Verottaja vastaan muut viranomaiset

Onko niin että verottaja verottaa mitä tahansa virtuaalivaluuttoja tai tokeneita mitä löytyy vaikka coinmarketcap sivulta ?
Eli vaikka joukossa olisi huijauksia (tai osoittautuu myöhemmin) tai muuten laillisesti arveluttavia käyttötarkoituksen osalta niin sillä ei ole merkitystä verottajalle vaan kaikkea vaihtoa verotetaan vai onko heillä jokin varmistettu lista mitkä ovat “oikeita kolikoita” ?

Jos kuvitellaan että henkilöä olisi huijattu ja hän kuitenkin saisi osan “huijaus-kryptosta” ulos toiseksi kryptoksi ja euroiksi niin verottaja iskee vaikka poliisi Suomessa tai muussa maassa tutkisi kyseistä virtuaalivaluutta ?

Ehkä pysyitte kärryillä tai ette :open_mouth:

Verohallinnon sivuilta:
“Verohallinto pitää virtuaalivaluuttoina kaikkia sellaisia virtuaalivaluuttoja, joilla ei ole virallisen valuutan asemaa riippumatta siitä, onko tällaisen virtuaalivaluutan arvo sidottu johonkin viralliseen valuuttaan.”

Finanssivalvonnan sivuilta:
“Osa kryptovaluutoista on voitu luoda huijaustarkoituksessa”

lähteet
https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48411/virtuaalivaluuttojen-verotus/
http://www.finanssivalvonta.fi/fi/Tiedotteet/Lehdistotiedotteet/Pages/17_2017.aspx

Eri virastot ajaa eri agendoja ja kyllä, eri viranomaisilla voi olla hyvinkin eri näkemyksiä ja linjauksia asioihin.
Esimerkiksi verottaja käsittää avoliiton ihan eri tavalla kuin kela: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005754424.html

Virastot tietysti määrittelevät kaiken omaksi edukseen, niin pitkään kuin voivat eli poliitikot/lainsäätäjät ei säädä eksplisiittisesti toisin. Suomessa on yllättävän paljon tällaista virkamiesvaltaa, toki varmaan muissakin maissa.