Vinkkejä, Uutena mainaamaan - Myöhässä, tyhmää, ilmaista? ym. kysymyksiä

Morjesta kaikille!

Tässä on jäänyt taskunpohjille jonkinverran ylimääräistä, ja olisi kiinostus sijoittaa pieni osuus louhintaan(1-2k€). Vuosia sitten kun se olisi kai pitänyt aloittaa, se ei kiinostanut tai näyttänyt varteenotettavalta vaihtoehdolta. Lähiaikoina kiinostus coinien louhintaan on alkanut kasvamaan.
Ihan noviisina louhinnasta ja sen aloittamisesta löytyykin muutama kysymys.

Onko liian myöhäistä alkaa louhimaan? - Kursseja on paha lähteä enteilemään, mutta alkuperäinen panostuskaan ei ole hirvittävä joten tappio ei ole kamala asia, ja lähinnä mielenkiinon vuoksi on kiinnostus lähteä koittamaan.
Kuitenkin luin että 21 miljoonan cap coineille on lähestymässä, nykyisen louhitun määrän ollessa n. 17mil. Ymmärtääkseni kuitenkin nykyisen toimintamallin ja mahdollisen siirtymisen siirtopalkkiohin toiminnan jatkumiseksi, onko louhinnan aloitus näin myöhäisessä vaiheessa kuitenkaan millään tavoin enää kannattavaa vai onko tästä vielä turha huolia.

Asun vuokralla, ja sähkö on sisäistetty vuokran hintaan, eikä tiedossa ole muuttoa pitkään aikaan (Ei tarvetta, aikamääreenä voidaan puhua min. 1-5 vuotta. Vuokran hinta ja mahdollinen nousu kytkettynä inflaatioon joten pelkoa äkillisestä vuokran noususta sähkönkulutuksen takia ei ole, joten tämänkin vuoksi louhinta on alkanut kiinnostamaan. Sopimusrikkomuksestakaan tuskin voidaan puhua, mainereiden pysyessä 1-2 kappaleessa.(opiskelija-asunto, harrastustoiminta))

Aloitushardware ? Olen katsonut ja tutkiskellut, ja sen verran mitä ymmärtänyt, niin antminer S7 tai tämäntyylinen laite tai kaksi vaikuttaisi aika soppelilta. Vinkkejä tämänkin saralta otetaan vastaan. Tilat toimintaan löytyvät, mutta en ole vielä louhintalaitteistojen specsien lisäksi löytänyt oikein hyvää infoa siitä, onko niillä oikeasti specsien lisäksi väliä - Ääni ja sähkönkulutus tiedossa, mutta niiden päälle nippelitietoa. It tietämystä löytyy itseltä suhteellisen hyvin, joten ihan poropeukalona ei olla mukaan lähdössä.

Adminit voivat halutessaan siirtää threadin louhinnan tukialueen puolelle, mutta katsoin aktiivisuuden sielä olevan niin pieni ettei se tavoittaisi tietäviä tasoja vastaamaan.
Tässä nämä jotka ensimmäisen jäi mietityttämään.

Asicit tuottavat hyvin paljon lämpöä ja ääntä. Niitä en sisätiloihin sijoittaisi (asuintiloihin). Metelin vielä kestää mutta lämmöstä voi kesällä koitua isoja ongelmia.

S7 tuottaa pari kymppiä kuussa että isoille tienesteille ei noilla kyllä pääse.

Jos asuintilasi on pienehkö ja haluat sinne laitteistoa sijoittaa suosittelisin gpu louhintaa. Muutenkin omasta mielestäni mielekkäämpää puuhaa kuin asicit (plug & play) tyyliset kokonaisuudet.

Foorumilla pari rigiä juuri myynnissä tuohon hinta haarukkaan. Sieltä varmaan sopiva alku opastuskin järjestyy.

kokeiles alottaa tolla jsecoinilla, jotenki siitä helposti me opittu paljon cpu-louhimisesta, hasheista ja muista :slight_smile:

Kiitos.
Juurikin ääni ja lämpö on tiedossa, ja sijaintimielessä on ollut tyhjänä oleva huone jossa avattava ikkuna. Tilan saa suljetuksi asunnon puolelta, joten sielä se “ylimääräisenä asukkina” saisi omassa rauhassaan louhia.

Kukapa näistä tietäisi, mutta mikä uskot, että kurssit ovat tästä nousemassa, kannattaa varmaan ostaa suoraan kryptoja eikä rautaa? Voit sitten ostella tuotoilla rautaa. Mikäli uskot, että kurssit jatkaa vielä laskuaan, laita yhden kortin purkki pystyyn ja opettele sillä - ja osta sitten pohjilla suoraan kryptoja ja lisäkortteja massiivisilla voitoilla :slight_smile:

Tämän saitin varmaan tiesitkin? https://www.whattomine.com/
Siellä voit laskeskella suuntaa-antavat tuotto-odotukset eri näyttökorteille ja asiceille.

Sijoittamisen kannalta pyrin pitämään rahastot ja osakesalkut erikseen “huvirahosta”- louhinta olisikin vain omaksi huvikseni tehtyä toimintaa, lähinnä mielenkiinnon kannalta :slight_smile:
En tiennyt, katsastan, kiitos.

Mulla on laite myynnissä virtalähteen kera täällä --> (myyty!): Bitmain Antminer T9+ 10.5Th/s Bitcoin louhintalaite ja teholähde 1400W

Mulla on edullisesti GPU rigimainereita myynnissä jos kiinnostaa. Katso markkinapaikka! Kurssit nousee kyllä! Sitä on nähty vuoden aikana, että ne kurssit sahaa edestakaisin. Luottoa on.

Itse suosittelen ostamaan suoraan btc, mutta jos haluaa välttämättä mainata niin suosittelen näytönohjain mainausta esim pari 1080ti mallia ja nicehash on helppo ja myös ollut pitkään tuottoisin tapa louhia roska altteja. Jos alkaa tuntua ettei kannata/halua mainata enää nii näyttikset menee nopeeta kaupaksi.

Mulla olis antminer S9 + virtalähde kaupan. Hinta 600€. Jos sähkö ilmaista niin voittoa tekee tällä hetkellä noin 130€ kuukaudessa. Itsellä kaivos nyt kiinni kun vain parin kympin voitot per kk sähköjen jälkeen ja tallissa aika kuuma jos pitää päällä.