Vinkkejä verosuunnitteluun: luovutusvoittoveron minimiointi

Olen aikeissa realisoida osan virtuaalivaluuttasijoituksistani. Realisoitavat sijoitukset ovat prosenteissa reilusti plussalla, mutta absoluuttisesti veroa olisi tulossa “vain” tonneja. Näin pienien summien takia ei oikein kannata maksaa juristien palkkioita.

Sijoitukset on ostettu Krakenissa (johon siirsin eurot Nordeasta), joten oletan verottajalla olevan keinot päästä näihin kiinni jos ei nyt, niin myöhemmin (3-5v?). Eli jos sieltä tulee tilisiirto takaisin, tilanne on varsin selvä.

Nyt kun myynti-transaktiota ei ole vielä tehty, niin voin vaikuttaa verokohteluun.

Löytyisikö näkemystä tai kokemusta miten luovutusvoittoveroa voisi yrittää minimoida? Hankintameno-olettama on ilmeisimmin poissa laskuista?

Minulla on suunnitteilla joka tapauksessa perustaa holding-yhtiö. Voisiko se tuoda tässä kohtaa jotain etuja?

Onko ennakkotietoja, huhuja tai yleistä trendiä miten virtuaalivaluutan verotuskohtelu tulee kehittymään? Lähinnä jos tulee merkittävä muutos verovuodelle 2018 niin se voi vaikuttaa myynnin ajoitukseen.

… vai onko vaan nöyrästi todettava, että verottaja vie ansiottomasti osan tästä ansiottomasta arvon noususta?

Maksa ne muutamat sataset niistä parista tonnista.

“Näin pienien summien takia ei oikein kannata maksaa juristien palkkioita.”

Jos asia on näin, niin kannattaa maksaa kiltisti se 30 pinnaa. Bonuksena nukkuu yönsä paremmin. Laillisista keinoista ainoa on vaihtaa toiseen kryptoon, siinä ei synny luovutusta. Ongelma on sen “vakaan” krypton löytäminen mihin kotiuttaa. Laittomista keinoista helpoin on vaihtaa bitcoinit Bittimaatissa käteiseksi (ei itsessään laitonta) ja tuhlata käteiset vähin äänin (laitonta).

Oikeasti isojen summien (jos puhutaan miljoonista) kanssa toinen laillinen keino on muuttaa pysyvästi maahan joka ei verota bitcoinien myyntivoittoja. Helppoa, jos ei ole perhettä ja omistuskämppää ja tykkää matkustelusta.

Holding-yhtiön kanssa säätäminen on just sellainen juttu mihin kannattaa kysyä juristin ohjeet. Jos summa on pieni, simppeleintä on maksaa ne verot. Ja mikä jottei isommallakin summalla, 30 % on aika lievä summa jos vertaa vaikka palkkatuloista meneviin veroihin ja verorahoilla kustannetaan kaikkea hauskaa kuten kirjasto- ja terveyspalvelut.

1 tykkäys

Tässäkin keississä on joku verottajan edunvalvoja (tms) tehnyt valituksen, että näitä ruvettaisiin jatkossa verottamaan.

USD tether on melko vakaa :slight_smile: Siinä luottaa sitten tetherin liikkeellelaskijaan.

Päteekös bitcoinissa sama kuin osakkeissa, että myyntivoitto on verotonta, jos myyntihinnat on alle 1000e kalenterivuoden aikana? Vai onko verottajalla edes mitään virallista kantaa vielä

Mitenkäs tuo holding yhtiön kanssa pelaaminen periaatteessa tapahtuu?
Näinkö?
Luovuttaa omat coinit yhtiölle ilmaiseksi. Yhtiö realisoi (20% yhteisövero). Sitten itselle pikkuhiljaa 7% verotettuna osinkona.
Aika pieni, mutta toki isoilla summilla merkittävä ero 34 pinnan pääomatuloveroon. Riskinä verokohtelun muuttuminen ajan saatossa.

Tilaa TenX tai MONACO pankkikortti ja käyttele rahas höyläämällä ko. korttia.
Mut älä samaan aikaan höylää plussa/bonuskortteja.

Näistä ostoksistahan pitäisi verottajan ennakkopäätköksen mukaan maksaa veroja,
mut ku kuka sitä nyt purkkaostoksista alkaa ilmoituksia tekeen, ku alle 10 euron veroja
ei tarvi maksaa…

1 tykkäys

tai vaihtaa bitcoinit käteiseksi ja sitten ostaa lahjakortteja (laskevasaldoisia) ruokakauppoihin ym
Niitä sitten pikkuhiljaa höyläilee

Periaatteellisella tasolla näin joo, mutta jos verottaja ei tunnusta tappioita eikä hankintameno-olettamaa, niin vähän rapauttaa tämän osalta motivaatiota.

Näillä on kuitenkin asiakasrekisterinsä, joka ennemmin tai myöhemmin varastetaan, myydään tai luovutetaan vapaaehtoisesti veroviranomaisille. Veropetos ei varsinaisesti huvita eikä varsinkaan näin riskialtis.

Mietin tässä saisiko nuo jotenkin yrityksen omaisuudeksi, joka voisi myydä osan ja sijoittaa eurot eteenpäin vakaammille markkinoille. Täytyy opiskella minkälaisia vaihtoehtoja olisi tarjolla.

Ei kai siihen ole kellään nokan koputtamista jos myyt omat coinisi yrityksellesi vaikka hankintahinnalla?

Onko luotettavaa listaa niistä maista, jotka eivät verota tässä tapauksessa?

Minulla ainakaan ei ole – tällaisessa tapauksessa kannattaa käyttää niitä tonnin tunnissa laskuttavia lakimiehiä.

Olen itsekin aikeissa perehtyä tähän tarkemmin ja keskustella myös verohallinnon kanssa asiasta. Olen tullut siihen tulokseen, että yrityksen perustaminen Maltalle olisi paras vaihtoehto, koska käytännössä Maltan verovirasto maksaa yrityksen veroista osakkeenomistajille takaisin heidän osuutensa yrityksen veroista. Yleensä Maltan verovirasto maksaa veronpalautuksia 6/7-periaatteella: Maltan yritysvero on 35%, osakkeenomistajan veroaste on yksinkertaisella matematiikalla 5 % (6/7 * 35 = 5). 100 %:n veronpalautus pätee Maltan Holding-yrityksille. Mikä parasta, Maltan verotusjärjestelmä pätee niin paikallisille kuin ulkomailtakin saapuneille.

On toki mahdollista, että varsinaisen Holding-yhtiön perustaminen tulee joka tapauksessa niin kalliiksi, ettei se ole omassa tapauksessani kannattavaa.

Onko kenelläkään teistä kokemusta Maltalle perustetuista yrityksistä?

jostain tuollaisen huhun kuulin, mutta itsekin haluaisin sille varmistuksen.
Kuka soittaa verottajalle ja tivaa yksiselitteisen vastauksen? :slight_smile:
ei siis sellaisia, mitä ko. toimijan vastauspankissa on.

Edit 12.12. :
joku olikin pari viikkoa sitten kysynyt Verottajan Vastauspankissa.
https://vero24.vero.fi/vastauspankki/#!singlePublishedAnswer?id=c0514fb2-528c-9d3d-d1fb-5afbc8467156&query=virtuaalivaluutta
Koska kyseessä ei ole arvopaperin luovutus, ei virtuaalivaluutan “myynti” ole verovapaata vaikka virtuaalivaluutasta saatu rahallinen hyöty olisikin alle 1 000 euroa.

30 prossaa on kyllä aivan törkeän iso siivu veroa. Tai ainakin minusta.
Tänne voi muuten rekisteröityä ihan nicknamella jolloin nimesi
ei ole foorumilla veroagenttien urkittavissa.

Näin voisi hyvinkin olla. Myöskään pääomansijoituksena tehtäessä ei sovellu normaali luovutusvoittoverotus. Mielelläni testaisin tämän verottajan kanssa.

Www.taxfenix.fi