Selvityspyyntö virtuaalivaluutan käytöstä - Verohallinto

#190

https://vero24.vero.fi/vastauspankki/#!singlePublishedAnswer?id=2161be42-1d04-9900-3639-ecdbce0473d4&query=Bitcoin

Aika erikoisesti menee lahjaveron kanssa. Pitänee perustaa lahjoittajarinki. Voiko tuohon vastauspankkiin luottaa?

0 Likes

#191

Kannattaa muistaa, että tämä 5000€ kattaa 3 vuotta ja KAIKKI lahjat.

0 Likes

#192

Kannattaakin vaan holdata tai ostaa bitcoinilla leluja. Mistähän sais vaippoja bitcoinilla?

0 Likes

#193

En luottaisi. Kyllä tuossa pääomaverotus on hukkunut johonkin. Sanoisin, että se on ennen 5000€ arvosta bitcoineja lahjoitusta kun tuo realisointi tapahtuisi.

0 Likes

#195

Törmäsin tällaiseen:

https://bitcoin.tax/

Onko kukaan kokeillut, soveltuuko hyvin verojen laskemiseen Suomessa?
Lähinnä tilanne, että on useamman virtuaalivaluutan ja -lompakon kanssa veivaillut. Lähinnä euroiksi lopulta muutettujen kryptojen hankintahintojen määrittely tuntuu työläältä.

0 Likes

#196

Tiedän että veroja virtuaalivsluutoista tulisi maksaa FIFO-periaatteella. Se voi kuitenkin osoittautua hyvinkin haastavaksi, mikäli on pelannut kymmenien eri coinien kanssa samanaikaisesti. Tai oikeastaan onko tästä edes suoraa mainintaa. Jos ostat esimerkiksi pitkoa euroilla, sitten muutat osan etheriksi joilla taas ostat jotain shitcoinia. Sitten esimerkiksi tälle shitcoinille löytyy oma usd-pari (epätodennäköistä kylläkin) ja päätät myydä voitolla. Minkä katsot hankintahinnaksi? Tai myyntihinnaksi? Vertaatko shitcoinin arvoa pitkoon, etheriin vaiko suoraan dollariin jolla et edes sitä hankkinut.

Yksinkertaisimmaksi näen toimia siten, että omat myynnit ovat verottomia niin kauan kuin myyt alle (tai tasan) hankintahintasi verran. Eli jos ostat pitkoa vaikka 5 000e edestä 1kpl ja se on kuukauden päästä 10 000e/kpl niin voin myydä 0.5btc 5 000 eurolla verottomasti ja minulle jää vielä toinen puolikas, jonka myynti tulevaisuudessa on puhtaasti veronalaista hinnasta riippumatta. Tämän tavan helppous korostuu etenkin kun pelaat eri kryprojen kanssa ja päätät realisoida jostakin “omasi takaisin”. Jäljelle jääneet coinit siis vain ovat olemassa ja mikäli joskus päätät ne sitten myydä, niin maksat sitten myyntihinnasta suoraan sen 30-34% veroa.

Tämä ei toki ole suositus eikä varsinkaan yleisesti katsottu ‘oikea’ tapa toimia. Verottajan ohjeistukset ovat huikean vajaavaiset, joten selvää ohjeistusta odottaen toistaiseksi mielestäni näin on mielekkäintä toimia ja ainakaan tämän ei pitäisi olla kovinkaan rangaistavaa, sillä eihän tällä menetelmällä sinulle muodostu yhtään ylimääräisiä tuloja joista et olisi maksanut veroa.

1 Like

#197

Suomen tullin kautta verottaja saa tiedot hyvinkin helposti tai jos on esimerkiksi on/ollut yritys toimintaa, niin verottaja seurailee tarkasti.

0 Likes

#198

Verottaja pyytele lisätietoja virtuaalivaluutan hankintahinnasta, vaikka olen lähettänyt kaikki tilitapahtumani coinmotion pörssistä, joista nämä olisi selvinnyt. Oli vain kaivanut sieltä myynnit, mutta ei ostoja. Nyt haluaa erikseen ostoista tiedot! Kunnon amatöörejä prkl. Ja selvitykselle on aikaa hulppeat 4 päivää. VMP

0 Likes

#199

Syyskuussa kyselee???
Eikös verotuksen pitäisi olla kohta valmista - kaikilla…

Itse olen ollut tyytyväinen kun touko - heinäkuussa ei tullut kyselyjä.
Mutta jos ne vieläkin aikoo jotain selvitellä, niin :frowning:

0 Likes

#200

Tämmöinen:
SELVITYSPYYNTÖ JA VEROILMOITUKSESTA POIKKEAMNEN

Verohallinto selvittää Suomessa asuvien henkilöiden virtuaalivaluutan käytöstä, kaupankäynnistä ja louhinnasta saamia tuloja.

Verohallinto on verotusmenettelystä annetun lain pykälä 21 ja 22 nojalla pyytänyt vertailutietoja virtuaalivaluttoja välittäviltä yhtiöiltä ja finanssialan toimijoita. Näiden tietojen perusteella verohallinnossa on tehty laskelma, jonka mukaan olet saanut virtuaalivaluutan käytöstä tuloa seuraavasti:
Vuonna 2017 X määrän euroja. Jne jne

Eipä tuossa muuta, summa on oikein, mutta paskiaiset ei ole huomioinneet kuin myynnit. Itse vielä erikseen lähetin verottajalle prasokselta saadun .xls-tiedoston mistä selviää myös sieltä tehdyt ostot. Mutta niitä ei ole jaksettu laskea, vaan pyydetään ilmoittamaan ne erikseen 7.9 mennessä tai muuten verotetaan ilman ostovähennyksiä. Laiskat mulkut! Tai no allekirjoituksen on
Birgit Niskanen
Verosihteeri

0 Likes

#201

ennakoivat kai sitä että tulee 250 sivuisia listoja…
eivät käy niitä läpi vaan pitää olla alussa tai lopussa kohta jossa
on menot ja tulot summattuina.

0 Likes

#202

Tein itse laskelmat erilliselle liitteelle ja laskin myös
vähennykset/verojen osuuden valmiksi. Näiden lisäksi
hinnat kaupankäynnin hetkeltä.
Vielä ei ole tullut kyselyä.

0 Likes

#203

Verohallinto jostain syystä vaatii ilmoittamaan ne hankinnat itse ja noteeraavat vertailutarkastuksista saaduista tiedoista vain myynnit. Nihkeää, mutta niin se on.

0 Likes

#204

Muistan lukeneeni jostakin, että verohallinto kehoitti olla lähettämättä mitään liitteitä.
Hajoita ja hallitse.

0 Likes

#205

Minulle tulleessa selvityspyynnössä kelpasi myös säpön liitteet.

Erikoiskiitos Coinmotionin uusille sivuille, joista sai eriteltyä pelkät ostot ja tuostahan ne nopeasti laski ja samalla lähetti verottajalle koko vuoden .xls-tiedoston lisäksi ruudunkaappaukset ostoista.

0 Likes

#206

Nyt tuli sitten tieto, että tappiot voi vähentää verotuksessa. Jee. Lienee edelleen eri omaosuusluokkaa, kuin esim. osakkeet, jolloin vähennykset eivät mene ristiin?

Entä mitenhän on varastettujen kryptojen kanssa? Niitä minulla riittää… miten pelkään, että niitä ei kuitenkaan tappioina saa vähentää. Tietoa tästä, tai arvauksia?

0 Likes

#207

Siis hetkinen, tappiolliset kaupat voi vähentää verotuksessa? Mistä päivämäärästä lähtien? Onko linkkiä moiseen päätökseen?

0 Likes

#208
0 Likes

#209

https://yle.fi/uutiset/3-10713145 siinä uutinen.

1 Like

#210

Oisko tuo nyt niin että verokarhu saa helpommin selville sellaisetkin jotka eivät aiemmin ole ilmoitelleet kun tehdään luovutustappiosta täky jolla madalletaan kryptokaupan ja tappiollisen myynnin ilmoituskynnystä?

0 Likes