Ripplelle vahva jalansija tulevaisuuden pankkiliikenteelle?

Ripplen nimihän se sieltä löytyi kun teki tämän päiväsen YLE:n uutisen perusteella vähän tutkimusta:

  • lainaus “Finanssiala ry:stä johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen kertoo, että SEPA-tilisiirtojen säännöt on kehitetty Euroopan maksuneuvostossa (European Payments Council (siirryt toiseen palveluun)), jossa hän on ollut mukana kehittämässä uudenlaista palvelua pikatilisiirroille vapaaehtoisesti mukana olevien Euroopassa toimivien pankkien kesken.”

EPC-sivuilta Ripplen kanssa tehtävään yhteistyöhön viittaava uutinen:
-> https://www.europeanpaymentscouncil.eu/news-insights/insight/ripple-internet-protocol-inter-bank-payments?articles_uuid=328206CF-5056-B741-DBF388D80399074B

XRP-tokenitkin mainittu artikkelissa. Vielä alkukuopissaan tuo kansainvälisen pankkiliikenteen virtaviivaistaminen, niin voisiko XRP:n hankinta osoittautua varsin hyväksi vaihtoehdoksi? Jos oikein muistan niin hiljattain myös FED ja Englannin keskuspankki demosi Ripplen teknologioita.

Mielipiteitä puolesta / vastaan?

Olen itsekin halunnut jo pidemmän aikaa tietää, kannattaako Rippleen sijoittaa.
Käsittääkseni sillä on mennyt aika kehnosti niin kauan kun olen sitä seurannut, mutta mielipiteeni on se, että Bitcoin-fanaatikkojen kannattama täydellinen hajauttaminen ja purismi tuskin tulee menemään käytännön elämässä läpi yhtä hyvin kuin kryptoratkaisu joka saa myös pankkiirit tyytyväiseksi.
Sanon tämän tiedostaen, että olen itsekin BTC-fanaatikko.

Millä tavalla Ripple on parempi kuin Bitcoin? Mitä Ripplellä voi tehdä mitä ei Bitcoinilla voi? Mikä on syy jättää Bitcoin ja siirtyä käyttämään Rippleä?

Tämä on varmaan ensimmäinen kerta kun joku pankki mainitsi jonkun muun kryptovaluutan kuin Bitcoin. Eli jos 100 pankkia miettii Bitcoinia ja yksi pankki miettii Rippleä, niin mikäköhän näistä on se tulevaisuuden vaihtoehto?

Japsit ovat ollee kiinnostuneita Ripplesta jo aikaisemmin

Riplellä on nyt 100 yhteistyökumppania.

Mutta monet isot vanhanajan pankit hakee Blockchain asiantuntijoita joten voi olla ajan kysymys milloin JPMorgan esittelee oman vastaavan kun ei vaan ylpeys riitä käyttämään jonkun muun keksimää systeemiä.

Vastuuvapautus, Omistan itse ripleä.

Itsekin ostin hieman, mutta nyt mietityttää, onko mitään syytä miksi Ripplen hinta lähtisi isoon nousuun koskaan?
Siis jos ymmärsin oikein, se ei ole “maksuvaluutta” samalla tavalla kuin vaikka bitcoin, vaan pelkästään “välimuoto” valuutan siirroissa? Jolloin sen arvolla ei ole mitään väliä, eikä sen jemmaamiseen ole syytä?

1 tykkäys

Jassoo, huipulle menossa ripple, hinta vielä matalahko, mutta marketcap kohta ETH ohi ja varmaankin ensi vuonna BTCn ohi, kiitos ostos vinkistä!

Missä noita voi ostaa? Kraken tms?

Esim. Kraken ja Bitstamp

1 tykkäys

Kiitos rekisteröidyin Krakeniin. Kesti pari päivää aktivointi.

1 tykkäys

Ei sitä ripplen järjetöntä nousua pidä todennäköisenä tai edes mahdollisena muut kuin ripple-uskovaiset :slight_smile:
Kannattaa siis todellakin suodattaa kaikkea informaatiota tarkkaan ettei tee ostopäätöksiä niin että lukee vaan jokaisen ripple-fanin jutut :wink:
Tässä on hyvä artikkeli aiheesta

http://bitcoinkeskus.com/2017/12/30/ripple-reaaliaikainen-kurssi-xrp-sijoittajat-mielipide/

Tämä uutinen vähän säikäytti, mutta yllättäen ei tippunut kurssi pohjaan…
Eli pankit eivät edes käytä ripple tokeneita mihinkään, paitsi jos haluavat niille markkinoille, vapaaehtoista.

“Banks and payment providers can use the digital asset XRP to further reduce their costs and access new markets.”

Kraken on nimensä mukaisesti uponnut syvyyksiin, koska sivusto on jatkuvasti ylikuormitettu…


Ehkäpä tässä pääsee joku kerta vaihtamaan ainakin kokeeksi Rippleä.

kyllähän tää on ihan tiedossa ollut jos on vaivautunut ripplen whitepaperit ym lukemaan että miten se toimii… mutta rippleuskovaiset ei usko ettei ne pankit osta sitä ripple tookenia ihan järjettömiä määriä ja siirtele sitä sitten aina rajojen yli fiattien sijaan :smiley:

Onneksi en pääse ostamaan. Tuohan on ihan roskapankkivaluutta

1 tykkäys

Jos coinbase listautuminen tässä kuussa on totta, varmaan vielä ehtii mukaan rakettiin,
tosin voi tulla iso dumppi sen jälkeen…

Roskavaluutta tai ei, halvalla ja nopeasti siirtyy ripplenä raha porssistä toiseen,
eli jotain ongelmia se edes ratkoo toistaiseksi.

*Kraken on minullakin aina ollut rikki…

Ei oo tulossa mitään coinbaseen listautumista ripulille.
Miten nää on niin vaikeita asioita uskoa :slight_smile:

Ripplen pitäs sitä varten olla Hajautettu Kryptovaluutta.
Hajautettu se ei todellakaan ole ja käsittääkseni sitä ei myöskään voida kutsua käsi raamatulla kryptovaluutaksi.

Josko nyt tuo että onko se ehtaa kryptoa voi olla kuitenkin tyhmä kysymys, mutta sitä ei tarvinne miettiä että onko se hajautettu vai ei. Ja se on se ehto nro 1 coinbaselle

Feikki-uutisten velloessa että ripple menee CB:hen, CB twiittaa että ei oo mitään uutta nyt tulossa ja tässä on meidän frameworkki luettavaks että millä perusteella mitään uutta hyväksytään.

Ne ohjesäännöt tässä, hyvin selkeää yksinkertaista tekstiä, ei tarvi olla lakimies osatakseen tuosta nähdä heti että ripuli ei täytä ehtoa 1.1
https://www.gdax.com/static/digital-asset-framework-2017-11.pdf

Toinen vaihtoehto on ettei suostu uskomaan omin silminsäkään lukemaansa ja keskittyy lukemaan muitten xrp-holdaajien fantasiointia mikä tukee niitä omia märkiäunia.
Mutta kun on rahaa pelissä niin sillon kannattas toimia järjen kanssa eikä unelmoinnin ja tosiasioiden kieltämisen vuoks tehdä mitään huonoja sijotuspäätöksiä.

Tätä on kuitenkin turha lukea niin että kuvittelen olevani joku fakiiri joka näkee ripplen arvon tulevaisuudessa. En väitä todeksi mitään muuta kuin mitä sanoin. En osaa ennustaa ripplen arvoa mutta näiden feikkijuttujen perusteella ainakaan ei pitäisi siihenkään laittaa rahaa tai toivoa tulevasta.

1 tykkäys

Lue: Ripple = Ripuli :smiley:

En itse ole ripple fani koska kehittäjät holdaavat liikaa coineja itsellää mutta ehkä sillä kuitenkin voisi olla positiivisia vaikutuksia cryptomarkkinoille.
Treidatessa pörssien välisillä hinta eroilla (abritrage) on ripplen nopeus ja halvat siirot eduksi,kun saadaan kulut sekä aika minimiin niin voitot kasvavat. Tämä puolestaan saa eri pörssien hinnat tasaantumaan lähelle toisiaan ja sijoittajat saavat cryptoja tasaisilla hinnoilla. Toisaalta en kyllä haluisi jäädä pitelee ripplee yhtään tarvittavaa aikaa kauemmin varsinkin kun sattuu lasku kohdilleen kuten nyt.

Itse olen sitä mieltä, että XRP on “pankkimafian” keino soluttautua bitcoin markkinoille.