Tor-verkossa huumekauppaa käyneet jäivät kiinni Itä-Uudellamaalla


#1

“Huumausainekaupassa oli käytetty maksuvälineenä pääasiassa Bitcoin -virtuaalivaluuttaa ja lisäksi käteistä rahaa. Poliisi löysi esitutkinnan aikana epäiltyjen käytössä olleita Bitcoin-lompakoita, joiden kautta oli vuoden 2018 aikana kulkenut valuuttaa yhteensä yli 110.000 euron arvosta.”

Tiedote ei suoraan kerro onko bitcoineja takavarikoitu tai onko jokin käytäntö muuttunut.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/tor-verkossa_huumekauppaa_kayneet_jaivat_poliisin_haaviin_ita-uudellamaalla_77100


#2

Taas esimerkki siitä, miten Bitcoin ja avoin lohkoketju on huono väline rikollisiin tarkoitusperiin. Bitcoin sopii parhaiten juuri lailliseen toimintaan, johon sitä käytetäänkin paremmalla menestyksellä.


#3

Kyllä tuo on varsin hyvä keino kiertää lakia. Itse en olisi niin sinisilmäinen.
Varsinkin Oulussa Valkean ostoskeskuksessa kaikki paikalliset tietävät, että
huumekauppiaat vaihtavat käteisen bitcoineiksi Bittimaatissa.


#4

Täytyy myös muistaa että bitcoin on portti anonyymeihin kryptovaluuttoihin, kuten Moneroon.


#5

Riippuu miten sitä käyttää. Halutessaan voi olla anonyymi. Voit esimerkiksi mixata coinit käyttäen kolmannen osapuolen palveluja tai uudempaa ja halvempaa tapaa vaihtaa DEX pörsissä bitkonit johonkin privetcoinii jonka sisään on itessään rakennettu mixing systeemi ja vaihtaa takas bitkoniin niin pysyt piilossa. Jos ostasin bittirahasta bitcoineja niin mixaisin ne koska ajatus siitä että verottaja seuraa minua on epämielyttävän isovelimäistä.


#6

Siis ei huumeiden kanssa kannata pelata, Huumeet pitäisi laillistaa ja laittaa apteekin hyllyyn. Luotan bitcoin enemmän, kun pankkien mobiili sovelluksiin. Harmi, kun ei laittanut ajoissa hommaa jäihin, hyvät rigikamat olisi saanut tuolla summalla :slight_smile:


#7

Oulussa käyvät tuolla Valkean sisällä huumekauppaa ja poliisi katsoo sivusta.