Tunnistautuminen


#1

Sain vahvistamattoman tiedon, jossa bittimaatti -ketjun automaateille suunnitellaan tunnistautumista omilla pankkitunnuksilla. Tämä alkaisi jo vuoden 2019 alusta, eli muutaman kuukauden kuluttua??

Voiko Prasos Oy kommentoida tätä väitettä? Ymmärrän ja samalla kyllä vähän pelkäänkin että ette voi tätä kommentoida.


#2

Tunnistautuminen tulee kyllä jossain vaiheessa Bittimaateille, mutta menee mitä todennäköisimmin myöhemmälle kuin ensi vuoden alkuun. Infotaan kyllä ennakkoon sitten, kun tunnistautumisen lisääminen on tulossa.


#3

Taitaa mennä pikku hiljaa kaikki mahdolliset bitcoin osto/myynti palvelut tunnistautumisen puolelle.

Toistaiseksi pystyy “kiertämään” ainakin pienillä summilla vielä muutamilla tavoilla jos siihen tarvetta.
Esim. käyttämällä prepaid luottokortteja ja palveluja joissa henkilötietoja ei vahvisteta tunnistautumisilla.
Nuo kevyet tunnistautumis palvelut taitaa olla kohta kaikki EU:n ulkopuolella ja virhetilanteissa voi olla vaikeampi saada rahojaan/bitcoineja nopeasti takaisin.


#4

Hajautet pörssit ovat tekemässä vielä ison tulonsa, ei hätää. Niihn tuskin kukaan tunnistautumista voi pakottaa. Oli se sitten hyvä tai ei, mutta tulevaisuudessa omaisuuden piilottaminen ja hallinnointi tulee olemaan helpompaa ja turvallisempaa kuin ikinä ennen.


#5

Tämä asia tosiaan liittyy uuteen rahanpesudirektiiviin, joka on tulossa voimaan Suomessa 2019 aikana. Se pakottaa kaikki kryptotoimijat lisäämään tunnistautumisen (koko EU:ssa). Meillä ei vielä ole automaateissa teknistä valmiutta tälläisiin muutoksiin lyhyellä tähtäimellä, eli on tässä vaiheessa vahvasti avoinna milloin se Bittimaatteihin tulee. Joskus vuoden 2019 aikana kuitenkin oletettavasti.


#6

Juuri television uutislähetyksessä kerrotaan 200 miljardin dollarin rahanpesuista ja Nordean sekaantumisesta siihen.
Varmaankin sitten bittimaateissa liikkuu isommat summat, kun siihen näin puututaan…


#7

Ei tällä ole mitään tekemistä sen kanssa liikkuuko isot tai pienet summat, vaan nämä ovat vaatimuksia jotka tulee voimaan kaikille kryptovaluuttatoimijoille koko EU:ssa. Riippumatta siitä minkälaista se toiminta on.


#8

edellinen oli vitsi…
Byrokratiaa ja vastaavia rakennellaan usein ilman järkeä, ns. ammutaan kärpästä sillä kuuluisalla tykillä.
Mitä auttaa valvoa pieniä siirtoja, jos “isot pojat” siirtää valtioiden budjettien verran euroja verottajan selän takana.


#9

Ehkä jonkun ajatuksena on ettei pieni kasva liian isoksi ?
Eli jos sallitaan pieni toiminta ilman tarkastusta niin se voisi kannustaa isommat pojat leikkiin.


#10

kai siinä on sitäkin, ja jonkinlaista “periaatetta” ettei kukaan, koskaan, mitään.
Mutta hoitaisivat ensin nuo patojen isoimmat reiät. Eihän niitä kaikkia Panaman papereitakaan kai “voitu” tutkia?

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kela-verottaja-ja-poliisi-voivat-pian-tarkastella-tilitietojasi-napin-painalluksella-asiantuntija-kauhistelee-nain-laaja-viranomaisvalvonta-taysin-ylimitoitettua/7119340#gs.RdjG73g

Aina on joku “liian iso kaatumaan” tai “liian iso kaadettavaksi”.


#11

Niin, siis onhan se totta että suurin osa tästä sääntelystä on turhaa, eikä se tosiasiassa estä rahanpesua kuin marginaalisesti. Pankkeja on valvottu yhä tiukemmin vuoden 2008 kriisin jälkeen, ja silti tulee massiivisia keissejä kuten Danske.

Firmoille tästä koituu todella isoja kustannuksia, kun tälläisiä joutuu tekemään. Samalla palveluiden käyttö hankaloituu kuluttajien kannalta merkittävästi. Ja hyöty yhteiskunnalle on jokseenkin marginaalinen.

Tämä on puhtaasti henkilökohtainen näkemykseni. Yrityksenä näitä on pakko noudattaa ja sillä siisti.


#12

You cant make this up :frowning:


#13

Voisiko Prasos Oy antaa tähän vastauksen?

Tunnistautuminen bittimaatti -automaateille tulee mitä ilmeisimmin jossain vaiheessa. Sanomatta on selvää että Prasos Oy tietää tämän aikaisemmin kuin asiakkaat.

Kerrotaanko käyttöönoton aloittamisesta etukäteen asiakkaille, vai tuleeko asia yllätyksenä automaatilla asioidessa?

Jos kerrotaan, niin onko kysymys päivistä tai jopa viikoista?


#14

Tunnistautuminen ei ole tulossa Bittimaatteihin ainakaan useampaan kuukauteen vielä. Voimme tiedottaa asiasta kyllä sitten etukäteen. Tällä hetkellä tähän liittyvä kehitystyö on vasta alkamassa ja meillä ei toistaiseksi ole velvollisuutta lisätä tunnistusta niihin.

Tässä kohtaa olemme siis vasta suunnitelleet miten tunnistautuminen tullaan toteuttamaan, ja se ei ole miltään osin teknisesti valmiina. Seuraavassa vaiheessa on kehitystyö, jossa tulee menemään kuukausia. Sitten se aktivoidaan, kun meidän on pakko. Vielä on epäselvää milloin on takaraja, mutta sen tiedämme että viimeistään vuoden 2020 alussa.