Rahojen nostaminen tilille tappiollisissa tilanteissa

Tilanne jossa alunperin on kauan sitten ensin sijoittanut muutama tuhat euroa BTChen ja muutamien kauppojen jälkeen on muutaman satasen tappiolla. Sitten yksi päivä vain haluaa nostaa tämän n.2 tonnisen tilille niin jos tuon rahasumman nostaa tilille, onko odotettavissa jotain härdelliä verotoimiston tai kelan kanssa? Miten tässä tilanteessa kannattaisi toimia?

Verottaja voi periaatteessa tulkita että olet tehnyt myyntivoittoa 2000 eur. Eli kannattaa tonkia kaikki vanhat ostotositteet yms talteen että voit tarvittaessa todistaa että olet tehnyt tappiota. Tappiota kai itsessään ei tarvitse ilmoittaa veroilmoituksessa.

(nämä eivät ole ammattineuvoja, kaikki vastuu lukijalla)

Verottajaahan ei kiinnosta se, nostatko tilille rahaa vai et, vaan ainoastaan myyntivoitot. Jos nuo mainitsemasi “muutamat kaupat” ovat sisältäneet lainkaan voittoja, niin ne verotetaan riippumatta siitä, oletko myöhemmin tilille nostamisen vaiheessa tappiolla vai et.

Ja kannattaa tosiaan hankkia ostotositteet, muuten verottaja olettaa hankintahinnaksi nolla. Tuo yhdistettynä tappioiden vähennyskelvottomuuteen voi aiheuttaa joillekin jopa todellisia voittoja suuremman verotaakan. Näin se valitettavasti menee ennen kuin asiat muuttuvat.