Voittojen nostaminen tilille

Jos hypoteettisesti omistaisin 1 milj. edestä kryptoja ja vaihtaisin kaiken BTChen ja edelleen siirtäisin ne esim. Coinmotionin kautta pankkitililleni niin miten pitäisi toimia? Jäädyttääkö pankki varat ennen kuin selvitän mistä rahat ovat peräisin? Kannattaako pankkiin etukäteen ilmoittaa, että nyt tulee paljon hilloa kerralla ja kaikki ovat peräisin kryptovaluuttoihin sijoittamisen voitoista vai miten kannattaisi toimia? Kokemuksia? Verot ym maksan toki mielelläni.

Riippuu varmaan pankista ja kannattaakin selvittää tarkasti minkä pankin kanssa perustaa IOU velkakirjan; koskaan et voi tietää kunnioittaako pankki velkaansa. Esim. Nordea on tunnetusti vihamielinen Bitcoinia ja Bitcoin yrityksiä kohtaan. Tästä päästääkin siihen että Bitcoin on aitoa rahaa johon vain sinulla on pääsy (kunhan et käytä kolmansia osapuolia). En näe mitään syytä miksi kukaan haluaisi siirtyä tulevaisuudesta takaisin kivikauteen ja fiat-rahan aiheuttamaan luottosuhde ongelmaan.

Toki elämme tässä maailmassa tällä hetkellä ja nykyään fiat raha hyväksytään kaikkialla. Älä kuitenkaan vaihda enempää Bitcoineja fiatiksi kuin olet valmis menettämään. HODL.

EDIT: Altcoinit ovat suurimmaksi osaksi scämmiä. Ne ovat uhkapeli tokeneita joilla pelataan ns. shitcoin pörsseissä. Suosittelen muuttamaan ne Bitcoineiksi ASAP.

1 tykkäys

Voit siirtää huoletta suomalaiseen pankkiin. Mahdollisesti siis mahdollisesti tulee kysely rahan alkuperästä. Silloin kerrot mistä ne ovat tulleet ja asia on sillä selvä.

Oman kokemuksen mukaan pankki ei millään lailla jäädytä rahoja ennen selvityksen antamista.

Voit esim. avata useita tilejä ja asioida eniten sen pankin kanssa jonka kanssa se helpointa. Talletussuoja on myös maksimissaan 100000 euroa/pankki.

Yksityishenkilöllä pitäisi olla oikeus avata tilejä, ja pankilla ei siihen pitäisi olla lain mukaan mitään sanomista. Tosin jos pankki alkaa jotain nikottelemaan, niin ehkä tämän pankin kanssa ei kannata asioida.

Epäillessään rahanpesua pankin on varmaan helpompaa ilmoittaa asiasta KRP:lle.

Iltalehden mukaan rahanpesuilmoituksia tehdiin viime vuonna 48000, ja keskimääräinen valtion haltuun saatu rikoshyöty oli ainoastaan 15 euroa.

Asiakas ei saa tietoa hänestä tehdystä rahanpesuilmoituksesta ja pankeille ei tule seuraamuksia vääristä ilmiannoista.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803212200826359_u0.shtml

Vaikea sanoa. Prosessi ei ole läpinäkyvä. Voit tehdä selvityksesi etukäteen, mutta luultavasti et kuule asiasta mitään, jolloin kaikki on luultavasti ok. Mahdollisesti pankki kysyy lisätietoja sitten kun rahat ovat tulleet tilille.

Pankit eivät tunnu tietävän kryptoista juuri mitään. Ihme juttu, suurin kehitys mitä heidän omalla toimialalla on tapahtunut sataan vuoteen, mutta pistetään vaan pää pensaaseen.

Asioidessa on tullut hieman sellainen tunne, että he pitävät minua rikollisena.

Minulla ainakaan ei ole ollut minkaanlaisia ongelmia Osuuspankin kanssa.

lateleeko joku nyt vanhoja sanontoja :slight_smile:
ammutaan kärpästä tykillä
mitä isompi vika sen suurempi leka
ei ole koiraa karvoihin katsomista

Ei pankilla ole mitään oikeutta kysellä sinun siirroista. Iltalehti on disinformaatiokanava joka levittää vain pelkoa ja epävarmuutta ja jota ei kannata lukea tosissaan.

Huh huh. Nyt on ehkä lähtenyt danskebankilla kyllä ihan lapasesta. Itse olen hankkinut tilin pop pankista josta koskaan ei ole kyselty yhtään mitään.

Mistä olet siirtänyt DanskeBankkiin?

Ainoastaan Bitstampistä. Kaikki kyselyt tulleet 6kk aikana ensimmäisen kotiutusten jälkeen. Heillä on kuulemma lainsäädällöninen oikeus tietää paljon omistan cryptoja ym bitstampissä. Uudet screenshotit vaadittiin myös tämän vuoden kotiutuksista.

ok.
Tilanne olis ehkä erilainen, jos rahat olis tulleet Danskeen joltain suomalaiselta tililtä.

Tästä toki jo aikaa, mutta pitää vaan todeta, että pankilla on nimenomaan EU-lainsäädännön nojalla oikeus ja jopa velvollisuus selvittää suurempien transaktioiden alkuperä, jos on heidän mielestä pienintäkään syytä epäillä rahanpesua. Oman rahaliikenteen kannalta poikkeuksellisen suuri summa riittää varsin hyvin herättämään epäilyksen joka voi johtaa kysymyksiin.