Tullintorin bittimaatti

Bittimaatti epäkunnossa? “Oops! We’re having some difficulties. Ole yhteydessä ylläpitäjään” Tunnin verran muutamaan otteeseen kokeiltu, samaa sanoo edelleen.

Kiitos tiedosta. Selvitämme asiaa.

Onko tietoa toimiiko jo normaalisti?

Terve, ei valitettavasti vielä. Tässä työstetään parhaillaan kuntoon.

Selvä, saadaanko tänään kuntoon kuitenkin?

Maattia on käyty katsomassa. Pitäisi toimia.

Ei toimi vieläkään…

Nyt tarvitsemme selvästi lisää tietoa eli missä kohtaa tarkemmin ottaen ongelma syntyy? Teknikkomme kävi automaatilla ja se toimi jo silloin, mutta varmuuden vuoksi käynnistelimme netit ja laitteen uusiksi ja sen jälkeen testattiin että toimii jälleen.

Eli siis onko kyse ostosta vai myynnistä ja missä kohtaa ongelma syntyy?

Coineja käteiseksi muuttaessa ilmaantuu kyseinen ongelma. Pienemmällä summalla “Generating address” -teksti jää ruutuun jonka jälkeen Oops! -teksti ilmaantuu. Suuremmalla summalla virhetekstiä tulee puhelinnumeron syöttämisen jälkeen, ilmoittaa että security code on lähetetty, se pysyy näytöllä hetken kunnes tulee Oops!.

Ok, kiitos tiedosta! Korjaamme ongelman asap. Pahoittelen säätöä, oli tosiaan ensin epäselvyyttä ongelman laadusta.

Selvä homma, kiitos!

Olemme nyt tehneet kaiken mitä voimme yrittää ongelman korjaamiseksi etänä ennen kuin saamme huomenna taas teknikon käymään fyysisesti paikalle. Emme pysty lupaamaan, että toimii, mutta nyt on mahdollisuus siihen, että se toimisi, jos kiinnostaa yrittää vielä.

Ei toiminut. Onko mitään arviota mihin aikaan huomenna maatti saataisiin toimintakuntoon, aamulla, päivällä, iltapäivällä? Kiitokset vaivannäöstä vaikka ongelma olikin hieman epäselvä alkuun.

Nyt pitäisi toimia. Syy oli harvinainen ongelma joka koski valmistajan ja siten myös meidän kaikkia myyntiautomaatteja ja jonka vain valmistaja pystyi korjaamaan. Heidän mukaan korjattu nyt.

Tullintorin bittimaatti on ollut poissa käytöstä (taas kerran) ties kuinka kauan ja status sivun mukaan edelleenkin tilanne jatkuu. Kuinkahan toivoton tämä tilanne on. On melko surullista tasoa kun Suomen toiseksi suurimman kaupungin yksi ja ainoa Bittiraha.fi automaatti on päivästä toiseen “Ei toiminnassa”.
Eikö tätä asiaa kukaan jaksa ottaa tosissaan vai onko se niin että “ei sen niin väliä”. Aika usein kuitenkin suoraan ja epäsuoraan yritätte luoda kuvaa palvelun laadusta ja kehittämisestä.
Tämä ei sitä ole. Palvelu on epäonnistunut. Eikä muuten ole ensimmäinen kerta.
Ilmeisesti kaikki ei jaksa edes tänne enää kirjoittaa ongelmista koska mitäpä se hyödyttää kun mikään ei muutu kuitenkaan.
Esimerkiksi se että laitteet viottuu tms ei voi olla palvelun ylläpitäjälle yllätys. Se tiedetään varmuudella että ne menee rikki. Varaosat pitää olla kunnossa ja hyllyssä, samoin mahtaako käsite ennakkohuolto olla jotenkin vieras.

Uutta suunnitellaan ja villejä kirjoitellaan ja väkeä lisätään mutta olemassaolevat ongelmat esimerkiksi automaattien ylläpoiddossa jatkuvat. Jos joku, ja luulisi että ainakin Prasoksella, ottaa Bitcoinin vakavasti niin näiden automaattien hoito ei sellasta juurikaan ilmennä.

Jännää ettei edes esimerkiksi twitteriin jakseta lausetta kirjoittaa bittimaattien ongelmatilanteista ja arvioiduista korjausajoista. Ei olisi paljon vaadittu. Sen vois tehdä vaikka kahvitunnilla jollei mitenkään muuten ehdi.

Asiakkaana tuntuu hiukan sille samalle kun aikanaan lähdin Osuspankista tosiin pankkeihin todettuani aikani että asiakaspalvelu ei vastaa vaatimuksiani eikä tunnu olevan edes halua parantaa - vieden kaikki mennessäni ja kertoen tilit irtisanottuani asiakaspalvelulle “Olisi varmaan mukavampi pitää tällaista pankkia kun ei olisi meitä asiakkaita häiritsemässä ja tyrkyttämässä rahaa teille lainaksi. Ainakin omalta osaltani autan teitä tässä hiukan.”

Luultavasti kohta kyllästyn katsomaan laitteen tilasivua koska jo ennalta alan arvata mitä se näyttää.

Ainoa syy käyttää bittimaatteja tällä hetkellä lienee se että niistä saa kätevästi coineja käteiseksi anonyymisti. Tämä loppunee tosin kohta. Bittimaatteja käyttänee tietty sitoutunut porukka jolla ne ovat tärkeitä, uutta asiakaskuntaa niille ei aikoihin liene tullut tämän sitoutuneen porukan ulkopuolelta.

Kun ainoa hyöty koneesta on anonyymiys, niin bittimaattikin jäänee pian historiaan.

Miettiessä mikä tämä sitoutunut asiakaskunta on, voi katsoa esim tampereen bittimaatin sijoitusta. Tullintorin ympäristö on tunnettu nistien kokoontumispaikka ja aivan vieressä on neulanvaihtopiste.

Tampereen maatissa on isompi vika, mikä voi vaatia koko automaatin vaihtoa. Näitä on tullut meillä nyt useissa maateissa viime aikoina, ja muutama on vaihdettu lähiaikoina. Varaosia ei löydy hyllyltä kuitenkaan liukuhihnalta loputtomiin, joten tulee hieman viiveitä. Tampereen automaatin korjaus on kuitenkin korkea prio tällä hetkellä, ja saadaan toivottavasti mahdollisimman pian kuntoon. Tarkempaa aikataulua ei kuitenkaan ole.

Tampereen Bittimaatin sijoitus ei sinällään liity mihinkään muuhun kuin siihen, että se on keskustassa, ja on hyvät aukioloajat, ja olennaisimpana: sinne on saatu laittaa Bittimaatti. Tämä ei ole itsestäänselvyys sillä esim. kauppakeskuksista 80 % kieltäytyy kategorisesti Bitcoin-automaattien sijoittamisesta. Tähän liittyy pitkälti se, että tietyt isot omistajat omistavat paljon kauppakeskuksia, ja jos heillä on tähän yleisesti negatiivinen näkemys, ei mihinkään saman konsernin kauppakeskuksiin saa automaattia.

Toki ymmärrän tuon. Ennemminkin peräänkuulutan sitä että jonkunlainen parempi informaatio voisi olla paikallaan. Erityisesti jos tilanne ei ole mikään aivan satunainen lyhyehkö käyttökatko vaan vika jonka korjaaminen kestää kauan. Nyt ainoa informaatio on se että ei käytössä.
Joskushan sama informaatio tulee jostain lyhyestäkin katkosta tai esim kun joku paikka on kiinni. Nykyaikana kuitenkin näitä informaatio mahdollisuuksia on melkoisesti.

Onkohan nuo Lamassut hardiksen (elektromekaniikan) osalta pitkän päälle vikaherkkiä? Itävallan ja Sweitsin tienoilla nuo General Bytesin masiinat vaikuttavat enemmän pankkiautomaatti tasoisilta kuin Lamassut.

Paikkana Tullintori on hyvä. Se on siisti ja siellä on melko hyvä vartiointi jatkuvasti paikalla ainakin ollut, eli sinne uskaltaa tällainen ikähenkilökin mennä automaatille hakemaan talvipalttoo ja ruokakaupparahan joskus silloin tällöin.

Tosin edellinen kommentti oli sitä luokkaa että minun käsityskyky ei siihen riitä miksi BTC yhteisössä itse leimataan BTC erilaista käyttöä ja käyttötapaa huumehörhöjen touhuksi. Uskomatonta.

On minuakin kohta 70 vuoden aikana joskus piikitetty, tippaiita laittoi piikillä lääkettä kun noidannuoli selän kramppasi jotta lanssilla veivät piikille. Mutta huumehörhöksi en taida enää edes ehtiä alkaa.

Muttaettä joku luokittelee bittimaatin käyttäjät huumehöhöiksi… millä tätäkin asiaa pitäisi valistaa että muutakin elämää on ja muutkin kuin huumehörhöt ja kakarat käyttävät bittimaatteja ja pankkimaatteja ihan normaalissa elämässä.

Otolle:
Jos Otto olisit minun jälkikasvua saattaisi tulla kurkkuharjaa hetken aikaa. Mutta muuten ei tälläinen ajat sitten eläkeiän ylittänyt bittirahahenkilö viitsi.
Millä tämän rikollis ja huume leiman saa pois tämän asian ympäriltä jos alaa harrastavatkin tuolla tavalla suhtautuu. Eiköhän ne isoimmat verokuprut ja laittomuudet ja rikollisten asioden kaupankäynnit edelleenkin vaan tapahdu noilla FIAT velkakirjoilla joita rahaksikin sanotaan. Mutta eipä kukaan tule huutelemaan huumemummoista jos valittaisi että FIATmaatti ei toimi…

2 tykkäystä

Ei toimi vieläkään
.