Turbo Token ja viputokenit

Törmäsin ainakin omasta mielestäni tosi mielenkiintoiseen juttuun, eli virolainen DX.Exchange on julkaissut “Smart Leverage Tokeneita (SLT)” eli suomennettuna älykkäitä viputokeneita, joiden avulla saa kryptosijoituksiin vipua.

Ideana näissä on Turbo Token -nimistä polettia käyttämällä ostaa SLT-viputuotteita, joita on erilaisia. Tässä pari esimerkkiä bitcoiniin liittyen:

  • BTCX10L (BTC x10 Long)
  • BTCX10S (BTC x10 Short)

Eli ostamalla Turbo Tokeneilla esim. BTCX10L-tokenia saa tuotteen, joka seurailee noin kertoimella x10 bitcoinin hintaa. Hinnan noustessa esim. 1% sijoituksen arvo nousee suurin piirtein 10%. Jos bitcoinin arvo taas laskee, niin silloin sijoituksen arvo voi laskea käytännössä nollaan jos huonosti käy. Kuitenkaan enempää ei voi hävitä kuin sijoittamansa pääoman.

Toinen tuote BTCX10S taas on vastaava, mutta se on bitcoinin shorttaamista varten. Eli sen arvo nousee suurin piirtein 10%, jos bitcoinin arvo laskee 1%.

Kokeilumielessä ostin hyvin pienellä summalla Turbo Tokenia LA Tokenin kautta, kun nämä tuli sinne valikoimiin. Täytyy kuitenkin myöntää, etten ole tarkemmin perehtynyt tekniseen toteutukseen. Idea on kuitenkin mielenkiintoinen ja yksi vaihtoehto voisi olla pitää itse Turbo Tokenit, jolloin oletettavasti Turbo Tokenin arvo nousee jos SLT-tokeneille tulee enempi kysyntää.

DX.Exchangen esittelysivu

NewsBTC:n uutinen

SLT-ratkaisussa näyttäisi olevan ainakin päällisin puolin useampia etuja etenkin perinteiseen shorttaamiseen (esim. osakkeet) verrattuna. Kävi jopa mielessä toimisiko niin, jos ostaa samalla summalla sekä Long- että Short-tokenia molempia saman verran. Tällöin toisen hinnan noustessa toisen arvo menee lopulta nollaan ja toisin päin. Tuottoa tulisi siis siinä vaiheessa, jos hinnan liike on niin suuri suuntaan tai toiseen että pidemmässä treidissä toisen tappio lopulta kuittaantuu ja siihen päälle syntyy tuottoa.

Olisi hauska kuulla muiden mielipiteitä tai kokemuksia aiheesta. Coinmotionin valikoimiin tämän kaltainen tuote voisi myös mielestäni sopia hyvin, jos nämä SLT:t tulevaisuudessa osoittautuvat toimiviksi ja luotettaviksi.