Tavallinen säästäjä ei tämän jutun mukaan pysty arvioimaan riskejä…
Mun mielestä bitcoin sijoittamiseen voi ryhtyä kuka tahansa pienelläkin summalla.
Kaikilla ei ole mahdollista laittaa isoja summia asuntoihin, osakkeisiin ym.
Tavallinen säästäjä ei tämän jutun mukaan pysty arvioimaan riskejä…
Mun mielestä bitcoin sijoittamiseen voi ryhtyä kuka tahansa pienelläkin summalla.
Kaikilla ei ole mahdollista laittaa isoja summia asuntoihin, osakkeisiin ym.
Oksaharju on perinteisen puolen asiantuntija, mielestäni häneltä ei kannata kysellä kryptovaluutoista koska ei ole niihin juuri perehtynyt. Tai sama kuin kysyisi keltä tahansa “tavalliselta sijoittajalta” joka on tehnyt vuosikymmenen uran perinteisten sijoitustuotteiden parissa ja luottaa niihin.
Nooh, onhan tuossa jutussa sikäli asiaakin että kun esim. ICOja miettii niin eikös niistä yli 80% (tai peräti 90%) ole tappiollisia - ja suuri osa jo kokonaan kuolleita. Kyllä niihin moni kryproeksperttikin (tai sellaisena itseään pitävä) on näppinsä polttanut. Eli sikäli aivan asiallista muistuttaa että riski hävitä rahaa on ihan todellinen ja vieläpä aika iso. Mutta se jää sanomatta ettei osakkeetkaan mikään saletti rahasampo ole, voivat nekin tappiota tuottaa ja on pörssifirmoja mennyt konkurssiinkin asti, aina massiivisesta Lehman Brotherseista alkaen…
Jep ja asuntoihin sijoittaminenkin voi olla haastavaa kun tarpeeksi sotketaan sopimuksia
alkup. aiheeseen vielä liittyen…
niin, olisiko tämäkin asia sellainen, että totuus ei löydy suhteellisista vaan absoluuttisista määristä.
Jos tilastoitaisiin se, kuinka monta ICOa onnistui vuodessa kohtalaisesti ja kuinka monta hyvin,
niin voisi ehkä löytyis jokin Satoshin ICO-vakio
Sori jos ymmärsin pointtisi väärin mutta halusitko sanoa että jos kymmenenkin ICOa onnistui niin se on cool? Vaikka viisisataa epäonnistui? Ja tuolla logiikalla suosittelet kryptoja sijoituskohteeksi? JOS tuo on pointtisi niin sitten olet kyllä pahasti yössä. Ylläoleva nimimerkki blingblingin linkittämä Sari Lounasmeren teksti on todella hyvä, se kannattaa lukea. Ja kaikille kryptohypettäjille heitän haasteen: tuolla on lista tulevista ICOista:
Jos kerran Oksaharju on “perinteisen puolen asiantuntija” eikä häneltä kannata kysyä mikä/mitkä noista lähtevät lentoon niin kuka on se “asiantuntija” jolta kannattaa kysyä mihin noista sijoittaa? Veikkaanpa että kovin hiljaista on, Oksaharjua jaksetaan kyllä kritisoida mutta eihän näistä oikeasti kukaan tiedä. Tai minä väitän niin. Joka on eri mieltä, heittäköön tietonsa kehiin tai vaietkoon iäksi.
Joo, eikä sellaista kenenkään asiantuntijan pitäisi tietääkkään. Asiantuntija pyrkii jakamaan objektiivista tietoa asiasta eikä ennusta tulevaisuutta. Koska Oksaharju ei ol perehtynyt kryptoihin, ei se osaa sanoa niistä paljoakaan, lähinnähän tuossa tekstissä on että vaikea niitä on arvioida. Oikeastihan kryptoista on kyllä kaikenlaista tietoa saatavilla minkä perusteella kukin voi tehdä omat sijoituspäätöksensä.
Oma mielipiteeni ICOista on, että niihin ei kannata koskea. Oikeastaan ICO tokeneilla on aika vähän tekemistä kryptovaluuttojen kanssa. ICO tokeneilla on yleensä keskitetty liikkeellelaskija niinkuin vaikka osakkeilla. Lohkoketju on ainoastaan kirjanpitoväline.
Itse kyllä olen sijoitellut erilaisiin perinteisiin arvopapereihin, mm. osakkeisiin. Mielestäni osakkeissa ei ole paljoakaan väliä, onko ne lohkoketjussa vai ei, koska joka tapauksessa arvon arvopaperille takaa keskitetty toimija (tyypillisesti yritys).
Olet oikeassa.
Ymmärsit väärin.
Tarkoitin sitä että on mahdollista että onnistuneiden ICOjen määrä voi olla vakio. Se ei riipu siitä kuinka paljon ihmisiä niihin osallistuu eikä siitä kuinka monta ICOa jotkut keksii tehdä.
Hyvän projektin luominen, etenkin kryptoprojektin, ei ole helppoa, vaikka voisi copy&pastella tehdä koodit, lompakot ja jopa bitcointalk-sivustot.
Vaikka kryptoinnostus kasvaisi x-kertaisella vauhdilla, ei osaajien määrä kasva samalla vauhdilla.