Suomi nousuun massiivisella pakolaisten kutsumisella ?

Suomi on Euroopan harvimmin asuttu maa.
Vaikka väkilukumme tuplaantuisi, meitä harvemmin asuttaisiiin vain Ruotsissa ja Virossa.
Olisiko ideaa pyytää EU:lta rahat infran rakentamiseen 5,4 miljoonalle pakolaiselle ?
Lähtisikö Suomen talous tällöin nousukiitoon ?

Ei välttämättä paskempi idea.

Ja hylättyä maaseutuakin kai löytyy paljon, uskoisin että aika moni (oikeasti pakoon lähtenyt) mielellään hoitaisia maaseutua,
helpostihan tuollaiseen järjestäisi muutaman vuoden kokeilun vapaaehtoisilla ja katsoo miten käy.

Ei se lähtisi. Ihan vain siksi, että Suomessa ei sallitta tai tuettaisi uusien ideoiden kokeilua “riskittömästi” ruohonjuuritasolla missään tilanteessa. Paitsi riskittömien pakolaiskeskusten perustamista, mutta siihen harvemmin pääomaa puhumattakaan edellytyksiä on tavan tallaajalla.

Uusilla ideoilla tarkoitan sitten vaikkapa bitcoiniin liittyvien ideoiden kokeilua. Voisi tietty kokeilla mitä tahansa muutakin ideaa vaikka ruokaan, liikenteeseen, maanviljelyyn jne jne liittyviä. Ideoiden kokeiluja voisi tehdä äkkiä ajateltuna opiskelijat, työssä olevat, työttömät, eläkeläiset jne.

Ja jos otetaan kohteeksi opiskelijat, niin heiltä todennäköisesti leikataan kaikki tuet pois, koska katsottaisi että harjoittaa yritystoimintaa. Ja jos sitä ei tehtäisi opiskelijoille. Niin viimeistään työttömille näin tehtäisi. Koska ei olisi missään tilanteessa sopivaa että esim työtön käyttäisi aikaansa muuta kuin kattoon syljeskelyyn ja kaljan juomiseen työttömyyskorvauksilla sekä toivottomaan työnhakuun. Tai sitten jollain opi tuntemaan itsesi ja muiden kurssilla olevien henkilökohtaiset asiatkin kurssilla kättely ja CV-laadinta ja sen sellaisten kurssien lisäksi.

Eli suomeksi suomessa pitäisi saada ensin mahdollisuudet uusien ideoiden kokeiluun ja tukemiseen aivan ruohonjuuritasolta asti. Ei pelkästään miljoona tiliä tai tappiota tekevien firmojen taholla. Nykyäänhän et voi saada esim TEKES:ltä rahoitusta ideallesi, jos et perusta sitä varten firmaa ja luovu ihmisoikeuksista sitä myöten. Niin kuin monet yrittäjät sanoo.

Rahoituskin tähän toimintaan on jo olemassa. Se on työttömyyskorvaukset, joita myös pakolaisille pitää tulevaisuudessa maksaa. Nyt vain pitää enää saada esim ammattioppilaitokset ja muutkin oppilaitokset tukemaan ruohonjuuritasolla toimivaa ideointia. Joilla on tiloja laitteita ja välineitä jo valmiiksi, jotka luonnollisesti kustannettu veroveroilla.

Ja näin ollen tulevaisuudessa kenellä tahansa mukaan lukien näillä pakolaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet kokeilla ideoita “riskittömästi” joista ainakin joistakin voisi tulla jotain. Ja jos tämä alkaisi toimimaan, niin sitten meille voisi tulla se iät ja ajat hehkutettu työvoimapulakin ja meidän pitäisi haalia ihan tosissaan muistakin maista lisää työvoimaa.

Tämä kyllä kuullostaisi kansalaispalkaltakin, mutta en näkisi sen maksamisessa ongelmaa jos vaan kokeilee erilaisia ideoita sen varassa. Sehän olisi kuin laitettaisi rahaa säästöön, kun syntyisi kaikenlaisia kokeiluja ja joistakin niistä versoisi lopulta jotain toimivaa. Kansalaispalkan voi leikata kyllä minun mielestä pois siinä vaiheessa, kun kuukaudessa tilille tulee riihikuivaa vaikka 100 000e tai 50 bitcoinia.

Toisaalta miksi leikata kansalaispalkkaa tuossakaan vaiheessa, koska tuollaisista tuloista olisi mennyt veroja monta kertaa kansalaispalkan verran. Eli kansalaispalkka takaisi kaikille ideoijille ja kokeilijoille ainakin sen että ei kuolisi kesken kokeilujen nälkään tai jäätyisi lumihankeen tai roskalaatikkoon…

Ehkä tämän jälkeen voitaisi kutsua niitä pakolaisia itse asiassa tuoda niitä lentokoneilla suoraan tänne tarvittaessa…