten mätkäisi kunnolla. Alkuvaiheessa verottajan kanta ja informaatio oli niin epätarkkaa, että tämäkin palsta täyttyi kysymyksistä. Nyt menettely on tarkentunut Jokin aika sitten verottaja ilmoitti käyneensä läpi yli 10000 kukkaroa. Totean vielä, että verottajatädit ja sedät tekevät heille käskettyä työtä ja niille voi soittaa ja kysyä. Olen 100 % varma että tätäkin forumia seurataan verottajan taholta koko ajan. Mikäs siinä. Ei tässä ole mitään väärää. Ensimmäiset ostamani bitcoinit maksoivat 30 euroa. Joku fiat-ukko totesi juuri jossain artikkelissa, että kannattaa pistää sormet korviin, ennenkuin ilmapallo tai kupla puhkeaa. Pihalla on saksalainen kupla, Se ei puhkea hetkeen…

0 Likes

#6

Nyt ei ole kysymys esitäytetystä veroimoituksesta.

Kysymys on siis siitä, (jonka jepjep jo ansiokkaasti muotoili), eli onko Prasos antanut verottajalle myös Bitcoin-osoitteet johon euroilla ostetut Bitcoinit on lähetetty.

Tähän olisi mukava saada vastaus Prasoksen edustajalta.

2 Likes

#7

Onko Prasoksen niin vaikea vastata suoraan kysymykseen?

Kohta menee usko tähän firmaan kokonaan!

Aika kovia syytöksiä tässä on esitetty ja vastausta ei kuulu, joten vaikuttaa siltä että syyllisiä ollaan.

Henry Brade?

1 Like

#8

On se kumma, kun syylliseksi tekee sen, jos ei jokaiseen forum postaukseen ehdi vastaamaan. Brade on tällä hetkellä aika revitty henkilö Suomessa, sen aika on varmasti kallista. Eikö kannattaisi ottaa suoraan sitten yhteyttä Prasoksen edustajaan, jos on noin polttava tiedon jano?

0 Likes

#9

No tuo kuulostaa vähän omituiselta jos joku verottaja tutkii omin luvin ihmisten kukkaroita. Tietääkseni verottaja ei ole mikään Stasi!

0 Likes

#10

Henry Brade ei ole ainoa henkilö kuka voi tuohon kysymykseen vastata. Kyllä heillä riittää porukkaa ja varmasti tämäkin ketju on moneen kertaan jo luettu.

Ja kyllä Henry vastaa kysymyksiin foorumilla yleensä päivän sisällä, mikäli ne ovat oikeasti tärkeitä Prasokselle. Tämä kysymys ei näköjään sitten ole.

Siinä, että otan yhteyttä Prasokseen yksityisesti ei ole kenellekään mitään hyötyä. Toivoisin, että tähän kysymykseen vastattaisiin julkisesti, jotta kaikki, mukaan lukien alkuperäinen kysymyksen esittäjä kuulisi vastauksen.

Minua ei tämä kysymys edes henkilökohtaisesti koske, koska en asu Suomessa enää. Mutta se, jos tietojani luovutetaan ulkopuolisille ilman lupaani on sellainen asia jonka en suvaitse.

0 Likes

#11

Jos verottaja haluaa jotain tietää, niin se ei siihen sinun lupiasi tarvitse.

0 Likes

#12

Kuten ehkä huomasit, jos olit tarkkana, moite ei ole osoitettu tässä tapauksessa verottajalle.

Lisäksi, jos tämä pitää sinulle erikseen selittää, on täysin eri asia antaako Prasos verottajelle tietoa silloin kuin verottaja niitä pyytää, vai automaattisesti kaikista asiakkaista.

0 Likes

#13

En vain ihan käsitä, että mitä väliä? Ilmoittavathan pankitkin omistusosuuksista. Miksi tässä pitäisi olla eri asia?

0 Likes

#14

Henry Brade on kertonut toisessa ketjussa ettei Prasos anna verottajalle tietoja oma-aloitteisesti, mutta joutuu antamaan ns. vertailutietotarkastuksessa verottajan pyytämät tiedot.

Verottajallahan on laaja tiedonsaantioikeus ja siihen liittyy ns. sivullisen tiedonantovelvollisuus, eli jos tiedät jonkun verovelvollisen verotukseen vaikuttavia seikkoja, voi verottaja ne sinulta vaatia tiedokseen ihan vain varmistaakseen että kyseinen verovelvollinen on ilmoittanut tulonsa oikein veroilmoituksessaan. Pyyntö voi olla yksilöity (esim. nimellä tai tilinumerolla), mutta se voi olla myös ns. vertailutietotarkastus jossa voidaan kysyä esim. yrityksen kaikkien asiakkaiden rahaliikenteestä.

1 Like

#15

Taustaa

Tämä ketju on varmasti luettu Prasos Oy:n toimesta, ja on selvää, että Technomage (Henry Brade) on tästä tietoinen. (Ketju on ollut aktiivisesti esillä, ja on 17.12.2017 luettu 1 500 kertaa). Prasos Oy ei ole kuitenkaan ollut halukas ottamaan kantaa ketjussa esitettyihin kysymyksiin. Seuraavassa avaan syitä tähän.

Alkuperäinen kysymys

Alkuperäinen kysymykseni siis oli, onko Prasos antanut Verottajalle Bitcoin-osoitteet, jonne Prasokselta ostetut Bitcoinit on siirretty?

Asiaa ei ole Prasoksen puolelta kiistetty. Toisessa ketjussa toimitusjohtaja ”Technomage” (Henry Brade), kertoo seuraavaa:

”Bittiraha / Prasos ei oma-aloitteisesti ilmoita verottajalle mitään tällä hetkellä, mutta verotarkastusten yhteydessä verottajalla on valtuudet kysyä oikeastaan ihan mitä tahansa. Tarkemmin ottaen kyse on nk. vertailuverotarkastuksesta, jossa yritykseltä pyydetään tietoja, joita sitten verrataan yrityksen asiakkaiden omiin ilmoituksiin.”

Kun otetaan huomioon tästä Ylen uutisesta seuraava kohta:

” Olemme analysoineet yli 10 000 bitcoin-lompakkoa. Timo Puiro, Verohallinto

Edellä esitetyn perusteella on helppo ymmärtää, että verottaja on saanut jostakin 10 000 suomalaisen Bitcoin-osoitteet, ja tarkastelemalla markkinoita, on helppo päätellä, ettei nämä tiedot ole käytännössä voinut tulla kuin Prasos Oyltä. Ulkomaisilta toimijoilta Verottajan on huomattavan vaikeata tässä tilanteessa saada tietoa.

Asiassa ei olisi moitteen sijaan, jos Prasos Oy kertoisi tästä avoimesti. Edelleen tässä Ylen uutisessa Henry Brade kertoo seuraavaa:

Bittiraha.fi:n toimitusjohtaja Henry Brade pelkää, että verotus voi osaltaan pelottaa uusia sijoittajia. Ohjeistuksesta kerrotaan palvelun sivuilla, mutta sitä ei tuoda osto- ja myyntitilanteissa erikseen esille.
– Miksi toisaalta tarvitsisi? Kyllä ihmisten pitää ymmärtää, että kaikesta täällä täytyy maksaa veroja, Brade sanoo.”

Kun Brade antaa ymmärtää, että jokainen hoitaa veronsa itse, olisi tällöin reilua tehdä selväksi, että Verottaja on vaatinut ja Prasos antanut Verottajalle tiedot osto- ja myyntitapahtumista, sekä Bitcoin-osoitteet, jonne ostetut Bitcoinit ovat toimitettu.

Asia ei vänkäämällä muuksi muutu.

Johtopäätökset

Jos et halua joutua viranomaisten kanssa tekemisiin ilman omaa ilmoitusta,käytä maksuliikenteeseen jotakin ulkomaista toimijaa.

Jotta liiketoiminta olisi pitkässä jouksussa kestävällä pohjalla, olisi tärkeää, että Prasos Oy tiedottaisi edellä esitetyistä asioista avoimesti. Samalla toiminta profiloituisi voimaakkaammin kohti vakavasti otettavaa Bitcoin-toimijaa, jonka kanssa myös uskottavien institutionaalisten sijoittajien olisi turvallista toimia.

0 Likes

Kurssin suunta...?
#16

Oli miten oli niin jokainen Coinmotion käyttäjä on hyväksynyt nämä ehdot kun alkanut käyttämään palvelua…
https://coinmotion.com/fi/käyttöehdot
https://coinmotion.com/fi/yksityisyys

0 Likes

#17

Kayttakaa hyvat ihmiset Moneroa jos ahdistaa se, etta verottaja nuuskii omaa lompakkoa. Meilla on oikeus yksityisyyteen!

0 Likes

#18

Verotetaanko nostettuja fiatrahoja Suomessa vai missä asun (Kolumbiassa). Siis myös Prasolsen kautta nostettuja?

0 Likes

#19

Jos olet asunut Suomen ulkopuolella yli 3 vuotta, olet Suomeen vain rajoitetusti verovelvollinen, eika sinun tarvitse maksaa paaomaveroa Suomeen.

0 Likes

#20

Cryptopay.me bitstamp.net kulta ja kortti
Wirex, näitä löytyy ja verottaja voi ottaa munan suuhu

0 Likes