Butterfly Labs lupailee ASIC-teknologiaa mainaukseen (yli vuoden myöhässä)

Bitcointalk.orgia lukevat varmasti tietävät tapauksen, mutta pistetään nyt tänne myös

https://bitcointalk.org/index.php?topic=87934.0

Tiivistettynä: Butterflylabs (BFL) tuo markkinoilla ASIC tekniikkaa hyödyntävän mainaajatuotesarjan. Hinta/laskentateho on niin ällistyttävä, että GPU mainaus ja myös FPGA mainaus muuttuu kannattamattomaksi.

Mitään faktaa tästä ei todellakaan ole esittää, pelkkää spekulaatiota. BFL on aikaisemmin toiminut hieman kyseenalaisesti, minkä vuoksi yhteisöä hieman epäilyttää tämä julkaisu.

Edit 20.6.2013: Ketjun nimeen lisätty valmistaja, koska se alkaa nyt olemaan kaikille tuttu ja toimijoita on nykyään useita. Myös lisätty tieto siitä, että ollaan yli vuosi myöhässä.

  1. BitForce SC Jalapeno: a USB powered coffee warmer providing 3.5 GH/s, priced at under $149

  2. BitForce SC Single: a standalone unit providing roughly 40 GH/s, priced at $1,299

  3. BitForce SC Mini Rig: a case & rack mount server providing 1 TH/s, priced at $29,899

The BitForce SC chip is now in final stage development. Initial product delivery is scheduled for October, 2012. See the SC FAQ for more information.

http://www.butterflylabs.com/products/

saattaisi difficulty nousta hieman jos tuollaisia joskus tulevaisuudessa tulisi myyntiin ;D

en ehkä tunne bitcoin verkostoa tarpeeksi hyvin kysyn tätä, mutta onko btc verkostossa koskaan tarpeeksi laskentatehoa? jos verkostossa on enemmän tehoa kuin mitä se vaatii niin minne ylimääräinen teho menee? olenko nyt aivan hukassa? voisiko joku selventää?

Bitcoin-verkko ei toimi niin, että siinä on jonkinlainen määritetty “riittävä laskentateho” vaan laskentatehoa voi olla vähän tai paljon. Uusia bitcoineja tulee samanverran jokatapauksessa. Laskentatehon määrä vaikuttaa verkon absoluuttiseen turvallisuuteen, koska verkon toimintaa voi vakavasti haitata jos saa yli 50% verkon laskentatehosta haltuunsa. Suuri määrä laskentatehoa konkreettisesti vaikeuttaa verkkoa vastaan hyökkäämistä ja luo tietysti turvallisuuden tunnetta eli siinä mielessä mitä enemmän sitä on niin sitä parempi.

Louhinnan vaikeus tietysti kasvaa sitä mukaa kun tehoa lisätään, ja harva sitä louhintaa hyvää hyvyyttään tekee, eli laskentatehon kasvu loppuu luonnollisesti siinä vaiheessa kun niiden tietokoneiden ja sähkön hinta on liian kallista verrattuna siihen mitä siitä louhinnasta saa. Käytännössä nämä ASIC-piirit saattavat aikanaan lopettaa sekä GPU- että FPGA-louhinnan kokonaan, koska vaikeus on noussut niin korkealle että riittävää hyötysuhdetta ei saa aikaan kuin louhimalla itsekin ASIC-piireillä.

Voi tosin muutama vuosi vierähtää ennen kuin ollaan siinä tilanteessa. Olen hyvin skeptinen tästä BFL:n ilmoituksesta enkä todellakaan usko noihin spekseihin, noihin hintoihin, enkä varsinkaan noihin aikatauluihin.

Aikataulu: Moni asiantuntija sanoo ASIC kehityksen kestävän yli 6kk ja varmaan lähemmäs vuosi, jos ihan rehellisiä ollaan. BFL on käsittääkseni perustettu viime elokuussa eli matkaa olisi vielä. Kehitystyö on myös todella kallista eli mistä rahat on saatu? Aikataulu on luultavasti paskapuhetta, tavoitteena vaikeuttaa muiden myyntiä.

Hinta: Naurettavaa. Jos nämä hinnat ovat totta niin eipä BFL henkilökunnalla paljon järki päätä pakota. Osaavat ehkä valmistaa ASICni, mutta hinnoittelu ei ole millään muotoa hallussa. Noi hinnat olisi voinut kertoa kolmella ja silti olis menny tavara kaupaksi kuin häkä. Heidän tappionsa.

Extraa:
Todella ikävää, että noin surkealla firmalla näyttäisi olevan hallussaan Bitcoinmainauksen tulevaisuus. He toimivat kyseenalaisesti ja asiakkaille tiedottaminen on ala-arvoista.

Hyviä pointteja, mutta en olisi erityisen huolissaan siitä että BFL olisi ainoa Bitcoin-maailman ASIC-valmistaja kovinkaan pitkään. Itseasiassa on varmasti kehitteillä ASIC-piirejä muuallakin ja on olemassa myös avointen standardien ASIC-projekti. Ihan merkittävät markkinathan tässä potentiaalisesti on eli en ole mitenkään tajuttoman ihmeissään siitä että ovat saaneet rahoitusta.

Voi vaan olla, että nämä muut tekijät ovat ottaneet markkinoinnissaan erilaisen lähestymistavan eli eivät tee epäloogisia julkistuksia ennen aikojaan. Mutta eiköhän tämän ja ensi vuoden aikana kuulla muistakin ASIC-valmistajista.

[quote=“Rider, post:5, topic:181”]Aikataulu: Moni asiantuntija sanoo ASIC kehityksen kestävän yli 6kk ja varmaan lähemmäs vuosi, jos ihan rehellisiä ollaan. BFL on käsittääkseni perustettu viime elokuussa eli matkaa olisi vielä. Kehitystyö on myös todella kallista eli mistä rahat on saatu? Aikataulu on luultavasti paskapuhetta, tavoitteena vaikeuttaa muiden myyntiä.

Hinta: Naurettavaa. Jos nämä hinnat ovat totta niin eipä BFL henkilökunnalla paljon järki päätä pakota. Osaavat ehkä valmistaa ASICni, mutta hinnoittelu ei ole millään muotoa hallussa. Noi hinnat olisi voinut kertoa kolmella ja silti olis menny tavara kaupaksi kuin häkä. Heidän tappionsa.

Extraa:
Todella ikävää, että noin surkealla firmalla näyttäisi olevan hallussaan Bitcoinmainauksen tulevaisuus. He toimivat kyseenalaisesti ja asiakkaille tiedottaminen on ala-arvoista.[/quote]

Mistä ovat rahoituksen saaneet… Jaa-a, laittoihan joku coinlabillekin $500 000 ihan vaan siihen että yrittävät monetisoida pelaajien GPU tehoja :stuck_out_tongue: En pitäisi mitenkään kummallisena, että olisivat löytäneet sijoittajan. Lisäksi kaikkea sitä rahaa ei tarvi ihan alussa. Riittää että on tiimi joka suunnittelee sen piirin logiikan, kustannukset tulevat lähes täysin sen valmistelusta massatuotettavaksi.

Noillakin hinnoilla luulisi katteen valmistuskuluihin suhteutettuna olevan ihan tajuton. En myöskään usko sen vaikuttavan loppujenlopuksi isommalti myöskään siihen kuinka nopeasti saavat ASIC kehityksen kustannukset pois. Jos hinta on kevyempi niin ihmiset vaan ostaa enemmän. En hämmästyisi jos tämä loppujen lopuksi johtaa siihen että tekevät enemmän voittoa.

Tuohon hinnoitteluun liittyy enemmänkin asioita kuin vaan lyhyen tähtäimen voitot. Heille nimittäin on äärimmäisen tärkeää että Bitcoin-verkko pysyy elossa, muuten heillä ei ole enää ostajia. Tämä voi olla syy halpoihin hintoihin.

Jos joku taho päättäisi alkaa 51+% hyökkääjäksi, niin siihen menee niin paljon rahaa, että niiden vain yksinkertaisesti kannattaisi tehdä oma ASIC, jonka jälkeen he voisivat helposti pitää tilanteen hallussa valmistamalla niitä lisää. ASIC minereiden myyminen halvalla tasoittaa tilanteen melko vauhdilla.

ASIC siirtymän jälkeen ei ole horisontissa enää massiivisia hashaystehon kertalisäyksiä. Tämä tarkoittaisi että Bitcoin-verkko olisi huomattavasti paremmin turvassa mahdollisilta hyökkääjiltä. Myös botnetit muuttuvat lähes hyödyttömiksi mainauksen suhteen tämän seurauksena. Erityisesti tykkään siitä että myyvät sitä jalapenoa, lähes jokainen bitcoin tukija kykenee ostamaan sellaisen ja todennäköisesti ostaakin, ihan vaan tukeakseen verkon turvallisuutta.

  • Joel

Kyllä rahoituksen saaminen on varmasti mahdollista, mutta siihenkin liittyy (yllättäen) epäselvyyksiä. Tuota lehtiartikkelia lukiessa ei tosiaan mainittu mistä rahoitus oli saatu. Eräs foorumijäsen myös näytti toteen, että firman vastaanottaessa ulkopuoliselta sijoittajalta rahoitusta, pitäisi siitä ilmoittaa SEClle. Näin ei ole tehty.

BFLllä on ollut tapana ottaa vastaan noita ennakkotilauksia = asiakas maksaa BFLlle tuotteestaan paaaaaljon ennen kuin sitä on edes valmistettu. Sieltä ne rahat ovat tulleet. Pelkään pahoin, että niin käy osittain myös ASICin kanssa.

Joelilla on hinnoitteluun liittyen joitakin hyviä pointteja, mutta ne kaikki kaatuvat yhteen asiaan ja se on tuotantokapasiteetti. Ellei BFL:llä oikeasti ole takanaan hyvin merkittävää tuotantoketjua (jota epäilen), tulee näiden piirien kysyntä näillä hinnoilla ylittämään tarjonnan vähintään kymmenkertaisesti.

Ei ole mitään merkitystä sillä mikä niiden tuotantokustannus on, he eivät yksinkertaisesti tule saamaan näitä piirejä toimitettua lähimaillekaan sitä tahtia, kun niitä tullaan tilaamaan. Tämä olisi helposti ratkaistu hinnoittelemalla ne tuotteet järkevämmällä tavalla. Tuotantokustannusta paljon tärkeämpi asia on markkinatilanne.

He ovat tulossa markkinoille (oletettavasti) ensimmäisenä ja suorastaan murskaavat kaiken muun louhintaan liittyvän raudan. Järkevämpi strategia olisi hinnoitella ne alkuun huomattavasti tätä korkeammalle, mutta kuitenkin niin että niiden hankinta kannattaa suhteessa muihin vaihtoehtoihin. Tärkeää on miettiä sitä, että heillä riittää tarjontaa kattamaan ainakin suurin osa kysynnästä.

On tietysti vaikea arvioida etukäteen missä kohtaa kysyntä ja tarjonta kohtaavat, mutta se on mielestäni aika selvää että nuo hinnat+speksit ovat aikalailla PAHASTI pielessä siinä suhteessa. Joko BFL tietää jotain mitä me ei tiedetä, eli heillä on ihan uskomaton tuotantoketju taustalla tai he tietävät että kilpailijoita on tulossa paljon ja nopealla aikataululla TAI he eivät yksinkertaisesti osaa tehdä kovin hyviä bisnespäätöksiä.

Yksi syy voi tietysti olla kilpailijoiden pelottelu. Eli he hinnoittelevat ne alkuun jo niin alas, että kilpailijat tietävät että järjettömiä katteita ei voi saada näiltä markkinoilta. Vaikea sanoa mitä heidän päässään liikkuu, aika näyttää miten tämän kanssa käy.

[quote=“Technomage, post:9, topic:181”]Joelilla on hinnoitteluun liittyen joitakin hyviä pointteja, mutta ne kaikki kaatuvat yhteen asiaan ja se on tuotantokapasiteetti. Ellei BFL:llä oikeasti ole takanaan hyvin merkittävää tuotantoketjua (jota epäilen), tulee näiden piirien kysyntä näillä hinnoilla ylittämään tarjonnan vähintään kymmenkertaisesti.

Ei ole mitään merkitystä sillä mikä niiden tuotantokustannus on, he eivät yksinkertaisesti tule saamaan näitä piirejä toimitettua lähimaillekaan sitä tahtia, kun niitä tullaan tilaamaan. Tämä olisi helposti ratkaistu hinnoittelemalla ne tuotteet järkevämmällä tavalla. Tuotantokustannusta paljon tärkeämpi asia on markkinatilanne.

He ovat tulossa markkinoille (oletettavasti) ensimmäisenä ja suorastaan murskaavat kaiken muun louhintaan liittyvän raudan. Järkevämpi strategia olisi hinnoitella ne alkuun huomattavasti tätä korkeammalle, mutta kuitenkin niin että niiden hankinta kannattaa suhteessa muihin vaihtoehtoihin. Tärkeää on miettiä sitä, että heillä riittää tarjontaa kattamaan ainakin suurin osa kysynnästä.

On tietysti vaikea arvioida etukäteen missä kohtaa kysyntä ja tarjonta kohtaavat, mutta se on mielestäni aika selvää että nuo hinnat+speksit ovat aikalailla PAHASTI pielessä siinä suhteessa. Joko BFL tietää jotain mitä me ei tiedetä, eli heillä on ihan uskomaton tuotantoketju taustalla tai he tietävät että kilpailijoita on tulossa paljon ja nopealla aikataululla TAI he eivät yksinkertaisesti osaa tehdä kovin hyviä bisnespäätöksiä.

Tämä on minun näkemykseni. :)[/quote]

Eihän siinä että kysyntä ylittää tarjonnan, ole mitään ongelmaa, kunhan he vain myyvät voitolla… Se että tuotteita ei pystytä toimittamaan kaikille halukkaille, ei kyllä ole myyjän ongelma, vaan niiden jotka jäävät tuotteista paitsi. Myyjällehän tuo on sellainen “positiivinen ongelma”, joka ei kyllä liiketoiminnassa yleensä ole ongelma lainkaan…

Muuten en kyllä usko että noita laitteita ihan heti nähdään ;D

No se on totta, että se ei meidän ongelma ole jos he haluavat lahjoittaa rahaa pois. Niille sillä luulisi olevan yrityksenä merkitystä, että tekevätkö he voittoa $100 per Jalapeno vai $200 per Jalapeno, jos kaikki kuitenkin myydään heti, kun ne tulevat tuotantolinjalta ulos. Ostajien kannalta tuo on myös ikävää siinä mielessä, että he jotka näistä olisivat kuitenkin valmiita maksamaan enemmän, saattavat jäädä vaan järjettömän pitkän tilausjonon päähän.

Tämä on tietysti mutuilua, koska on ensinnäkin vaikea arvioida ASIC-markkinoiden tilannetta kun nämä piirit oikeasti tulevat ja sitä että miten paljon mutua heillä itsellään on noissa speksit+hinta -arvioissa ja sekin vielä, että he saattavat tehostaa tuotantoketjuaan merkittävästi. Sen he joutuvat tekemään jos haluavat saada näitä lähellekään kysynnän mukaan kaupaksi, onhan se jo nyt nähty miten naurettavan pitkiä tilausaikoja heidän FPGA-tuotteissaan on ollut.

[quote=“Technomage, post:4, topic:181”][quote author=mig91 link=topic=146.msg497#msg497 date=1340135758]
en ehkä tunne bitcoin verkostoa tarpeeksi hyvin kysyn tätä, mutta onko btc verkostossa koskaan tarpeeksi laskentatehoa? jos verkostossa on enemmän tehoa kuin mitä se vaatii niin minne ylimääräinen teho menee? olenko nyt aivan hukassa? voisiko joku selventää?[/quote]

Bitcoin-verkko ei toimi niin, että siinä on jonkinlainen määritetty “riittävä laskentateho” vaan laskentatehoa voi olla vähän tai paljon. Uusia bitcoineja tulee samanverran jokatapauksessa. Laskentatehon määrä vaikuttaa verkon absoluuttiseen turvallisuuteen, koska verkon toimintaa voi vakavasti haitata jos saa yli 50% verkon laskentatehosta haltuunsa. Suuri määrä laskentatehoa konkreettisesti vaikeuttaa verkkoa vastaan hyökkäämistä ja luo tietysti turvallisuuden tunnetta eli siinä mielessä mitä enemmän sitä on niin sitä parempi.

Louhinnan vaikeus tietysti kasvaa sitä mukaa kun tehoa lisätään, ja harva sitä louhintaa hyvää hyvyyttään tekee, eli laskentatehon kasvu loppuu luonnollisesti siinä vaiheessa kun niiden tietokoneiden ja sähkön hinta on liian kallista verrattuna siihen mitä siitä louhinnasta saa. Käytännössä nämä ASIC-piirit saattavat aikanaan lopettaa sekä GPU- että FPGA-louhinnan kokonaan, koska vaikeus on noussut niin korkealle että riittävää hyötysuhdetta ei saa aikaan kuin louhimalla itsekin ASIC-piireillä.

Voi tosin muutama vuosi vierähtää ennen kuin ollaan siinä tilanteessa. Olen hyvin skeptinen tästä BFL:n ilmoituksesta enkä todellakaan usko noihin spekseihin, noihin hintoihin, enkä varsinkaan noihin aikatauluihin.[/quote]

kiitos selvennyksestä, nyt ollaan pykälää viisaampia!
niinkuin joel jo mainitsi, niin se on todella hyvä puoli tässä asic tekniikassa, että nämä botnetit menee täysin hyödyttömiksi… tai ainakin pienet sellaiset

Mikäli tää tosiaan on ihan vaan bluffia, niin bfl menettää kyllä kaiken uskottavuuden sillä. Jos se taas ei ole bluffia, niin pitkän tähtäimen näkökulmasta ne voi jopa saavuttaa uskottavuutta kun eivät anna todisteita vaan ainoastaan sanansa ja sit pitävät sen.

Lisäksi, jos he tosiaan ovat saaneet jonkun isomman ASIC valmistajan taakseen jolla oikeasti on kapasiteettia tällaiseen, niin odottaisin kyseisen valmistajan haluavan pitää asiasta matalaa profiilia. Bitcoin on imagollisesti eräänlainen kuuma peruna kuitenkin. Tuskin haluavat antaa itsestään kuvaa Bitcoiniin sotkeutuneena.

Tämän lisäksi vielä, tuollaisessa hinnoittelussa ei tosiaankaan ole juuri järkeä jos heillä ei ole tarpeeksi tuotantoa takanaan.

Loppujenlopuksi tämä spekulointi tiivistyy siihen että ajatteleeko BFL tyypeillä olevan järkeä päässään. Jos on sitä mieltä että ei ole, niin sit ne puhuu paskaa. Jos taas ajattelee että on, niin sit tuossa on pakko olla jotain oikeaa takana.

Mutta spekulointiahan tää on. Jäädään jännityksella seuraamaan mihin pussiin pullat tippuu.

  • Joel

[quote=“Technomage, post:9, topic:181”]Joelilla on hinnoitteluun liittyen joitakin hyviä pointteja, mutta ne kaikki kaatuvat yhteen asiaan ja se on tuotantokapasiteetti. Ellei BFL:llä oikeasti ole takanaan hyvin merkittävää tuotantoketjua (jota epäilen), tulee näiden piirien kysyntä näillä hinnoilla ylittämään tarjonnan vähintään kymmenkertaisesti.

Ei ole mitään merkitystä sillä mikä niiden tuotantokustannus on, he eivät yksinkertaisesti tule saamaan näitä piirejä toimitettua lähimaillekaan sitä tahtia, kun niitä tullaan tilaamaan. Tämä olisi helposti ratkaistu hinnoittelemalla ne tuotteet järkevämmällä tavalla. Tuotantokustannusta paljon tärkeämpi asia on markkinatilanne.

He ovat tulossa markkinoille (oletettavasti) ensimmäisenä ja suorastaan murskaavat kaiken muun louhintaan liittyvän raudan. Järkevämpi strategia olisi hinnoitella ne alkuun huomattavasti tätä korkeammalle, mutta kuitenkin niin että niiden hankinta kannattaa suhteessa muihin vaihtoehtoihin. Tärkeää on miettiä sitä, että heillä riittää tarjontaa kattamaan ainakin suurin osa kysynnästä.

On tietysti vaikea arvioida etukäteen missä kohtaa kysyntä ja tarjonta kohtaavat, mutta se on mielestäni aika selvää että nuo hinnat+speksit ovat aikalailla PAHASTI pielessä siinä suhteessa. Joko BFL tietää jotain mitä me ei tiedetä, eli heillä on ihan uskomaton tuotantoketju taustalla tai he tietävät että kilpailijoita on tulossa paljon ja nopealla aikataululla TAI he eivät yksinkertaisesti osaa tehdä kovin hyviä bisnespäätöksiä.

Yksi syy voi tietysti olla kilpailijoiden pelottelu. Eli he hinnoittelevat ne alkuun jo niin alas, että kilpailijat tietävät että järjettömiä katteita ei voi saada näiltä markkinoilta. Vaikea sanoa mitä heidän päässään liikkuu, aika näyttää miten tämän kanssa käy.[/quote]

Butterflylabs lupailee, että pian pääsis ennakkotilaamaan. Ennakkotilauksen jälkeen saakin odotella nelisen kuukautta. Mitään takeita toimituksesta ei annettu.

Jätän väliin. Taitaa mainaus valitettavasti loppua blokkipalkkion puolittuessa.

Itse aion ainakin hankkia yhden jalapenon, jota tulen pitämään mainaamassa. oli se kannattavaa tai ei.

Sama homma. Kovin isoa investointia näihin ei kyllä raaski tehdä, koska on arvaamatonta miten valtavasti difficulty voi nousta. Mutta kyllähän sitä yhden tollasen vois hankkia jokatapauksessa, eipä siinä paljoa riskeeraa.

Tilaukset saa nyt sisään maksamalla bitcoineilla. Jonoa on vaivaiset pari sataa henkilöä.

Toivottavasi muitakin ASIC laitteita ilmaantuu pian niin pääsis ostelemaan.

Tulipa illalla tilattua single. Ikävän monesta bitcoinista pääsi luopumaan, mutta saahan noita (varsinkin 40 Ghash/s:lla).

Pidän sijoitustani riskisijoituksena. On hyvin mahdollista että firma syystä tai toisesta heittää kärrynpyörää tai asic-piirien valmistus kusee urakalla. Maksun keräämisen ennakkoon ymmärrän hyvin, tunnetusti kallis operaatio valmistuttaa noita. Periaattessahan siinä joutuu lainaaman BFL:lle, mutta toivottavasti “korot” osottautuvat makeaksi. Uskon että jälleenmyytynä 0day lead timella noita voi saada ostohintaa kalliimmallakin myytyä. Olisin riskeerannut useampaankin rahojani, jos olisi ollut varaa.

Sivuhuomio: Todella kätevä oli kyllä Bitcoin maksuvälineenä jälleen kerran, eikä Bitpayn sivu tykännyt edes kyttyrää vaikka vahingossa navigoin pois sieltä heti maksuoperaation jälkeen. Perinteisestihän on ollut tärkeää että maksupalvelun sivulta vielä palaa kauppasivulle, jotta homma onnistuu varmasti.

Saako udella tilausnumeroa?

Kuuleman mukaan 1657:sta alkoivat. Omani oli 1930 tienoilla, piti kuusi tuntia sulatella juhannusta/päätöstä siitä kun sain tietää että nyt niitä saa preorder. Riskisijoituksissa on parhaat tuototkin :wink: Ja eihän tuo nyt niin iso summa ole, sen $30k rigin kanssa voisi jo jännitellä ;D