Tomocoin arvostelu

Moro! Muutama päivä sitten törmäsiin projektiin nimeltä Tomocoin. Projekti vaikuttaa oikein lupaavalta ja itse ainakin aion siihen sijoittaa. Ajattelin postata tänne oman arvosteluni. Täällä voitaisiin jakaa ajatuksia projektista.

Monet varmaan muistavat mitä Ethereumin lohkoketjulle tapahtui kun Cryptokitties julkaistiin. Feet kasvoivat järjettömän suuriksi ja transaktioiden konfirmaatio kesti normaalia kauemmin. Tämä todisti sen, että Ethereumin lohkoketju ei kyseisessä tilassaan ole valmis valtavirran käyttöön.

Tomocoin aikoo ratkaista Ethereumin skaalattavuus ongelmat Tomochainin avulla. Ideana on kehittää “second layer” lohkoketjujen verkko jotka tukevat välittömiä konfirmaatioita ja lähes olemattomia feessejä. Tomochain ja Ethereumin lohkoketju tulevat olemaan linkattuna toisiinsa lohkoketjujen välisten “smart contractien” avulla. Nämä kyseiset “smart contractit” mahdollistavat “atomic swapsit” tokenien välillä. Idea on samantyyppinen kuin Raiden Networkilla eli kyse on “off chain scalingistä”.

Projektia on kehitetty jo aika pitkälle eli kyseessä ei ole sellainen ICO jossa julkaistaan vain whitepaper ja luvataan, että joskus tulevaisuudessa lunastetaan lupaukset. Tomochain testnet on julkaistu ja sitä pääsee tarkastelemaan täältä: https://stats.tomocoin.io , lompakkoa taas pääsee testaamaan täältä: https://wallet.tomocoin.io/ tai vaihtoehtoisesti lompakon voi ladata Play Storesta ja mahdollisesti myös App Storesta.

Mikä on Tomocoinin rooli?
Tomocoin on Tomochainin niin sanottu “protocol token”. Tomochainin käyttö sovellusten rakentamiseen, custom tokenien liikkelle laskuun tai niiden integrointiin soveluksiin ei onnistu ilman Tomocoinia. Tomocoin toimii lisäksi hallinnollisena elementtinä. Jokainen joka omistaa tietyn määrän Tomocoinia pääsee äänestämään Tomochainin tulevaisuudesta.

Tiimi
Tomocoinin tiimi on mielestäni oikein vahva.
CEO:n roolissa toimii Long Vuong. Long on NEM:in co-founder ja lisäksi hän on työskennellyt NXT:n parissa eli kokemusta löytyy lohkoketjuteknologiasta paljonkin.
Son Nguyen on projektin CTO. Hän on osoittanut teknistä osaamistaan blogissaan (https://sonnguyen.ws/)
Minh Chu on vastuussa lohkoketjuista ja pilvipalveluista. Hän oli Chief cloud architectinä VCCloudilla. Yhdellä Vietnamin suurimmista pilvipalveluiden tarjoajasta.

Roadmap
Q1 2018
POA konsensuksen kehittäminen
Lohkoketjujen väliset “smart contractit”
Tomochainin skaalautuvuus testaus
Tomochainin zero fee ja välittömien konfirmaatioiden testaus

Q2 2018
Tokenin integraatio Tomochain testnetissä
Palkintasysteemin integraatio (joka palkitsee työpanoksesta Tomoapin kehittämisessä)
Tomochain alpha julkaisu
Spam ja DDOS havaitsemis algoritmi

Q3 2018
Tomoapp julkaisu Tomochain integraatiolla
Palkintasysteemi mainnetillä
Mainnet julkaistu
API kolmannen osapuolen boteille ja sovelluksille
Tomowallet julkaistu

Q4 2018
Tomochain palvelut tarjolla kaikille
“Smart Contract” sapluunat julkaistu
“Decentralized exchange” integraatio
“Plasma framework smart contract” integraatio

Posiitiivistä
-Kokenut tiimi
-Hyvät neuvonantajat joiden kerrottu osallistuvan projektin kehitykseen
-Sidokset NEO:oon
-Sijoitukset tunnetuilta rahastoilta (Signum capital, #Hashed, Coefficient ventures) kasvattavat uskottavuutta
-Realistinen roadmap
-Tarkoituksena ratkaista oikeasti olemassa oleva ongelma
-Hakevat ICO rahoitusta vain 8 miljoonan dollarin edestä monien kymmenien miljoonien sijasta. Vähentää niin sanotun “money grabin” riskiä. Eli projektin ainoa tarkoitus ei ole hurjan rahamäärän kerääminen omistajille.

Negatiivista
-Kilpailevia projekteja on (Raiden network)
-Hieman epäselvät tavoitteet. Kehittävät samalla Tomochainia ja samalla Tomoappia joka on sosiaalinen verkosto.

Lisää infoa projektista löytyy Tomocoinin kotisivuilta tomocoin.io, Twitter tililtä @TomoCoin_io ja Telegram ryhmästä.

Kertokaa jos missasin joitain ja muutenkin jakakaa ajatuksia projektista.
Code: E5889d

Tuore haastattelu Youtubessa https://www.youtube.com/watch?v=Qye3bdNlOEo (TomoChain Founder Long Vuong chats with BlockchainBrad (BCB) about TomoChain: a new platform)

En haluaisi välttämättä jättää “viimeisiä rahojani” tämän henkilön haltuun, mutta kukin tyylillään…

“As mysterious as he appeared, Utopianfuture departed, as if he were a fata morgana. On June 13, 2014, he stepped down abruptly as a result of being accused and, subsequently, admitting to having multiple accounts for claiming NEM stakes. But many suspect this was intentional so that he had an excuse to step away and disappear for whatever reasons, known only to him.”

1 tykkäys