[quote=“kesämies, post:9, topic:1247”][quote author=Jarmo Viikki link=topic=1406.msg12495#msg12495 date=1387445621]
Valtion talous saadaan tasapainoon innovaatioilla jolloin talous kääntyy kasvuun ja verotulot sitä myöten.
Ei ole kestävää rakentaa finanssipolitiikkaa kuluja karsimalla. Väittäisin taas, ettei Suomen julkista sektoria tarvitsisi pienentää laisinkaan nykyisestä (jopa listätä), mutta sen sijaan yksityistä sektoria tulisi lisätä vielä enemmän ja saada sieltä innovaatioita, jotka muuttavat maailmaa.
…
Suosittelen ajattelemaan asiaa omalta kantiltasi: jos kukaan ei olisi maksanut veroja, sä mahdollisesti (tai isäsi) ei olisi mahdollisesti lukutaitoinen ja sitä kautta sä voisit joutua asumaan luolassa ja jos sä sairastut, niin sinut vietäisiin poppamiehen luokse joka jouttaisi sinulle CocaColaa, koska Armani Aliaz totesi ohjelmassaan, että Afrikassa jumalat tykkäävät Cociksesta.
Julkinen sektori tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden saada vähintään jonkinlainen sivistystaso ja fiksuimmille jopa akateeminen sivistys, sairaanhoito, turvallisuus (sinun ei tarvitse yleisesti pelätä Suomessa ulkonaliikkumista), autotiet jne
[/quote]
Kun yksityinen sektori kasvaa, julkista sektoria voidaan kasvattaa. Kun yksityinen sektori pienenee, julkista sektoria täytyy pienentää.
Tästä tosiasiasta ei ole välitetty, vaan yksityisen sektorin kustessa on lisätty julkisen sektorin työvoimaa.
Vuonna 1970 julkisella sektorilla oli töissä 360000 ihmistä. Vuonna 2012 vastaavasti 666000 ihmistä. Väkiluku oli noina vuosina. 4,6 miljoonaa ja 5,4 miljoonaa. Väestön kasvaessa 17,4% kasvoi julkinen työvoima 85% Yksityisen sektorin työpaikkojen määrää ei ole nyt saatavilla, mutta se ei ole ainakaan kovin merkittävästi kasvanut.
Minulla ei ole kokemusta vuodelta 1970, mutta kerrotaan, että pennut opetettiin ja sairaat hoidettiin. Lisäksi meillä oli vielä melkoinen määrä sekä henkisesti, että fyysisesti vammautuneita sotaveteraaneja. Tästä huolimatta yhteiskunta toimi.
Tästä voi päätellä, että julkisella sektorilla on reilusti ilmaa. Eli siellä on porukkaa, joka ei oikeasti tuota yhtään mitään lisäarvoa yhteiskunnalle. Toisin sanoen se sama mitä siellä nyt tuotetaan, voidaan tuottaa vähemmällä määrällä väkeä. Tai vaihtoehtoisesti nykyisellä työvoimalla voidaan tuottaa enemmän. Julkinen sektori voi siis tuottaa vähemmällä enemmän, mutta nyt se ei näin tee.
Kansalaiset saavat siis maksaa entistä suurempia veroja ilman, että he saavat niitä suurempina palveluina takaisin. Näin ollen kansaisille jää käteen entistä vähemmän rahaa, jolla heidän pitää yksityiseltä sektorilta ostaa niitä julkiseta sektorilta saamatta jääneitä palveluita.
Näin siis yksityinen sektori on ajettu kriisiin, joka johtaa julkisen sektorin tuhoon.
Tämän lisäksi yksityistä sektoria on tuhottu sekä idiotistismin ja ideologisten syiden, sekä kaikkien muiden kustannuksella pienten ryhmien taloudellisen edun vuoksi. Esimerkkeinä hallintarekisteri, jolla voidaan piilottaa viranomaisilta arvopapereiden todelliset omistajat, sekä kansallisen tuloja tuotttavan ja menoja vähentävän omaisuuden, kuten luonnonvarojen, energiayhtiöiden ja infrastuktuurin myynti, ja vielä järjettömään alihintaan.
Sitten on totta kai vielä jatkuvasti paisuva julkisia varoja kuppaava mamuklusteri.
Julkisen sektorin kulut siis jatkuvasti kasvavat, samalla, kun sen tuotanto vähenee. Tästä ongelmasta päästää vain tuottamalla joko vähemmällä väellä saman mitä nyt tai nykyisellä väellä enemmän.[/quote]
Siispä ehdotankin, että edelleen pidetään julkisia palveluja yllä (hoidetaan lapset, sairaat ja vanhukset sekä rakennetaan teitä, koulutetaan ihmiset - pätevimmät korkeammin mutta kuitenkin kaikki edes johonkin asti) ja ohjataan investointeja yrityshautomoihin ja korkeakouluihin tutkimuksiin, jotka voivat tuottaa patentteja joista on hyötyä Suomelle.
Mä en kyllä lähtisi ensimmäisenä leikkamaan julkista sektoria. Nykyisellään julkinen sektori on pitkälti jo aika tehokas. Aika rankkaa on työ julkisella puolella nimenomaan näillä sosiaalialoilla, pikemminkin sinne tarvittaisiin lisää työvoimaa. 1970-luvulla tilanne oli aivan toinen, kuin 2010-luvulla. Nyt vanhusten määrän suhde työssäkäyviin, eli ns. huoltosuhde on räjähtänyt käsiin ja tämä näkyy sitten käytännössä siinä, että vanhainkodeissa hoitajat ovat jopa burn-outin partaalla. Jos sieltä vielä lähdetään vähentämään resursseja, niin saman tien voidaan heittää vanhukset, jotka ovat aikanaan rakentaneet Suomen, kadulle.
1970-luvulla Suomen väestö oli keskimäärin suhteellisen nuorta - sodanjälkeiset sukupolvet olivat juuri rynnistäneet työmarkkinoille.
En myöskään osta maahanmuuttajien ajamista ulos Suomesta. Tällainen puhe on asiatonta eikä ratkaise ongelmia. Maahanmuuttajat ovat Suomen resurssi - hehän tekevät sellaisia töitä, joita suomalaiset eivät tee, koska suomalaiset mielummin notkuvat sosiaalietuuksien varassa, kuin tarttuvat harjaan käteen ja siivoavat tai ajavat linja-autoja, leipovat pizzoja yms.
Ulkomaalaisilla maahanmuuttajilla on riittävän hankalaa - populisti-rasistien ei tarvitsisi mielestäni tehdä siitä enää yhtään hankalempaa. Moni tulee kuitenkin melkoisen huonoista oloista. Heidän suomettumiseen pitäisi panostaa ja auttaa heitä nopeammin sopeutumaan Suomeen - tällöin heidät voidaan pitää kaidalla tiellä. Harva heistä kuitenkaan pohjimmiltaan on paha - heille ei vain anneta mahdollisuutta monissakaan työpaikoissa.
Suomella on paljon voimavaroja, joita mielestäni ei hyödynnetä yksityisellä sektorilla riittävästi. Mahdollisuuksia löytyy mm. vihreästä teollisuudesta (ns. cleantech), metsätalouden puolelta puuttuvat innovaatiot, meillä on paljon insinöörejä nyt vapaina kun Nokia on jättänyt Suomen, tämä on merkittävä voimavara ja julkisilla varoilla koulutetaan lisää korkeatasoisia insinöörejä.
Lopetaan ihmiset se iänikuinen marmatus niistä veroista - verot on talkoot joihin meidän jokaisen ikävä kyllä täytyy osallistua voimavarojemme mukaan. Mä en pidä oikein arvossa sellaisia ihmisiä, jotka haluavat olla vapaamatkustajia toisten kustannuksella.