S-Pankki kieltäytyy prosessoimasta Visa-maksuja Coinbaseen

Ihmettelin, kun heinäkuussa vielä pystyin maksamaan Visa-kortilla mutta tässä kuussa enää en. Visa-kortti ei toiminut. Soitin S-Pankin asiakaspalveluun. Asiakaspalvelija ei heti osannut sanoa mistä kiikastaa ja soitti välissä pitkän puhelun jonnekin. Takaisin linjoille palattuaan hän kertoi, että Coinbase ei ole “turvallinen sivusto” ja että “asiakasvarojen turvaamiseksi” Visa-kortilla ei voi ostaa Coinbasesta mitään.

Aikoinaanhan S-Pankki oli melko kryptoystävällisen maineessa mutta viime vuonna Finanssivalvonta mätkäytti S-Pankille miljoonan euron sakon liian löysästä suhtautumisesta rahanpesuun. Epäilen, että kohta täytyy vaihtaa pankkia.

Vai voiko olla, että tämä kiikastaa Coinbasesta? Voiko esimerkiksi Binancesta tai muualta ostaa luottokortilla edelleen ilman mitään vaikeuksia? Vai onko sittenkin kyse siitä mistä luulen olevan eli, että sakkojen pelossa S-Pankki on ryhtynyt nuivaksi kryptovaluuttoja kohtaan?

2 tykkäystä

Ei muuta kuin Curve tai Revolut -kortti hankkimaan. Referal koodin saat minulta yv’nä.

Lisätietoa näistä korteista? Onko tietoa IBAN-tilin omaavista pankeista, joihin voi siirtää kryptomyynneistä saatuja varoja ilman helvetinmoista selvittelyä

Molemmissa on IBAN tili, muistaakseni Britanniassa.

Danske Bank on liittynyt seuraan. Siirto Krakeniin tilisiirrolla peruutettiin ja muutama vko sitten homma skulasi ihan ok vielä.

Onkohan tämä asia, josta pitäisi huolestua? Eli ulkomaisiin pörsseihin ei voi enää siirtää euroja ostaakseen kryptoja. Onnistuukohan voittojen kotiutus vielä kotimaisille pankkitileille ulkomaisista pörsseistä, vaikka tositteet ostoista ja myynneistä löytyisivätkin? Vai pitääkö alkaa miettiä pankkitilin avaamista ulkomailta? Seuraavan kurssihuipun aikaan Suomessa on luultavasti iso joukko ihmisiä kotiuttamassa tililleen satoja tuhansia tai jopa miljoonia euroja.

1 tykkäys

Edelleen suosittelen Curvea tai Revolutia. Rekkaat tänään, niin kortti on sulla ensi viikolla!

1 tykkäys

Itselläni meni nyt myös S-pankin tilisiirto Bitstamppiin selvitykseen. Mielenkiinnosta odotan meneekö selvityspyyntö läpi.

" Hei!

Olet tehnyt maksutoimeksiannon xx.10.2020. Maksun muut tiedot näet alta.

  • Saaja: BITSTAMP EUROPE S.A.

  • Summa: eur xx xxx

Varojesi turvaamiseksi tarvitsemme sinulta tarkentavia tietoja maksusta ennen kuin toteutamme sen. Vastaathan alla oleviin kysymyksiin 19.10.2020 mennessä. Muussa tapauksessa joudumme palauttamaan maksun tilille, jolta olet tehnyt sen.

  • Mistä syystä olet tehnyt maksutoimeksiannon?

  • Liittyykö maksuun laskua tai muuta sopimusta?

  • Mikä on lähetettäväksi aiottujen varojen alkuperä?

Jos sinulla on maksuun liittyviä asiakirjoja, voit lähettää ne meille vastaamalla tähän viestiin ja valitsemalla Liitä tiedosto.

Ystävällisin terveisin

S-Pankki"

Minun kohdallani maksu lähetettiin S-pankista eteenpäin alle vuorokaudessa tuon selvityksen tekemisen jälkeen.

Sellainen huomio, että tällaisia ongelmia tuskin tulee suomalaisen Coinmotionin kanssa. Löytyy EU-laajuinen maksulaitoksen toimilupa ja välittömät verkkopankkimaksut kaikista suomalaisista pankeista.

1 tykkäys