Parhaat indikaattorit Bitcoinin kehitykselle ja kasvulle

Bitcointalkissa on käynnissä ketju, jossa keskustellaan siitä millä eri tavoilla Bitcoinin kehitystä ja kasvua tulisi mitata ja mitkä ovat parhaita indikaattoreita. Mielestäni tämä on hyvin mielenkiintoinen aihe.

Viimeisimmän tiedon pohjalta voidaan sanoa, että pitkään jatkunut lasku täysimittaisten noodien määrässä on loppunut ja lähtenyt taas kasvuun.

http://bitcoinstatus.rowit.co.uk/

En tosin pidä kyseistä indikaattoria kovin hyvänä, koska webbilompakkojen (kuten blockchain walletin, instawalletin, easywalletin jne.) ja webbipalveluiden (kuten pörssien ja silk roadin) käyttäjät eivät näy siinä ollenkaan. Parempia indikaattoreita ovat muun muassa markkinakatto, pörssien likviditeetti, transaktioiden määrä Bitcoin-verkossa, käytössä olevien uniikkien Bitcoin-osoitteiden määrä, bitcoinien vaihtokurssi jne.

Tässä minulle uusia tuttavuuksia, joita pidän itseasiassa aivan kärki-indikaattoreina:

Bitcoinin markkinakatto 90 päivän keskiarvolla, all time: http://blockchain.info/charts/market-cap?showDataPoints=false&timespan=all&show_header=true&daysAverageString=90&scale=0&address=

Bitcoinien vaihtokurssi 90 päivän keskiarvolla, all time: http://blockchain.info/charts/market-price?showDataPoints=false&timespan=all&show_header=true&daysAverageString=90&scale=0&address=

Kuten tuosta näette, Bitcoinin markkinakatto on tällä hetkellä kaikkien aikojen huipussaan jos mitataan 90 päivän keskiarvolla. Bitcoinien vaihtokurssikin on yllättävän lähellä huippua.

Täysien bitcoin noodien lukumäärä ei sinällään ole kyllä suhteessa käyttäjämäärään kovinkaan iso. Tässä on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että tämä lukumäärä on kuitenkin samaan tapaan tärkeä bitcoin verkolle kuin mainaustehot. Jos täysien noodien määrä tippuu liian pieneksi niin, tarpeeksi iso DDoS voi pyyhkiä koko verkon sileäksi.

Henkilökohtaisesti pidän myös uniikkien bitcoin osoitteiden määrää päivässä tärkeänä käyränä. http://blockchain.info/charts/n-unique-addresses?showDataPoints=false&timespan=all&show_header=true&daysAverageString=90&scale=0&address=

Myös bitcoin- sekä dollarimääräiset bitcoin-verkon siirtovolyymit ovat mielestäni tärkeitä:


Olen seurannut wikipedian statteja bitcoin-artikkelin lukijamääristä nyt jonkinaikaa ja harmitellut kun näkyviin saa kerllaan enintään 90 päivää. Nyt viimeinkin päätin hakea sieltä niiden pohjadatat ja tehdä vähän paremman käyrän siitä. Sen löytää tästä:
http://ril.endoftheinternet.org/~jojkaart/wikipedia-hits.html

Hieno kooste :slight_smile:
Mistähän tuo edellisen kesän innostus johtuu, miksi kävijämäärät tippuivat syksyllä ?

[quote=“katlisa5963, post:4, topic:388”]Hieno kooste :slight_smile:
Mistähän tuo edellisen kesän innostus johtuu, miksi kävijämäärät tippuivat syksyllä ?[/quote]

Oma arvaukseni on, että koska bitcoinin vaihtokurssi ei ollut kokenut massiivista pudostusta missään vaiheessa aikaisemmin, veikkaan että ihmisillä oli yliruusuiset kuvitelmat järjestelmän kunnosta ja se näkyi hypenä. Nyt hypeä tasoittaa aiempi pudotus, joten ihmiset ei niin herkästi innostu enää.

Googlen statistiikat antavat myös mielenkiintoista tietoa:
http://www.google.fi/trends/explore#q=bitcoin&date=1%2F2009%2048m&cmpt=q

Suomi on hakujen määrässä heti kakkosena Venäjän jälkeen. Väkilukuun nähden bitcoin on suomessa haetumpi termi kuin missään muualla maailmassa.