Viranomaiset Bitcoinin kimpussa

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/bitcoin+vaikeuksissa+viranomaiset+vaikeuttivat+virtuaalivaluutan+vaihdantaa/a901608 nytkö se sitten alkaa? :-\

Huvittavaa sinänsä kun heti alapuolelta löytyy juttu:
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/yhdysvallat+pitaa+bitcoinia+leikkirahana/a891973

Mitä muuta voi odottaa valtiolta, mikä pitää pitsaa vihanneksena?

Sanoisin tuota vain hidasteeks loppujen lopuks.

Bitcoinilla on liikaa vauhtia ja voimaa että sais mitään merkittävää aikaiseksi varsinkaan kun sieltä ei ole tullut mitään virallista kommenttia että minkä takia tuo tutkimus aloitettiin. Tuntuu lähinnä siltä että siinä yritetään horjuttaa luottamusta.

Viranomaiset eivät ole Bitcoinin, vaan Mt. Goxin kimpussa. Heidän mukaan Mt. Goxilla kuuluisi olla money transmitter lisenssi Yhdysvalloissa, jota heillä ei ole ollut. Ongelma koskee siis ainoastaan Goxin toimintaa jenkeissä, jota on pyöritetty mm. Dwollan avulla.

Täytyy tosin lisätä, että Bitcointalkista lukemani perusteella moni on myös sitä mieltä, että syytös on epäpätevä. Dwolla on se, jolla lisenssi kuuluisi olla, ja onkin, ei niinkään Goxilla.

Jännä nähdä mitä tästäkin syntyy, mutta olennaista on ymmärtää, että ei tämä Bitcoinia kohtaan ole hyökkäys sinällään. Regulaatiopaineet kyllä kasvavat, ja näitä keissejä tulee varmasti tulevaisuudessakin. Tätä ei olisi tullut jos Gox olisi ollut rekisteröitynyt Finceniin, kuten on monet muut Bitcoin-firmat.

Heidän ei tosin välttämättä ole tarvinnutkaan olla. Voi vielä hyvinkin selvitä, että tuo ei mene läpi.

Tämmöinen uutinen, nyt kohteena liberty Reserve. Sanovat rahanpesulaksi, huumekauppiaiden ja kriminaalien pankiksi. Bitcoin tietty mainittu, joten hyvässä seurassa taas ollaan.

Jäikös jollekulle kasa pelimerkkejä Libertyyn?

Psst! Kurdeli -> https://forum.bittiraha.fi/index.php?topic=955.msg6508#msg6508

Thaimaallahan tunnetusti lämpimät välit Yhdysvaltoihin.

Tälläisia uutisia. Taitaa viranomaisia pelottaa oman fiat-valuutan mätäneminen.

Rikkooko virtuaalivaluutta Bitcoin lakia? USA aloittaa jättitutkinnan Talouselämä 14.8.2013 21:02

USA:n senaatti ja liittovaltion viranomaiset aloittavat tutkinnan, jolla selvitetään virtuaalivaluuttojen lainmukaisuutta. New York Timesin mukaan esimerkiksi Bitcoinia käytetään usein maksutapahtumiin, jotka ovat viranomaisten valvonnan ulottumattomissa.

Senaatti lähetti alkuviikosta kirjeen markkinaviranomaisille ja poliisin edustajille. He pyytävät kirjeessä tietoja virtuaalivaluuttoihin liittyvistä “uhkista ja riskeistä”.

“Virtuaalivaluutat ovat jotain sellaista, joka ei selvästikään ole katoamassa. Se vaatii koko hallituksen reaktiota”, senaatin tutkimuksiin osallistuva henkilö kertoi nimettömänä New York Timesille.

Senaatin kirje lähetettiin samana päivänä, kun New Yorkin osavaltion viranomainen lähetti itsenäisesti oikeushaasteen 22 organisaatiolle, jotka liittyvät Bitcoinilla käytyyn kaupankäyntiin.

Aikaisemmin viranomaiset ovat ryhtyneet yksittäisiin Bitcoinia koskeviin toimenpiteisiin eri osavaltioissa. Nyt julkistetut toimet ovat lajissaan merkittävimpiä.

Tuntematon japanilainen koodari loi Bitcoinin vuonna 2009 vaihtoehdoksi kansallisille valuutoille. Bitcoineja on olemassa rajoitettu määrä, ja niiden arvo määräytyy vaihdon perusteella.

http://www.talouselama.fi/uutiset/rikkooko+virtuaalivaluutta+bitcoin+lakia+usa+aloittaa+jattitutkinnan/a2198593

Viranomainen haastoi Bitcoin-yrityksiä – mukana FB-veljesten rahasto Taloussanomat 12.8.2013 21:36

New Yorkin pankkivirasto on lähettänyt 22 Bitcoin-toimijalle haasteen oikeuteen.

Tavoitteena on selvittää, pitääkö uusia rahoitusalan sääntöjä soveltaa myös Bitcoin-yrityksiin. Haasteista kertoi nimettömänä esiintynyt asiantuntija uutistoimisto Bloombergille maanantaina.

Toimiston johtaja Benjamin Lewsky sanoo kirjeessä, että virasto haluaa tietää, tarvitseeko virtuaalivaluutta oman sääntelynsä. Tällä hetkellä siihen sovelletaan rahansiirtoja koskevaa lainsäädäntöä.

Virtuaalivaluutta Bitcoin otettiin käyttöön neljä vuotta sitten. Sitä voidaan käyttää pankkijärjestelmän ulkopuolella erilaisten hyödykkeiden vaihtamiseen, luvallisesta elektroniikasta rikollisiin huumeisiin asti.

New Yorkin pankkivalvontaviranomainen lähetti haasteen muun muassa BitInstat, Dwolla- ja Coinsetter-yhtiöille. Lisäksi mukana on Winklevossien veljesten sijoitusyhtiö Winklewoss Capital Management.

http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/08/12/viranomainen-haastoi-bitcoin-yrityksia-mukana-fb-veljesten-rahasto/201311157/139

Virtuaalivaluutat paljastavat liberaalin kapitalistin todellisen luonteen. Nyt, kun heidän julistaman vapaan kilpailun periaate tuodaan myös rahaan, se ei kelpaa, vaan kapitalisti haluaa estää sen, ja sosialisoida rahan takaisin itselleen kuin kommunisti kansan omaisuuden.

Tosin taitaa olla keinot vähissä. Voivat iskeä kapuloita rattaisiin, valehdella, uhkailla ja levittää disinformaatiota mutta aika vaikeaa on tuhota minkäänlaista hajautettua järjestelmää.

Mitä teknisiä vastatoimia virtuaalivaluuttoja vastaa voidaan käynnistää, ja kuinka tehokkaita ne voivat olla?

“Tuntematon japanilainen koodari”

Just. Japanilainen?

[quote=“jarif, post:9, topic:858”]“Tuntematon japanilainen koodari”

Just. Japanilainen?[/quote]

:smiley: ;D Päivän naurut!

500 terahashilla saa noin puolet verkon laskentatehosta. itse olen pitänyt vaarallisena aikana tätä asicien “alkuaikaa”. kylläpäs tästä vielä turvallisemmille vesille pääsee, kun verkon laskentateho on 10x isompi

Jos viranomaiset haluasi pysäyttää Bitcoinin niin siihen on yksi reilu keino olemassa. Ostakoon kaikki Bitcoint pois ja sen jälkeen päättäköön, ettei niitä enää käytetä. Silloin saisi nykyisetkin omistajat voittoa sijoituksilleen ja tuskin kenellekään paha mieli tulisi.

Ainoa vaan ettei valtiot toimi koskaan reilusti, vaan käyttää rikollisia keinoja oman vallan ylläpitämiseen.

Ei toimi, millään valtiolla ei ole tarpeeksi rahaa kaikkien Bitcoinien ostamiseen. Ei edes jos painokoneet painavat 24/7.

[quote=“majere, post:13, topic:858”][quote author=archangelus link=topic=904.msg8609#msg8609 date=1377026476]
Jos viranomaiset haluasi pysäyttää Bitcoinin niin siihen on yksi reilu keino olemassa. Ostakoon kaikki Bitcoint pois ja sen jälkeen päättäköön, ettei niitä enää käytetä. Silloin saisi nykyisetkin omistajat voittoa sijoituksilleen ja tuskin kenellekään paha mieli tulisi.
[/quote]

Ei toimi, millään valtiolla ei ole tarpeeksi rahaa kaikkien Bitcoinien ostamiseen. Ei edes jos painokoneet painavat 24/7.[/quote]
…ja vaikka joku ostaisi bitcoineista 99% itselleen ja päättäisi, että niitä ei käytetä niin kierrossa pysyvällä 1%:llakin pärjäisi vielä hienosti…

Toki, toki…

Mutta tässä tapauksessa valtio pistäisi kaikkiin bitcoin-pörsseihin sisään kovimmat ostotarjoukset, jonka seurauksena jos joku myisi bitcoineja niin ne siirtyisi aina valtiolle. Eli kukaan muu ei voisi käytännössä bitcoineja enää ostaa.

Jonka seurauksena coinin hinta nousisi pilviin, eikä R. Pietilän $300K/BTC spekulaatio olisi enää mitään.

“Kaikissa bitcoin-pörsseissä” on tietysti vielä vain murto-osa kaikista Bitcoineista.