Tether Limited ja Bitfinex

Onkohan näissä epäilyissä mitään perää? Pumpataanko kryptoja tetherillä samaan tapaan kuin euroja ja dollareita setelirahoituksella.

https://www.google.fi/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4131159-regulators-must-investigate-bitcoin-tether

Niin kauan kuin bitfinexillä on 2.5 miljardin dollarin bitcoin wallet, niin en olisi yhtään huolissani.

1 tykkäys

Viime vuorokauden pudotuksen yhtenä syynä on pidetty tätä. Tämäkin (https://www.reddit.com/r/BitcoinMarkets/comments/7u2z1b/us_regulators_to_subpoena_crypto_exchange/) on jo vanha uutinen.
Miksi ihmeessä kurssilasku tulisi vasta nyt?

Negatiivinen vire ollut pidempään, kaikki uutiset vahvistaa. Jos tuo olisi esiintynyt joulukuussa niin tuskin olisi paljoa menoa haitannut.

Toisaalta jos jotain kautta käy ilmi, että tethereille on katetta niin se olisi erittän positiivista, sillä tuo pilvi on leijunut jo yli puoli vuotta kaikkien kryptojen yllä. Mt. Goxin toistumista pelätään paljon.

"Yhdysvaltain arvopapereiden valvontaviranomaiset ovat käynnistäneet viralliset tutkimukset kryptovaluutta tetheriä kauppaavan Bitfinexin toimiin.
Tetherin pelätään olevan pelkkä valtava, bitcoinin arvoa ylös pumpannut huijaus."

1 tykkäys

“Tether Limitedin käteisvaroja käytettiin Bitfinexin tappioiden salaamiseen ja asiakkaille menevien maksujen hoitamiseen.”

Tämän syytekeissin uutisointi on hämmästyttänyt minua. Yhdessäkin uutisessa käytettiin sanaa “unexpected” kuvaamaan tietoa että moinen syyte on nostettu. Ja kuitenkin Bitfinexin epäluotettavuus ja Tetherin kusetusluonne on ollut yleisessä tiedossa jo vuosia. Silti Bitfinexillä on ollut asiakkaidensa varoja hallussaan miljardien edestä. Inhimillisellä typeryydellä ei näköjään ole mitään rajoja. Bitfinexin historiaa tuolta:

Tuokin juttu on jo yli vuoden vanha ja siinä esitetyt tapahtumat vielä vanhempia joten mitä “odottamatonta” tässä uusimmassa uutisessa on? Minulle Bitfinexissä ei ole mitään muuta yllättävää kuin se että siihen ei ole tehty vielä Mt. Gox -suuruusluokan hakkerointia joissa puljun varoista valtaosa “katoaisi” (kaksi pienempää hakkerointia kylläkin). Mutta ehkä sekin päivä vielä tulee…

Ja se täytyy muistaa ettei bitcoin tarvitse Tetherin kaltaisia roskakolikoita yhtään mihinkään toimiakseen niin kuin sen on suunniteltu toimivan.

Tähän keissiin liittyy vielä sellainen pikantti yksityiskohta, että samana päivänä kun haasteesta ilmoitettiin julkisuuteen, liikkui ensimmäisen kerran osa Bitfinexiltä vuonna 2016 hakkeroiduista kolikoista:

Sattumaa? Tuo kuulemma tapahtui muutamaa tuntia ennen kuin tieto haasteesta tuli julkisuuteen joten homma haisee pahasti. Sijoittaja Alistair Milne (joka kuulemma on Prasoksen neuvonantaja) on tuon jutun mukaan kuitenkin optimistinen. Naiivius on ehtymätön luonnonvara.

Aika lähellä (ja suurimmat) ollut toisiaan bitcoinin ja tetherin vaihtomäärät volume 24h

90%-95% vaihdosta lienee feikkiä joten tuskin kannattaa mehustua liikaa.

:smile: Arvuuttelen vain mitä tuolla Bitfinexillä touhutaan.

Jännä suunta ollut taas n.parin viikon ajan kun Bitfinexin bitcoin USD kurssi ollut n.200-300 dollaria parempi kun vertaa vaikka Bitstampin, Coinbasen ym.

Yksi mahdollinen selitys tuolle hintaerolle voisi olla se että Bitfinexissä varoja säilyttävät ostavat bitcoineja hinnalla millä hyvänsä ihan vain sen takia että niitä voi olla helpompi saada ulos sieltä kuin dollareita.