Alkaa usko loppua

Portfolion arvo heilahtelee muutaman tonnin ylös ja kaksi alas. Salkun arvo pysyy lähes samana joskin plussalla ollaan kuitenkin reilusti. Jotenkin sitä odottelee raketointia, mutta tuleeko sitä vai häämöttääkö loppu? Usko on kova ja ehkäpä se tuosta vielä nousee uusiin lukemiin. Bitcoin on kuitenkin suurin omistus ja seuraavana Ethereum. Käynyt mielessä kaikkien omistuksien myyminen.

Eihän nyt mikään nouse lineaarisesti loputtomiin. Heilahteluita tulee aina, ja jonkun täytyy myös hävitä markkinoilla.

En ymmärrä miksi boomi olisi yhtäkkiä pysähtymässä, sillä nythän vastaan aletaan näkemään todellista kiinnostusta myös mainstream puolella.

1 tykkäys

Minä kyllä ymmärrän varsin hyvin jos buumi yhtäkkiä olisi pysähtymässä koska droppi 20k=>10k+kunnollinen parannus skaalautuvuuteen vuosien päässä…valtoiden sääntelyn lisääntyminen…paremmin skaalautuvat halvemmin käytettävät cryptot…onhan noita

Ei taida sijoittaminen olla sinun juttu jos -50% aiheuttaa paniikkia. Silloin juuri pitää ostaa lisää kun saa “halvalla”. Tietty pitää ensin tarkistaa ettei markkinassa ole jokin pysyvä ongelma päällä jonka takia kurssi on laskenut.

1 tykkäys

Skaalautuvuus vuosien päässä?

En tiedä mitä ne jarruttelee mutta en uskois että pitäis oottaa vuosia että ottavat kaikki edes segwitinkin käyttöön. https://bitcoincore.org/en/segwit_adoption/
ja sitten on tuo Lightning network nurkan takana https://www.express.co.uk/finance/city/909887/bitcoin-news-lightning-network-save-cryptocurrency-steam-stripe-microsoft

1 tykkäys

Etenkin tuo valtion puuttuminen tähän touhuun luo epävarmuutta tulevasta. Tämähän oli tietenkin väistämättä edessä, että sääntelyä tulee varmasti olemaan. Mitä enemmän kansa kiinnostuu ja mitä isommaksi homma paisuu niin sitä enemmän se kiinnostaa myös virallisia tahoja.

Ei se minulle aiheutakkaan mutta monelle muulle kylläkin

Uskokaa hyvät ihmiset ja myykää seuraavassa korrektiossa. Alas mennään ja pitkään… LN ei ole lähelläkään valmis saati että sitä ketään haluaisi käyttää

1 tykkäys

Hahah bitcoinin tulevaisuus ei oo pitkään aikaan näyttänyt näin hyvältä ja sitä ollaan kauhuissaan pikku alamäestä :smiley:

2 tykkäystä

Tuskin skaalautuvuus ongelmat niin yksinkertaisesia ovat että tämän faktan voisi ampua alas kahdella linkillä?

Miten pitkällä aikajänteellä olet mukana? Koska ostit/louhit ensimäiset coinit? Kärsivällisyyttä, ei tässä oo mihinkään kiire. Ota tavoitteeksi esim 5 vuotta pitää omistuksia.

1 tykkäys

LN on kaukana täydellisestä 5 vuoden päästä.

Täydellinen se tuskin tulee olemaan koskaan, mutta täydellinen ei olekaan vaatimuksena sille, että se yleistyy ja on laajassa käytössä. Riittää, että se on käyttökelpoinen. Siihen en usko menevän edes vuotta.

Jaa, miksikö? Yksinkertaisesti siksi, että järjestelmää alettiin testaamaan jo oikealla rahalla ja testaajien määrä kasvaa melkomoista vauhtia. Testaajat ovat yleensä se pullonkaula open source projekteissa. Joskin, merkittävä osa kanavia pystyttäneistä ovat varmasti ihan kehittäjiä myös. Kun ydinteknologia toimii, niin seuraava haaste on käyttöliittymät ja se korjautuu vain sillä, että ihmiset testaa olemassaolevia ja antavat niistä palautetta ja kehitysideoita.

LN tällä hetkellä vetää puoleensa isoja määriä ihmisiä, jotka ovat juuri sitä sorttia, jotka auttavat projekteja eteenpäin. Heillä on myös selkeä motivaatio saada homma toimimaan. LN:n kehitys vaikuttaa hyvin suoraan Bitcoinin käyttökelpoisuuteen ja sitä myötä käyttäjämäärään, joka puolestaan vaikuttaa kurssiin.

Sinulla ei selvästikään ole mitään kuvaa siitä pöhinästä mikä sen ympärillä on. Erityisesti teknisesti asioista perillä olevat ihmiset ovat innostuneita sen suhteen.

1 tykkäys

Rakentointia turha oottaa vähään aikaan. Hodlaa tai myy.

Niin eiköhän tässä olla raketoitu jo ihan helv liikaakin vuoden aikana.

Ei itseasiassa ole raketoitu paljoakaan.

Avaa:
https://bitcoinwisdom.com/markets/bitstamp/btcusd
Aseta time interval 1w ja siten että näkyvillä on koko data koko saatavilla olevalta ajalta sioinä ikkunassa eli alkaa jostain 2011 tienoilta.
Aseta pystyasteikko logaritmiseksi (-> settings -> scale -> Logarithmic)

Missä on “raketointi”

Noin yleisesti:

Se että arvo kasvaa 1 eurosta 10 euroon vastaa varsin hyvin sitä että 1000 euroa kasvaa 10000 euroksi. Lineaarisen asteikon kanssa ihmisen pää menee vain sekaisin ja todellisuus karkaa ajatuksesta. Tietenkin siellä 1 eurosta 10 euroon kasvun aikana olisit voinut sijoittaa samat 1000 euroa kuin silloin kun arvo oli 1000 ja se siitä nousi 10000 euroon. Aivan sama vaikutus.
Toki se joka 1 euron hintaisena sijoitti tonnin ja odotti joulukuuhun 2017 saakka sai “vähän enemmän”. Ja vaikka myisi nyt kun on pikkiriikkisen tippunut (50% on varsin vähän) saisi edelleenkin paljon… saisi paljon vaikka myisi vasta sitten kun on tippunut tonniin, jota tippumista moni jo kauhistelisi, mutta ei se joka sijoitti siihen tonnin kun se maksoi yhden.
Jos ei hallitse salamatreidausta ei kannata joka päivä kytätä jokaista pikku risahdusta ja säikkyä jokaista pikku mutkaa päivästä ja tunnista toiseen. Sekuntitason seuraaminen ja reagointin tyaas kuuluu roboteille tai vielä paremmin joukolle yhteen pelaavia robotteja. Joka ne hallitsee voi makoilla soffalla ja polttaa havannalaisen silloin tällöin. Tylsää kai sekin jollei ole muuta tekemistä kuin vahtia rahaa…

Älä sijoita koskaan enempää kuin olet valmis menettämään.
Nyt saattaa eniten hävitä heikot kädet jotka säikkyy pientä notkahdusta ja joutuu paniikkiin - tai sitten ei.
Joka osti kun hinta oli 10000 niin älä nyt katso hintaa pariin kolmeen kuukauteen lainkaan. Koska sinähän silloin olit valmis sijoitukseen jossa voi menettää kokonaan kaiken - pelaa nyt sen päätöksesi pelisäännöillä äläkä ala siirtämään maalia kesken leikin. Miksi siis alkaa stoploss paniikkiin ja kumota omat päätöksensä.

6 tykkäystä

Jos bitcoin sijoittaminen olisi helppoa kun heinänteko ilman stressiä, niin olisimme kaikki miljonäärejä :wink:

2 tykkäystä

Itse olen alkanut tajuamaan, ettei Bitcoinista tule koskaan sitä uskomatonta digivaluuttaa mikä siitä piti tulla.

Heti kun sitä käytetään vähänkin enemmän, siirtokulut nousevat taivaisiin, koko verkko on täysin jumissa ja isot finanssimaailman instanssit alkavat hallitsemaan markkinoita mm. futuureilla. He päättävät mitä Bitcoin maksaa. He nostivat sen 20 tonniin ja myivät, joten hinta laski.
Voihan tässä toki odotella 5 vuotta jotain salamaverkkoa, mutta tuleekohan tuostakaan lopulta yhtään mitään… 5 vuoden päästä voi olla että mietitään jo täysin muita juttuja kuin antiikkista Bitcoinia.

Miettikää, että tällaiseen jumiin päästiin jo nyt, kun oikeastaan kukaan ei edes käytä Bitcoinia. Verkko ei voi mitenkään kestää sitä, että koko maailma ostaisi ruokansa tällä.

Minäkään en enää usko 1mb-softfork-segwit-lightning-bitcoiniin, mutta itse bitcoin toimii ja voi hyvin, bitcoin (cash)in tulevaisuus näyttää päivä päivältä paremmalta.

Sensuroimaton bitcoin foorumi: https://www.reddit.com/r/btc/

PS. Olen trolli ja bcash astroturffaaja, roger ver on antikristus ja louhijat on tosi ilkeitä. Nämä “argumentit” on nyt sanottu, niin ei muiden tarvitse enää niitä toistaa, kiitos.

Tervetuloa kerhoon terveisin nimimerkki Allin bcash 300€-400€ hintaan.

Mutta tänään saatiin uutinen jonka julkaisusta viikko katsauksessa en menisi takuuseen vaikka kovin merkittävä kiistassa onkin. Eli bcash onkin teknisesti Bitcoin ja segwit core coin on forkki. Toki tämä ollut selvää kaikille tervejärkisille ja asioita seuraaville jo ennen forkkia.