Spekulaatio Bitcoinnin tulevaisuudesta ja jotain laskuharjoituksia

Paljonko on internetin aikuisviihde markkinat? Jossa anonyymius ja rahan liikkuminen on kiva juttu. Varmasti miljoonia euroja noin varovaisesti arvioiden… Paremmin tietävät korjatkoon.

Paljonko on internetissä pelejä joissa voi ostaa pelin sisäistä rahaa oikealla rahalla. Varmaan tässäkin markkinat on ainakin 1 miljoonan jos ei uhkapelejä lasketa mukaan. Entäs peliturnaukset joissa pelataan rahasta, jonka voittamalla voi ostaa jo vaikka hienon auton.

Paljon on internetin uhkapelimarkkinat? Varmasti kymmeniä miljoonia.

Paljonko on internetissä verkkokauppoja joilla on enemmän kuin 1 maksuvaihtoehto miksei siis tulevaisuudessa myös Bitcoin? No heitetään arvaukseksi vaikka 5 miljoonaa, joka on varmasti alakanttiin.
Ja jos noiden liikevaihto vuodessa on yhteensä vaikka 50 miljoonaa euroa niin moni vetää kahvit väärään kurkkuun tuosta 50 miljoonasta. Koska sehän teksisi liikevaihtoa vain 10e/vuosi per internetkauppa ja sellasta internetkauppaa ei oikeasti ole olemassa.

Sitten tietty rikolliset joille Bitcoin on tervetullut vaihtoehto. En lähde edes markkinoita miettimään miljoonissa.

Sitten tulee varmaan vielä sijoittajat jotka etsii tuottoisia kohteita ja turvasatamia niistäkin voi löytyä tahoja jotka laittaa muutamia kymmeniä miljoonia Bitcoinnien varaan odottamaan parempaa ehkä vieläkin riskialttimpaa kohdetta…

Ja nyt jos lähdetään siittä että Bitcoinneja voi syntyä vain se “naurettavat” 21 000 000 eli 21 miljoonaa. Kun jo uhkapelimarkkinat koko maailmassa nielaisisi sisuksiinsa kaikki nykyrahaan verrattuna olemassa olevat Bitcoinnit. Eli joku 200e/Bitcoini . Eli jos Bitcoineja olisi nyt jo vaikka 21 miljoonaa ja se kertaa 200e = 4200 miljoonaa eli eikös se ole 4,2 miljardia vasta?

Niin uskoisin, että tuo nykyinen oletus 4,2 miljardista eurosta ei riitä kattamaan 10 vuoden sisään mitenkään kaikkea sitä mihin BitCoinneja käytettäisi vaihdannanvälineinä. Joten vääjäämättä BitCoinnin arvon on noustava jyrkästi. Ja yksi Bitcoinni tulee varmaan olemaan platinaharkkoon verrattava juttu, joka on koristeltu timanteilla ja kulta hileellä. Eikä tässä tilanteessa vielä Bitcoinni taida olla edes mitenkään uhka edes Eurolle. Vaan olisi siinä rinnalla oleva maksuvaihtoehto.

Ongelmaksi tässä on varmaan muodustumassa lähinnä se, että täytyy olla kohtuu “nörtti” että osaa vielä tänä päivänä käyttää Bitcoinneja turvallisesti. Ja tämä varmasti jarruttaa Bitcoinnin yleistymistä. Mutta jos Bitcoinnien käyttö saadaan yhtä turvalliseksi ja helpoksi kuin nykyään vaikka Eurojen käyttäminen. Niin Bitcoinniin tänään tai huomenna tai ensivuonna sijoittaneet on tulevaisuuden miljonäärejä kenties. Ehkä suomenkin eläkeongelmat ratkeaa BitCoinnien avulla kuin yllättäen…

Tästä tulikin tälläinen päiväuni totuus voi olla vielä oudompi :slight_smile:

Internetin aikuisviihdemarkkinat pelkästään yhdsvalloissa ovat joitakin miljardeja. Nopeasti googlettelin mutta ei tässä mitään selkeää vastausta ollut. Ei ilmeisesti ole tutkittu niin tarkasti http://www.covenanteyes.com/2012/06/01/how-big-is-the-pornography-industry-in-the-united-states/

Bitcoinine markkin-arvo taas on selkeämpi asia ja se löytyy tästä (n. 3 miljardia taalaa). Tuossa ei tietenkään huomioida hävinneitä kolikoita, joiden määrää ei edes tiedetä. Aivan noin paljon ei siis ole käytettävissä. http://blockchain.info/charts/market-cap

Jos bitcoin yleistyy millään tavalla maksuvälineenä, sen arvo tulee nousemaan rajusti. Lueskelin tuossa tällaisen artikkelin, jossa otetaan joitan asioita huomioon mutta arviot ovat toki monella tapaa hihasta ravistettuja. Onhan ihan mahdollista, ettei bitcoin menestykään jostain syystä ja sen arvo laskee nykyisestä. http://www.coindesk.com/bitcoin-price-long-term-potential/

Koko maailmanmarkkinan arvo on 75 000 miljardia, ja siitä internet-kaupan koossa puhutaan vähintään tuhansista miljardeista. Pelkän harmaan talouden on arvioitu muodostavan 10-20%, eli 7.5-15 biljoonaa dollaria vuodessa.

Jos bitcoin saavuttaa edes prosentin, eli 750 miljardin arvon markkinoista, 21 miljoonan bitcoinin yksikköarvo on silloin 35 714 dollaria. Eli satakertainen nousu nykyiseen. 10 prosentissa bitcoinien arvo on silloin reilu 350 tonnia.

Asiallista keskustelua. Sijoittakaa sen mukaisesti…