Tappiollisia kauppoja, ja en muista ostohintoja

Noniin, tuli tehtyä tappiollisia kauppoja, koska menetin uskoni. Vaihdoin kolikkoja uskoakseni parempaan kryptoon. Voitollisia en aio myydä, vaan hankkiudun eroon ns ylimääräisistä kakkakolikoista, ja näin ollen tänä vuonna veroilmoitukseen tulee vain tappiollista myyntiä.

Kauppa tein dexeissä,swapeissä jne. Nyt yritän kehittää exceliä, jossa voisin eritellä ostohinnat, transaktiokulut, swapin perimät kulut ja sen sellaista. Mitään kuitteja näistä ei tietenkään ole. Näen kuitenkin transaktiot lohkoketjussa, ja voisin laskea tappiot jos tietäisin minkä hinnan mukaan sen laskisin, hintahan muuttuu koko ajan. Voinko esim tehdä niin että zekkaan coinmarketcapista jonkun päivän keskihinnan?

EDIT: Niin ja myyntien yhteissumma on yli 1000€ joten on vissiin ihan pakkokin kuitenkin ilmoittaa, ja saahan ne tappiot sitten kait vähennyksiin.

eikös se mene helpoiten näin että laitoit esimerkiksi 5000€ sisään ja nyt sulla on 2000€ tappio olisi 3000€?

Pointti olisi laskea ne tarkasti ja myös dokumentoida ne exceliin, haluan vähentää veroja, ja haluan että voin näyttää asiat vedenpitävästi.

Ja Kun esim myin tappiollista valuuttaa kolmessa erässä yhden päivän aikana, niin voinko käyttää yhtä ja samaa luovutusarvoa ja sitten niputtaa ne yhteen?

Haluaisin kehittää tästä exelipohjasta riittävän hyvän siihen että jos huvittaa vielä tehdä muutamia kauppoja kryptoilla niin olisi helppo tapa merkata se muistiin, muistiinpanovelvollisuuden puitteissa, mitä se ikinä sitten tarkoittaakaan.

Tuntuu että laitoin itteni karmeeseen kuseen muutaman pienen kaupan tähden, argh. Jotka tuottivat vieläpä pelkkää tappiota.

Vai voiko olla niin että kun tästä koko kaupustelusta ei tullut voittoja, niin mitään ei tarvitse ilmottaakaan? Taitaa siis olla niin että mahdolliset vähennyksetkin koskisivat vain muita mahdollisia pääomatuloja, joita ei ole.
Mitäs jos en ilmoitakaan mitään?

En nyt muista tarkasti miten nuo pääomavähennykset siirtyvät seuraavien vuosien verotukseen vai siirtyvätkö nykyään ollenkaan.

Mutta vinkkinä voisin heittää, että myy tappion kattamisen verran voitollisia kryptoja nyt ja osta heti takaisin vain realisoidaksesi verotuksen. Vai ovatko nämä nyt viimevuoden kauppoja?

Nää on ihan nyt kuukauden sisään tehtyjä kauppoja, eli aikaa on miettiä vaikka kuinka paljon.
Hyvä vinkki kiitos! Saatan tehdä juuri näin.

Osa minusta haluaa välttyä ilmoittamasta verottajalle yhtään mitään.

en tiedä meneekö tuo noin…
Kai Verottaja on se jolle annetaan voitot ja tappiot ja sitten Verottaja voi sanoa, että plusmiinusnolla. Eli Verottaja ei anna Kansalaisen tehdä sitä päätöstä?