Pökäleen pudotusponnistus käynnissä?

Koska spekulaatiota kurssinoususta on paljon, niin tässä lanka kurssilasku-spekulaatioille ;D

Itse veikkaisin lähiaikoina pientä dippausta, koska uusin n. 300k USD:n arvoinen bitcoinica-hakkerointi paljastui tänään. Hakkeroinnit vähentävät luottamusta bitcoinien ympärillä pyörivien palveluiden luotettavuuteen, mikä voi vaikuttaa myös kurssiin.

Mä en usko suureen pudotukseen tämän takia. Intersangon ja Bitcoin Consultancyn maine taitaa tosin romahtaa tämän ansiosta. Saattavat saada aikamoisen class action suitin niskoihina kaikenlisäksi. Tuo uusin tapaus oli tietysti Tihanin syytä tai Tihanin masinoima, mutta tästä joutuu valitettavasti myös Intersangon pojat vastuuseen. Ikävä tapaus kaikinpuolin.

Suureen pudotukseen en usko sen takia, että aikasempikaan Bitcoinican hakkerointi ja siihen liittyvät vyyhdit eivät juuri markkinoita heiluttaneet. Hakkerointeihin on hieman totuttu Bitcoin-maailmassa ja varsinkin kun on kyseessä Bitcoinica, jossa tietoturva tuntuu olevan viimeinen mielessä oleva asia, niin ei tämä välttämättä heiluta markkinoita suuresti.

Olen tosin todella surullinen joidenkin puolesta. Muun muassa MemoryDealersin Roger Verillä oli tuolla 25 000 bitcoinia… jne. Tapauksia riittää. Todella surullista luettavaa. Toivon, että syylliset joutuvat vastuuseen, jakautuu se syyllisyys sitten loppupeleissä miten hyvänsä.

Korjausliikkeelle tämä on sinällään hyvä tilaisuus, kurssi on keulinut hurjana ja nyt joku voi nähdä sen tilaisuutena dumpata ja aloittaa korjausliike. Osa kun kuitenkin miettii sitä miten tuo Bitcoinica-keissi vaikuttaa kurssiin ja empii ostamisen kanssa.

Itseasiassa jonkinlaista myyntiä näyttää olevan juuri nyt meneillään. Veikkaan, että korjausliike voi jatkua $6.8 - $7 alueelle alimmillaan. Siinä kohtaa viimeistään uskon ostajien painavan taas kaasua.

Uskon, että kohta ollaan näkemässä isompi korjausliike. $7 uskon kuitenkin olevan viimeistään pohjana. Henkilökohtaisesti en aio silti myydä, koska en halua euroja enkä stressiä siitä milloin on hyvä hetki ostaa takaisin. Mielummin kestän mahdollisen pudotuksen kuin mies ja odotan seuraavaa nousua. :slight_smile:

Tein sen sittenkin. Viime vuonna edellisen kerran lähdin muuvailemaan. En tosin myynyt kuin 1/4 bitcoineistani, helpoimmin saatavilla olevat kolikot. Tarkoituksenani ei ole cashoutata niistä mitään vaan ostaa takaisin alempana. Saa nähdä onnistuuko.

Kadun tätä luultavasti vielä riippumatta siitä onnistuuko tämä vai ei. Saa taas stressata kurssiheilahteluista. :smiley:

Edit: Tietyllä tapaa tuo treidaus on win-win, koska jos se onnistuu niin mulla on enemmän bitcoineja (joka on hyvä long term), jos se epäonnistuu ja pudotusta ei tapahdukkaan niin mulla on edelleen 3/4 bitcoineista joiden arvonnousu kattaa kevyesti sen menetyksen joka tästä treidauksesta aiheutuisi (jos joudun ostamaan takaisin ylempänä, siis).

Käytännössä strategiani on siis joko ostaa $7.x alueella takaisin kurssin pudotessa tai jos kurssi lähtee uudestaan yli $9. Kumpikaan tilanne ei ole katastrofi kokonaisuudessaan, joskin long term ajateltuna tuo pudotusskenaario on parempi koska sitten mulla on enemmän coineja, vaihtoehto kun on vähemmän coineja joiden arvo on enemmän.

Nyt on varsinainen pudotusponnistus menossa! Paniikkimyyntejä älyttömään tahtiin.

Vinkki: Nyt saattaa olla hyvä aika ostaa.

[quote=“Technomage, post:6, topic:221”]Nyt on varsinainen pudotusponnistus menossa! Paniikkimyyntejä älyttömään tahtiin.

Vinkki: Nyt saattaa olla hyvä aika ostaa.[/quote]

Niinjos sais millään keinolla rahaa vaihdantapalveluihin, näin vkloppuna ;D

… jotain bitinstantin tyylistä kaivattaisiin tännekkin.

[quote=“kangasbros, post:7, topic:221”]Niinjos sais millään keinolla rahaa vaihdantapalveluihin, näin vkloppuna ;D

… jotain bitinstantin tyylistä kaivattaisiin tännekkin.[/quote]

Jep, samaa mieltä.

[quote=“kangasbros, post:7, topic:221”][quote author=Technomage link=topic=187.msg988#msg988 date=1345374601]
Nyt on varsinainen pudotusponnistus menossa! Paniikkimyyntejä älyttömään tahtiin.

Vinkki: Nyt saattaa olla hyvä aika ostaa.
[/quote]

Niinjos sais millään keinolla rahaa vaihdantapalveluihin, näin vkloppuna ;D

… jotain bitinstantin tyylistä kaivattaisiin tännekkin.[/quote]
Kovin on vahvat edelleen myyntilaidat Mt. Gox:ssa, ettei vain kävisi niin, että viikonloppuna nähdään taas iso kasa paniikkimyyntejä (kun fiatia ei saa oikein näppärästi sisään).

Eikös Mt Goxissa ole noi koodit. Joku jolla on fiatia Goxissa voi myydä niitä koodeja :wink:

Ei taida siinä paljoa koodit auttaa, kun viikonloppuna pukkaa ne puoli miljoonaa piraten palauttamaa coinia myyntilaitaan :wink:

[quote=“jamaer, post:11, topic:221”][quote author=Rider link=topic=187.msg1052#msg1052 date=1345721319]
Eikös Mt Goxissa ole noi koodit. Joku jolla on fiatia Goxissa voi myydä niitä koodeja :wink:
[/quote]

Ei taida siinä paljoa koodit auttaa, kun viikonloppuna pukkaa ne puoli miljoonaa piraten palauttamaa coinia myyntilaitaan ;)[/quote]

Pukkaiski :DDD

Bump! Kurssi laskussa.

Nyt saattaisi tosiaan olla aika myydä ennen, kuin romahtaa alle 100 taalan. :wink:

Hetki kun ketään ei enää kiinnosta koko Bitcoin ja sen romahdus lähestyy tai on jo käsillä. Kukaan ei enää kommentoi nousuja eikä laskuja. Toivonsa menettäneitä on paljon ja osa unohtaa ostamansa kolikotkin ehkä jopa yksityisavaimenkin.

Louhintakalustoa tulee myyntiin pilkkahintaan. Louhintakalustoja myyviä ja valmistavia tahoja menee konkkaan. Moni kiroaa miksi edes osti säästöillään tai velaksi jotain bittikolikoita/louhijoita. Ketään ei enää kiinnosta hakkeroida Bitcoinpalveluja “arvottomien” kolikoiden toivossa.

Lopulta jäljellä on enää ehkä laajan porukan sekaan levinneet Bitcoinit ja niiden ainoa idea toimia maksuvälineenä. Ja kauppojen valmius ottaa Bitcoineja vastaan maksuna. Tapahtuuko tämä viimeistään 100 taalassa tai alempana niin se jää nähtäväksi. Ja mitä sitten tapahtuu…

[quote=“jbca, post:15, topic:221”][quote author=Jarmo Viikki link=topic=187.msg20334#msg20334 date=1412171960]
Nyt saattaisi tosiaan olla aika myydä ennen, kuin romahtaa alle 100 taalan. :wink:
[/quote]

Hetki kun ketään ei enää kiinnosta koko Bitcoin ja sen romahdus lähestyy tai on jo käsillä. Kukaan ei enää kommentoi nousuja eikä laskuja. Toivonsa menettäneitä on paljon ja osa unohtaa ostamansa kolikotkin ehkä jopa yksityisavaimenkin.

Louhintakalustoa tulee myyntiin pilkkahintaan. Louhintakalustoja myyviä ja valmistavia tahoja menee konkkaan. Moni kiroaa miksi edes osti säästöillään tai velaksi jotain bittikolikoita/louhijoita. Ketään ei enää kiinnosta hakkeroida Bitcoinpalveluja “arvottomien” kolikoiden toivossa.

Lopulta jäljellä on enää ehkä laajan porukan sekaan levinneet Bitcoinit ja niiden ainoa idea toimia maksuvälineenä. Ja kauppojen valmius ottaa Bitcoineja vastaan maksuna. Tapahtuuko tämä viimeistään 100 taalassa tai alempana niin se jää nähtäväksi. Ja mitä sitten tapahtuu…[/quote]

Eiköhän tällä kurssinlaskullakin ole hyväkin puolensa. Veikkaisin että tämän myötä myös uudet bitcoinin kokeilijat pääsevät tutustumaan bittivaluuttaan helpommin/paremmin. :wink: Häviäjiä ovat nyt ne, jotka bitcoineja mainailee.

Jahas… 277 euroa per kolikko tällä hetkellä… En muuta edelleenkään näkemystäni kurssikehityksestä. Eli yli 400 euron hintoja ei tulla näkemään tulevan 5 vuoden seurantajaksolla. Hintataso tulee palautumaan sinne minne se lähti, sanoisin kuitenkin realistisempana jotain 20-40 euron tasoja…

Ei tämä floppi ollut, tämä oli vain ilmiö. Ilmiöstä tuli suuri, mutta ilmiöt päättyvät aina joskus. Onnittelen kaikkia, jotka osasivat rahastaa ilmiöllä. Kuplaksi en sanoisi, koska tästä jää paljon käteen ja auttaa instansseja tarkastelemaan uudessa valossa erilaisia maksamistapoja.

[quote=“Dircf, post:17, topic:221”]Jahas… 277 euroa per kolikko tällä hetkellä… En muuta edelleenkään näkemystäni kurssikehityksestä. Eli yli 400 euron hintoja ei tulla näkemään tulevan 5 vuoden seurantajaksolla. Hintataso tulee palautumaan sinne minne se lähti, sanoisin kuitenkin realistisempana jotain 20-40 euron tasoja…

Ei tämä floppi ollut, tämä oli vain ilmiö. Ilmiöstä tuli suuri, mutta ilmiöt päättyvät aina joskus. Onnittelen kaikkia, jotka osasivat rahastaa ilmiöllä. Kuplaksi en sanoisi, koska tästä jää paljon käteen ja auttaa instansseja tarkastelemaan uudessa valossa erilaisia maksamistapoja.[/quote]

Toisaalta saman läpän on voinut heittää jokaisessa suvannossa, jonka bitcoin on käynyt läpi. Ja moni on heittänytkin, ihan isoja kansainvälisiä julkaisuja myöten. Itse en todellakaan usko että bitcoin on menossa minnekkään, tai että sen merkitys olisi hiipumassa. Mutta helposti voisi olla 1-2 vuottakin hiljaisempaa.

Yllättävän alas tosiaan hinta painuu. Hintavaihtelut kuuluuvat bitcoinin luonteeseen, mutta nyt aletaan jo lähestyä mielestäni tasoa, joka jollain lailla huolestuttaa. Jos ainoa iso asia kurssilaskuun on, että bitcoineja hyväksyvät kaupat myyvät coinit saman tien kuten mainaajat, en olisi huolissani. Mutta onko taustalla jotain muutakin?

Eikö esim. lompakoiden määrän hurja kasvu riitä tukemaan hintaa ja kerro kysynnästä. Blochainilla oli tammikuussa 2013 100 000 ladattua lompakkoa, vuotta myöhemmin miljoona ja nyt heinäkuussa meni jo 2 miljoonaa rikki. Tähän vielä lisätään muut miljoonissa laskettavat lompakot. Eikö näihin uusiin lompakoihin nyt sitten hankita bitcoineja lainkaan?

Ironista omaan analyysiini on, että jos olisin vuoden alussa tiennyt kaikki positiiviset ja negativiiset uutiset, niin olisin ollut varma, että kurssi lentää jo reilusti yli 1000 euron tuolla puolen.

Ehkä yksi pelottava tekijä on lainsäätäjät, jotka eivät tiedä mitä tehdä. Pelkona on se, että linjaukset tiukkenevat ja bitcoinit järjestelmällisesti kielletään kuten nyt Venäjällä taitaa käydä. Toisaalta tulkitsen USA:n tilanteen aika valoisaksi (vaikka New Yorkista on kuulunut ikäviä), mikä on kuitenkin se tärkein markkina saada toimimaan, muut seuraa perässä.

Hämmentävintä ehkä on kuitenkin se, että bitcoinin kurssikehityksestä ei meinaa saada mitään otetta ja tolkkua, se elää ihan omaa elämäänsä. Mitä pitäisi tapahtua, jotta kurssi lähtee nousuun?

Kuolisipa vaan kaikki Umisoo/Hashnest-tyyppiset pilvet/farmit pois verkkoa saastuttamasta mahdollisimman pian. Ja miksei samalla ponzipilvetkin jos niitä on olemassa.

Omat ylimääräiset Antminerit on dumpattu enimmäkseen hyvissä ajoin kesä-heinä-elokuussa jo pihalle mutta yhdellä S3:lla ja Monarkilla kyllä puksuttelee menemään ihan huvikseen, vaikka kurssikehitys olisi kylmää loppuvuodestakin. Vähän veikkaisin, ettei difficulty ole lähiviikkoina ihan hirveästi nousemassa.