Vaikuttaa lupaavalta tuo MRO. Onko generaattoria paperilompakoille?
Sinällään ei ole, mutta mukana tuleva simplewallet niminen lompakko generaattori näyttäisi luovan erilliset tekstitiedostot, joissa luulisin olevan lompakon osoitteet ja niitä vastaavat privaattiavaimet, että ne saa kyllä kohtuu helposti myös paperille talteen siitä.
Mitään mainstreamia tuosta MRO:sta ei tule. Syy on siinä että yksityisyys ei yksinkertaisesti kiinnosta suurinta osaa ihmisistä paskaakaan. (lähde:some)
Silkroad-tyylisissä jutuissa ehkä, toisaalta bitcoinillakin pääsee riittävään anonymiteettiin jos vähänkään tietää mitä on tekemässä eli en vielä tässä vaiheessa näkisi että tämäntyyppiset palvelut alkaisivat vaihtaa MRO:hon. Ehkä joku ottaa sen käyttöön bitcoinin rinnalle? Vaikea ennustaa…
Ethereum-juttuja voisi alkaa pohtimaan joskus ensi vuonna. Sen verran jännä teknologia.
Tosiaan Ripple ja Ethereum eivät ole kryptovaluuttoja, ja niiden sisäisiin pelimerkkeihin ei kannata investoida isompia summia rahaa. Molempien sisällä pystyy liikuttelemaan bitcoineja, joten näkisin nämä molemmat bitcoinia tukevina viritelminä.
MRO:ssa on mielenkiintoinen tuo blockchain-ratkaisu, mikäli asian oikein ymmärsin.
Tuskin bitcoin tulee ikinä implementoimaan samanlaista blockchainia, eli sikäli mielenkiintoinen kilpailija. Tosin luulen, että tästä ei tule mainstreamiä, vaan nimenomaan sellaisten tahojen, jotka haluavat maksimoida anonymiteetin, ykkösvalinta.
Pelkästään tämän saavuttaminen tosin nostaa jo kolikkoa varmasti merkittävästi. Pumppi ja dumppi kolikkohan tässä ei missään nimessä ole kysymys, koska kolikko on kaikkien mainattavissa eikä siinä ole ennakkokaivauksia tehty saati nopeaa kaivaustekniikkaa käytetty hyväksi. Sijoittajan kannaltahan tämä on oikein herkullinen kolikko, mutta tuskin tämä heti nousee taivaan avaruuksiin. Tällä hetkellä tämä on mielenkiintoinen lisä kylläkin pitkäaikaiseen kryptosalkkuun. Luulen, että tämä kolikko ennemmin tai myöhemmin löytää kohdeyleisönsä.
[quote=“kesämies, post:13, topic:2048”]Prkele. Olis tosiaan vaan tarve saada nyt nopeesti lompakko pystyyn, että voin ostaa moneroa. Louhinta nyt on toisarvoista.
Mitä nyt pitäis säätää?[/quote]
Älä säädä yhtään mitään. Jos jo nörteillä on näin hankalaa saada edes lompakko asennettua niin mitenkäs tavisten laita? Tämä krypto ei jää henkiin, jo pelkästään haltuunotonsa ufouden takia.
Näyttää siltä, että porukat dumppaavat kaikki mainaamansa monerot markkinoille, kun hinta tuntuu laskevan jatkuvasti kuin lehmän häntä.
Onko millainen tilanne täällä porukoilla? Riittääkö uskoa säilöä talven varalle Moneroita? ;D
Siirsin tässä ketjussa syttyneen Monero-mainaus keskustelun toiseen threadiin, joka löytyy täältä:
No nyt tuli Ripplelle kilpailija, jonka valttina on erittäin reilu jako verrattuna XRP:hen. Ripplellä on kyllä huomattava etumatka rahoituksen ja brändin suhteen, mutta mielenkiintoista seurata miten ottaa tuulta purjeisiin.
Vähän paha kokonaisuuden kannalta että on niin paljon eripuraa. Kilpailu ja innovointi on hyvää, mutta jos eri vaihtoehdoilla on vain ideologiaeroja, menee paljon resursseja hukkaan ja pahimmillaan jää rinnakkain elämään useita samanlaisia systeemejä, mikä taas huonontaa markkinoitavuutta, verkostoefektiä, resurssien kohdentamista, brändejä. Toivottavasti yhteisö antaa selvästi tukensa jommallekummalle.
Uskon että
Bitcoin
Litecoin
Dogecoin
Mooncoin siinä suosituimmasta ei niin suositumpaan minun mielipiteeni
Bitcoin
NXT
Darkcoinin kanssa kahen vaiheilla. Tarpeellinen mutta toteutettavissa yleisemmissäkin kyrptovaluutoissa.
Ehkä jotkut erikoisia ominaisuuksia keksivät coinit, nyt juuri ei tuu yhtään mieleen.
Doget ja Litecoinit ei tarjoo mitään erikoista.
imHo
Tämänhetkinen arvioni on, että nykyisistä ei mikään sinänsä ja vähän kaikki, kukin tavallaan. Veikkaus on siis että tulevaisuudessa arvon vaihto perustuu globaaliin PoI-perustuloon kaikille maailman ihmisille, josso toimii jonkinlainen Freicoin-tyyppinen pitomaksu-tasaus (“demourrage” ), ja perustuloalusta toimii arvonvaihtojärjestelmänä tuotantokantaisille arvokkeille, joita jokainen voi luoda itse sen mukaan mitä tuottaa joko yksin tai osana jotain yhteisöä.
Worldcoin rämpii nyt mutta tulee olemaan kova haastaja.
Ja muita Altteja on Lite jotka selviää. Kohta tulee nimittäin harvennusta…
[quote=“Kassava, post:23, topic:2047”]Worldcoin rämpii nyt mutta tulee olemaan kova haastaja.
Ja muita Altteja on Lite jotka selviää. Kohta tulee nimittäin harvennusta…[/quote]Worldcoin saa kuolla ja palaa helvetin liekeissä.
Worldcoin saa kuolla ja palaa helvetin liekeissä.
Olisiko tämän toiveen tueksi jotain substanssia?
Sijoitusmahdollisuudet sen kuin paranee, hinta huitelee jo tasossa 1€ = 100WDC ja olen ajatellut tehdä lisäostoja.
Dogecoin alkaa Mergeminingin Litecoinin kanssa, josta molemmat hyötyvät, joten arvataan nyt vaikka että Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Monero
Varmaa on että yksikään ei jää henkiin kun aikahaarukka tarpeeksi pitkä, mutta lyhyemmällä välillä arvioden BTC, NXT ja joku anonyymeista. Mustana hevosena mahdollinen ensimmäinen oikea ‘maacoini’, kuten esim. FIMK tai Britcoin.
[/quote]Worldcoin saa kuolla ja palaa helvetin liekeissä.
[/quote]
Liian lyhytpinnaiset ja rahojaan menettäneet ovat yleensä tätä mieltä.
Olen tullut siihen tulokseen, että vaikka jokin toisen sukupolven valuutta saisi kunnolla tuulta alleen, ei bitcoinin valta-asemaa nimenomaan valuuttana voi horjuttaa ehkä kymmeniin vuosiin. Eri asia on jos volatiliteetti ei ota loppuakseen tai jokin muu perustavanlaatuinen ongelma vie siltä pohjan. Syitä näen ainakin kaksi:
[ol][li]Brändi/imago/mielikuva. Bitcoin on tunnetuin, mistä aiheutuu positiivinen feedback-loop. Esimerkiksi tahot, jotka alkavat hyväksyä bitcoineja ja muita kryptoja, haluavat maksimoida bitcoin-brändistä saatavan julkisuushyödyn ja ilmoittavat vastaanottavansa nimenomaan bitcoineja. Sama ilmiö kuin kaikki maailman laitevalmistajat ilmoittavat “tukee iPhonea ja kännyköitä”. Näin ihmisille syntyy entistä vahvempi mielikuva bitcoinista, vaikka muitakin hyväksyttäisiin.[/li]
[li]Muutosvastarinta tai tarve pysyvälle vertailukohdalle. Yksi valuuttojen tärkeistä ominaisuuksista on (tai pitäisi olla) toimia arvon mittana. Vaikka tulevaisuudessa kauppaa voitaisiin käydä suoraan millä tahansa luontaisen arvon sisältävällä asialla, kuten osakkeella tai arvokkeella ilman “bridge currency”:a , tulee olemaan kognitiivinen tarve jollekin arvon mittarille, jota kaikki käyttävät. Sillä ei tarvitse olla luontaista sisäänrakennettua arvoa, kuten tomaateilla, vaan se voi olla yhteisesti sovittu arvo jollekin “rahalle” kuten bitcoin. Bitcoin on jo käytännössä ottanut sen paikan -ensimmäisenä maailmanlaajuisena asiana, joka täyttää rahan määritelmän. Sitä asemaa ei voida ottaa siltä pois muuta kuin väkivallalla tai sorrolla. Ihmisillä kesti pitkään päästä irti Suomen Markasta vertailukohtana.[/li][/ol]
Tämä siis bitcoinista arvon säilyttäjänä ja mittana. Se on kuitenkin tällaisenaan ilmeisen soveltumaton toisen sukupolven järjestelmien alustaksi, kuten älykkäät sopimukset ja autonomiset firmat. Näin ollen on tilaa useille lohkoketjuille, jotka kukin asettuvat omaan erilaiseen kontekstiinsa.
Long live Bitcoin! Bitcoin ja altit kulkee käsi kädessä syöden fiat rahaa matkalla ;D