Valtionvarainministerin Lohkoketjuilu!

Voiko Suomen tuleva Rahaministeri olla lohkoketjutietämätön?
https://cointelegraph.com/news/blockchain-jobs-are-the-highest-paying-tech-roles-in-the-uk

Kryptokeskuksen suosikit virkaan ois Sakari Puisto tai Paavo Väyrynen, ne ainaki tietää kryptoista:


https://tampere.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kaupunginvaltuusto/Kokous_2712020/Valtuustoaloite_lohkoketjuteknologiaan_p(130789)

Tuleeko muita lohkoketjutietoisia ehdokkaita mieleen?

Kryptomyönteisyydellä voi tarkoittaa eri asioita. Minä haluaisin, että valtio puuttuu mahdollisimman vähän kryptoilla tehtäviin maksutapahtumiin, eikä verota yksityishenkilöiden krypto-omistuksia varallisuusverolla. Kyse on mm. yksityisyydensuojasta.

Kulmuni esti hallitusohjelman seuraavan kohdan etenemisen:

“Selvitetään, onko mahdollista ottaa käyttöön veromallia, joka estää ulkomailla asuvien Suomessa verovelvollisina olleiden myynteihin, lahjoihin ja perintöihin liittyvien verojen välttämisen.”

Tämä ns. maastapoistumisvero (arvonnousuvero) koskisi melko varmasti myös kryptoja. Minä en ainakaan halua syyllistyä veropetokseen sen takia, että olen unohtanut johonkin vanhaan lompakkoon kryptoja. Verohallinto luultavasti myös julkistaisi omistukset, mikä loukkaisi yksityisyydensuojaa.

Toinen asia, mikä voi nousta esille, on varallisuusvero. Sekin luultavasti kirjoitettaisiin koskemaan myös kryptoja. Valtion oikeus luetteloida, verottaa ja julkistaa yksityishenkilöiden krypto-omistukset on täysin vastakkainen omille arvoilleni. Jos veroja täytyy korottaa, niin korottakoot nykyisiä veroja, mm. pääomatuloveroa. Vaikka ei sekään hyvä vaihtoehto ole.

Minä luokittelisin kryptomyönteiseksi poliitikon, joka ei kannata varallisuus- tai maastapoistumisveroa. Se, tietääkö hän kryptoista ei ole yhtä tärkeää. Esim. Anna Kontula jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen kryptovaluuttoihin liittyvän verotuksen kohtuullistamiseksi, mutta sanoo olevansa kommunisti, ja puolueensa kannattaa varallisuus- ja maastapoistumisveroa. Mieluummin joku, joka ei tiedä kryptoista mitään, mutta kannattaa vapautta kaupankäynnissä ja vastustaa uusia veroja.

Voisko kryptoista tulevista, mahdollisista säästöistä löytyä helpotusta jo olemassa oleviin verotuksiin, onhan verorahojen siirtelykin paljon kalliimpaa Euroilla, kuin esim Kansallisen kryptoa (esim FIMK) hyödynnettäessä. EURO-Kryptoa en suosittele, koska jos taustakassa on EURO-seteleistä, ni eiks hyperinflaatiossa sillon lähe taustakassanki arvo. Onneks RELA-coinin taustakassa koostuu pääosin mun luennoista, ja niillä hinta tuntuu nousevan pikkuhiljaa, mut eiks sillai hyvä tuukki?

Itse näen niin että Saksan keskuspankin teettämän tutkimuksen mukaan jos kerta kaikki valuutta maailmassa korvautuu lohkoketjupohjaisilla valuutoilla, on E-Kruunut, Kryptoruplat ja Librat tulossa, ni kyl tarttis Suomen Rahahommien puikoissa olla uudesta talousjärjestelmästä tietävä taho.

Kiitos linkistä Aki. Mielenkiintoinen ja hyvä puhe Sakarilta.

1 tykkäys

Omaan maahan noi avustukset pitäisi laittaa. Kauheasti hätää kärsiviä lapsiperheitä ja paperittomia maassa olevia ihmisiä.

Siks just mä tätä teenki, kotimaisesti ja kotimaata aatellen

Ajattele nyt mitä mahdollisuuksia mullakin on omassa kotimaassa tai maailmalla!
150 000 Jenkkidollaria 24h bitcoinilla! Lähtisköhän esim google rahoittamaan?

veikkaan et sua on kusetettu, älä vaan sä sit ala kusettelee ketää, että voit joku kerta selittää naamatusten et miten hitossa vuorokaudessa tollaset massit, tai tee vaikka uus ketju asiasta, Hannu.

Mut pidetään tää viestiketju vain valtionvarainministerin pohtimisessa.

Tiedän asian, en ole yksinkertainen, mun haaveilu kovatuloisuudesta. Kyllä se vaan on sillein, että valtionvarainministeri on noin tietämätön asioista.

Ymmärtääkseni Suomessa Ei enää ole varallisuusveroa… vai mitä oikein tarkoitat tuolla ?

Ei ole ei, mutta sitähän ainakin Rinne väläytteli useampaan otteeseen. Demarien, taikka Marinin, yleisestä kannasta en ole selvillä. Todennäköisesti ainakin vasemmistoliitto ja vihreät tätä tukisivat.

Joo joo olisko vähän hyvä mullekkin? Minä jos joku osaan pelata tolla keinottelulla :slight_smile: