Pohdinta : Verotus, yksittäiset coinit, louhinta

Oletetaan, että henkilöllä on aiemmin hallussaan X määrä bitcoineja. Henkilö louhii kolikkoa Y (yksityishenkilönä), josta syntyy verovelvollisuus louhintahetkellä.

Henkilö pitää louhimansa coinit Y, mutta myy samalla hetkellä euromääräisesti vastaavan määrän bitcoineja varannoistaan kattaakseen verot tulevaisuudessa.

Miten verotuksen kannalta ko. tilanne tulkittaisiin? Tulisiko siis bitcoinien myynnin seurauksena maksettavaksi lisäksi niistä mahdolliset luovutusvoittoverot, vaikka tarkoitus oli myydä louhimalla saadut kolikot Z? Tietenkin kolikot Z voisi myydä suoraan, mutta eurojen kannalta tavoissa ei ole eroa. Kysymys on siis siitä, nähdäänkö jokainen erityyppinen kolikko yksilöinä vai ei?

Satavarmaa vastausta ei varmaankaan ole, mutta pohdinta tervetullutta.

Louhiko se nyt kolikkoa Y vai Z?

Itse en näe mitenkään mahdollisena, että tuosta Bitcoinin myymisestä ei tulisi myös veroseuraamuksia nykyisellä tulkinnalla.
(joka on kait tämä https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48411/virtuaalivaluuttojen_tuloverotu/ )

Kuvauksessa oli virhe, ei siis ole kuin kaksi kolikkoa X ja Y.

Itsekin siinä luulossa, että todennäköisesti tulee ylimääräisiä veroseuraamuksia jos ei tosiaan vaihda louhittua kolikkoa joka kerralla bitcoineiksi, ja sitten myy. Kyseessä siis coinit, joilla ei fiat-pareja, muutenhan nuo myisi suoraan ja tätä asiaa ei tarvitsisi pohtia.