Suomessa tulossa bitcoin huutokauppa ?

"Suomen viranomaisilla on yli 20 miljoonan bitcoinit, mitä niille tapahtuu? Se selviää tammikuussa.
Suomen tulli takavarikoi vuonna 2016 suomalaisen miehen pyörittämästä huumekaupasta 1666 bitcoinia joiden arvo on sittemmin räjähtänyt."

Tätä välillä miettinyt kun noita uutisia takavarikoista ollut että mitä niille bitcoineille tapahtuu, näköjään vielä tallessa.
Voin osan ostaa jos hinnasta sovitaan :grin:

Nuo Bitcoinit varastettiin.

Kyseinen tyyppi tuomittiin menettämään kaikki huumekauppatulonsa valtiolle (noin 1 miljoona) sekä maksamaan noi puolen miljoonan euron korvaukset.

Eli yhteensä noi 1,5 miljoonan euron korvaukset. Mutta sitten häneltä varastettiin 23 miljoonaa euroa. Loput rahat yli 20 miljoonaa euroa pitäisi palauttaa tuolle henkilölle.

4 tykkäystä

Totta tuokin.
Linjanveto viranomaisilla ollut hukassa liian kauan. Bitcoinit pitäisi myydä/huutokaupata aikaisemmin pois takavarikon jälkeen, joku aikaraja siinä pitäisi olla.

Kyse on muutenkin aika isosta erästä bitcoineja jos miettii mikä on Suomessa bitcoin vaihto. Tuollainen määrä olisi aikaisemmilla kursseilla ollut nopeampi myynti mutta näillä kursseilla vaikeampaa. En usko että Suomessa niin paljon uusia ostajia niille riittää. Onhan tuollainen määrä myös pois bittirahan myynnistä jos se yhtäkkiä huutokaupataan. Joutuvat varmaan viranomaiset miettimään esim. bitcoinien kauppaamista ulkomaille.

Miksei huutokauppaan voisi myös osallistua ulkomaalaiset?

Tosin jos siihen osallistuu pelkästään suomalaiset, niin kyllähän kenen tahansa jolla on riittävästi pääomaa kannattaa niitä bitcoineja jollain hinnalla huutaa. Esim. jos laitat hinnaksi alle 10% markkinahinnasta, niin voit heti huutokaupan jälkeen myydä bitcoinit ulkomaille kalliimmalla ja tehdä pääomalle melko lyhyessä ajassa 10% tuoton.

Veikkaanpa, että muuttavat “valtion tuloiksi”. En odota mitään reilua heidän puoleltaan.

1 tykkäys

Valtio pesee siis huumerahat omaan käyttöönsä bitcoin euro vaihdannan avulla. En tiedä kuka tässä on enää rikollinen kuka ei.

4 tykkäystä

On niistä bitcoineista jotain kiistaa käynnissä hesarin mukaan

“Kiistaa on siitä, pitäisikö Kärkkäisen saada itselleen se osuus bitcoinien arvosta, joka ylittää rikoshyödystä saadun hyödyn. Yhden bitcoinin arvo oli Kärkkäisen pidätyshetkellä noin 400 euroa. Tiistaina valuutan arvo oli noin 14 000 euroa.”

3 tykkäystä

…kuulostaa epäilyttävältä

1 tykkäys

Tuo juttu siis kesken Turun hovioikeudessa mutta mielenkiintoisia yksityiskohtia löytyy aikasemmin annetusta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksestä helmikuulta 2017. Löytyy netistä, en ala niitä tässä puimaan.

“Bitcoin on haaste poliisille”

Kenelle bitcoin ei olisi haaste :wink: ?
Jokatapauksessa melkoista arpapeliä poliisille on se mikä on bitcoin…

“Takavarikoinnissa bitcoin voidaan käytännössä rinnastaa esimerkiksi toisen maan valuuttaan tai vaikkapa osakkeisiin.”

Eiköhän tässä tule taas kestämään vuosikymmeniä kun Suomen byrokratiakiemurat yrittää epätoivoisesti päästä yksimielisyyteen asiasta… Ja arvo sen kun muuttuu siinä välissä.

Loppusuora menossa ja virallinen suositus tulossa helmikuussa huutokaupan suhteen

On tuo sananvääntöä taas eli käsitellään omaisuuseränä muttei kuitenkaan hyväksyttynä maksuvälineenä ? tai jotain sinnepäin

Juttu alkaa pikkuhiljaa selviämään…

Uutistoimisto Bloomberg kertoo, että ministeriön ohjeistus kieltää käsittelemästä bitcoineja kuten tavallista rahaa.
Bloombergin näkemien asiakirjojen mukaan viranomaiset eivät voi säilyttää takavarikkoa bitcoin-lompakoissa, kuten aiemmin on tehty. Bitcoinit, ja myös muut takavarikoidut kryptovaluutat, on pyrittävä realisoimaan.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-20/2-000-confiscated-bitcoins-create-a-storage-puzzle-in-finland

Jos oikein tulkitsen bloombergin juttua niin takavarikoitujen kolikoiden myyntien olisi tapahduttava ensisijaisesti julkisten huutokauppojen sijaan normaalin kaupankäynnin välityksellä ainakin jatkossa.

Tulli järjestää ensimmäisen takavarikoitujen bitcoinien huutokaupan keväällä

Noita coineja ei voida realisoida anonyymisti, koska rahanpesu. Ja kai ne luovutetut coinit tulis ilmottaa verottajalle. Ja oikeasti yhtään bitcoinia ei ole takavarikoitu. Salausavaimia on takavarikoitu joilla pääsee lohkoketjussa oleviin bitcoineihin käsiksi.

Tässä aletaan päästä perusasioiden äärelle. Mikä tekee bitcoinista hyvän. Ainakin se on yksi niistä hyvistä puolista että mulla on kaikki noin 17 miljoonaa bitcoinia omalla tietokoneella ja nuo takavarikoidutkin on siellä ja jatkuvasti sinne jauhetaan lisää.

Niin siis onhan nuo kolikot tullin/poliisin omaan lompakkoon siirretty vai mitä tarkoitit ?
“Tulli takavarikoi bitcoinit omaan sähköiseen lompakkoonsa” Yle 2.11.2015

Kai se poliisi sitten realisoi kaikkea mahdollista… jos jonkun jutun yhteydessä löytäisivät autotallin täynnä arvokkaita muumi mukeja niin tekevät takavarikon ja huutokauppa pystyyn ?

Mä olisin takavarikoinut ne omaan sähköttömään lompakkoon. Kolikot ei koskaan poistu tietokannasta. Mä pääsen missä tahansa käsiksi omiin kolikoihin, jos vaan tietokanta on pystyssä ja privaattiavaimen voi syöttää verkkoon. Ei se ole lompakosta kiinni.

Mun privaattiavaimet ei ole koskaan sähköisessä lompakossa, eikä tule olemaan. Verkossa ne on kyllä.

Privaattiavainta kannattaa säilyttää vain pari sekuntia sähköisessä lompakossa. Lompakko voi olla olemassa vaikka vuosikymmeniä.

Suomen suurimman huumeiden nettikaupan tuomio sai sinetin – menetti miljoonilla arvoa nostaneet bitcoinit valtiolle 22.02.2018

Päätöksen myötä hyöty bitcoinien arvonnoususta koituu valtiolle, mutta ei rikoksesta tuomitulle.

noinhan se menisi… mutta kun viralliset tahot eivät miellä bitcoineja valuutaksi.
Nähtävästi rikokseen osallistuneita bitcoineja kohdellaan kuten huumeita, aseita, autoja - valtiolle koko roska.

Tai onhan jenkki-filmeissä poliisin todistusaineistovarastossa, siis siinä häkissä, jonne pääsee vain kuittaamalla nimen ja kellonajan, joskus muoviin käärittyä huumerahaa odottamassa … jotain.
Eli onko niin että kaikki rikoksella hankitut omaisuudet/esineet, olkoon ne valtion tunnustamia valuuttoja tahi ei, menee valtiolle.

Kevät ja kesä meni mutta huutokauppaa ei ole näkynyt :thinking:

Kysyin tullista asiasta s-postilla ja vastaus oli
“Hei, huutokauppaa ei ole vielä asiasta järjestetty. Tulli tiedottaa, kun se on ajankohtaista.