Yleinen chat

Josko tämmöisen tekisi, ettei kaikille yleisille jutuille tarvii omaa triidiä :slight_smile:

Mun pikkutyttö käväisi äsken tässä selän takana ja tuumasi, että onpas bitcoinin kurssi (97 USD) alhaalla. Viimeksi oli nähnyt kun kurssi oli jossain 140USD tietämillä. :smiley:

Siskoni tytär, 2v, selasi Bitcoin Magazinea innoissaan. Nuorissa elää tulevaisuus.

Näinhän se on. Meillä ovat kuulleet ihan kyllästymiseen asti bitcoinista. :smiley:

Omalla foorumillani olen yrittänyt innostaa porukkaa bitcoinista. Laihoin tuloksin. Yksi aikoi kokeilla louhimista, muut lähinnä odottelee pyramidihuijauksen paljastumista. :frowning:

Sitä voi joutua hetken jos toisenkin odottelemaan. Odotellessa ehtii hautaan saakka, ja siinä välissä saattaa muutama kyynel valua poskia pitkin, kun miettii menetettyjä mahdollisuuksia. :slight_smile:

Koottuja ajatuksiani ja ideoita:
(Järkeviä ja vähemmän järkeviä)

Julkisiin vessoihin Bitcoin maksut
Tatuointi jossa Bitcoin osoite QR-koodina
Appstoressa ja Google Playssa Bitcoin maksut
Bitcoin maksu julkisiin kulkuvälineisiin

Päässä on muitakin ideoita mutta ei jaksa kirjoittaa ::slight_smile:

Aloimme hankkimaan materiaaleja Suomen Punaiselta Ristiltä. Täytyy kysellä ahkerasti voisiko materiaalit maksaa bitcoineilla. Mielessämme on valmistaa mm. eräänlaisia laukkuja huonokuntoisista vaatteista ja kirjojen kansista. Mielenkiintoisimmat, hyväkuntoisimmat ja hyödyllisimmät kirjat listaamme myyntiin tarjolle, jos joku sattuu joskus tarvitsemaan.

Etsimme jossain vaiheessa uuden varasto-/työtilan tämän nykyisen lisäksi, niin mahtuu puuhastelemaan. Listaamme jossain vaiheessa käsitöitä myyntiin myös tänne Bittirahan markkinapaikalle, ja hinnoittelemme nämä tuotteet ainoastaan bitcoineissa. Täytyy lähteä tukemaan omalta osalta nyt edes jonkin verran tuota bitcoin-taloutta hinnoittelemalla jotain pelkästään bitcoineissa, ettei aina tarvitse olla niiden eurojen tai dollareiden siinä mukana. Vielä kun saisi sitten jossain vaiheessa maksettua Punaiselle Ristille niillä bitcoineilla.

Ajatuksena on “brändätä” tuotteet hyvän mielen suomalaisiksi käsitöiksi, joiden materialit on ostettu (pääosin) Punaiselta Ristiltä ja jotka voi maksaa vain bitcoineilla. Yritämme keksiä mielenkiintoisia malleja ja löytää mielenkiintoisia kansia; ja eiköhän sitä muutakin valmistettavaa tule mieleen. Ideoita ja intoa kyllä riittää! Pääasia, että tekeminen ei lopu kesken; ja se ei kyllä lopu.

Sitä voi joutua hetken jos toisenkin odottelemaan. Odotellessa ehtii hautaan saakka, ja siinä välissä saattaa muutama kyynel valua poskia pitkin, kun miettii menetettyjä mahdollisuuksia. :)[/quote]

Tämä.

Sitä voi joutua hetken jos toisenkin odottelemaan. Odotellessa ehtii hautaan saakka, ja siinä välissä saattaa muutama kyynel valua poskia pitkin, kun miettii menetettyjä mahdollisuuksia. :)[/quote]

Olen pariin otteeseen kysynyt vertauksena, onko esim. Applen osakkeiden kauppaaminen pyramidihuijausta, koska siinähän ensimmäiset onnekkaat sijoittajat ovat tehneet kunnon tilin myöhemmin. Toisaalta ajattelen omaa puuhasteluani kryptovaluutan parissa niin, että olen ikään kuin osakas ja työntekijä hajautetussa yrityksessä.

Näissä vertauksissa on ehkä monelle ongelmana se, ettei kryptovaluuttoja hallinnoi mikään yksittäinen taho. On selkeää omistaa jonkin firman osakkeita, mutta kryptovaluutat tuntuvat ilmeisesti epäluotettavilta hässäköiltä, joista kukaan ei ole vastuussa.

Asenne on tuttu muualtakin opensourcen parista. Vapaan koodin tekemistä pidetään harmittomana puuhasteluna, jonka voi vielä jotenkin ymmärtää harrastuksena, mutta rahan sekoittaminen asiaan vaikuttaa täysin käsittämättömältä. Liittyneekö jotenkin myös oletuksiin työn ja vapaa-ajan erottelusta.

Olen ehkä tässä vähän pessimistinen, mutta minusta on hankalaa lähteä selittämään tuttavilleni, mitä oikein teen niinä tunteina koneen ääressä kun en jaksa lähteä kaupungille hengaamaan. Toisaalta en osaakaan tiivistää tätä harrastusta mitenkään lyhyesti tyyliin “kitaran soitto”. Olisi hienoa päästä enemmänkin jakamaan tätä fiilistä avoimen softakehityksen hienoudesta, miten siinä saa yhdistää analyyttistä ongelmanratkaisua sosiaalisesti merkityksellisiin juttuihin. Mutta jos puheenvuorot heti torpataan tyyliin “pyramidihuijaus” tai “piratismi on perseestä” niin pitäkööt suljetun, keskushallinnollisen tunkkinsa.

Muutkin kuin ihmiset alkaa kiinnostua bitcoinista :smiley:

Onko Dansukker alkanut mainostaa bitcoin tickerissä? Yleensä tuossa on ollut Plus500 mainos.

[quote=“peterapa, post:11, topic:1010”]

Onko Dansukker alkanut mainostaa bitcoin tickerissä? Yleensä tuossa on ollut Plus500 mainos.[/quote]

Google AdWords tai joku muu. Ootkos googlettanu raesokeria leipomista varten? :smiley:

En ole googlettanut, enkä kyllä plus500:kaan… :smiley:

http://deals.ebay.com/blog/whats-the-deal-with-bitcoins-anyway/

Joko kohta maksellaan bitcoineilla ebayssa?

Minkä vuoksi bitcoinin kurssi MtGoxilla ja Bitstampillä poikkeaa toisistaan?
http://www.bittimania.fi/

[quote=“kesämies, post:15, topic:1010”]Minkä vuoksi bitcoinin kurssi MtGoxilla ja Bitstampillä poikkeaa toisistaan?
http://www.bittimania.fi/[/quote]

Mt Goxin kurssi on ollut jo ties kuinka pitkään Bitstampia korkeammalla. Yksi syy siihen on se, että Mt Goxista kestää todella kauan saada rahaa ulos. Kukaan ei siis halua myydä siellä coineja. Bitstampissa on taas enemmän myyntipainetta eli hinta ei nouse Mt Goxin tasolle.

http://bitcoinity.org/markets Katsele vaikka täältä historiallisia kurssitasoja.

Bitstampilla on kuulemma myös päinvastaisia ongelmia kuin goxilla, sen IBAN-numero on blokattu todella monessa pankissa. Eli sinne ei voi lähettää rahaa niin helposti kuin muihin pörsseihin.

Mutta kuulemma goxista voi nostaa JPY:tä niin paljon kuin sielu sietää, että jos sattuu omaamaan pankkitilin japanissa ja saa sieltä kohtuukuluilla/nopeudella rahaa eurooppaan niin siinä olisi aika sauma arbitraasille :stuck_out_tongue:

Eniten kuumotusta itselleni aiheuttaa kiinan bitcoin-markkinat:

Esim. viimeiset 24h kiinaisten voluumi ollut 30k BTC, kun USD 70k BTC (josta iso osa goxin kakkadollareita). Tällä vauhdilla kiinalaiset hoardaavat kaikki coinit eikä muille jää mitään :stuck_out_tongue:

Sitä vähän kyllä ihmettelen miten kiinalaisten mukaantulo ei ole nostanut hintoja

Kyllähän hinta on noussut aika kivasti heinäkuun alkupuolen 70 USD:sta :slight_smile: