Pankkien maksuviiveet jäämässä historiaan ?

Saa nähdä toteutuuko joku päivä

“Euroopassa on suunnitteilla SEPA-pikamaksu, jossa pankit pystyisivät siirtämään maksut pankkien välillä koko Euroopassa vain 10 sekunnissa.”
HS: Maksu pankista toiseen kestää pääsiäisenä jopa viisi päivää – ensi vuoden lopulla ehkä vain sekunteja

Huomasin itsekin ko. uutisen tanään paperiversiona.
Upeaa kun systeemit kehittyy, en voi välttyä ajatukselta että Bitcoin on osaltaan vaikuttanut tämän järjestelmän kehittämiseen…tässä näkyy kilpailun hyödyllisyys.
Epäilen että ilmaista tästä ei tule, kun puhutaan erillisestä SEPA-pikamaksupalvelusta vaan että nopeudesta saa maksaa.

FIAT-rahaan ei voi kumminkaan kukaan rakentaa käytännössä lähes ilmaiseksi ja helpostikin vaikka järjestelmää. Jolla saisi jossain pyykinpesu palvelua tarjoavassa paikassa pyykinpesukoneen käyntiin. Kun on maksanut euroissa pesukoneen ilmoittaman summan, jolla pyykit tulee pestyksi.

Mutta tuollaisen systeemin rakentaa kohtuullisen helpolla bitcoinin avulla. Siihen tarvitsee vain jonkun valmistajan mikrokontrollerin GSM-modulin tai WLAN-modulin ja sitten vaikka blockchainista lompakko johon otetaan yhteys noilla. Tai jos noiden kanssa askartelu ei innosta. Niin edullisella Rasberry Pi mini tietokoneella asiaa hoituu vielä helpommin ilman että tarvitsee edes juottimeen tarttua välttämättä. Tähän tarvitsee vain käytännössä aikaa ja kiinnostusta asiaan kun kyse bitcoineista.

Kun taas jos menisi FIAT-rahalla pelaavista pankeista kysymään samaa asiaa. Niin voisi käydä aikaa vieväksi ja kalliiksi. Sitten tulisi vielä ne laitteet, jotka hoitaisi kaikkea tätä, että se pesukone edes käynnistyisi. Puhumattakaan byrokratiasta, joka on varmaan vielä oma lukunsa.

Tästä syystä bitcoinilla on raju etumatka mitä tulee tulevaisuudessa kaikenlaisiin laitteisiin, mitkä pääsee internettiin tulevaisuudessa. Niitä laitteita kun voi kuka tahansa rakennella ja bitcoin on hyvä juttu. Jos haluaa laitteen käytöstä tulevaisuudessa jonkun korvauksen.

Mutta onhan tuo kiva, että eurot siirtyy nopeammin. Voi sitten ostella ylimääräsillä euroilla nopeammin lisää bitcoineja :slight_smile: