Päiväsijoittajan strategia 2021

Hyvää päivää,

olen ihan uusi jäsen yhteisössä ja ensiksi kysyisin, että kellä olisi joku strategianjakotiedotuskanava uudehkoille kryptoinvestoijille?

Skrilliä aikanaan käytin ja myös uudempiin palveluihin on liitytty, mutta aika ummikkoja tässä edelleen ollaan. Mielelläni maksaisinkin vihjeistä.

20210324_005710

Ostat Bitcoinia ajallisesti hajauttaen, kuukausittain, viikottain tai vaikka joka päivä. Yksinkertaisin, mutta silti yksi effektiivisimmistä, ellei jopa effektiivisin ohje.

Bitcoin on pitkällä aikavälillä pessyt lähes jokaisen muun coinin arvonnousussa, enkä alt-coineja aloittelijalle suosittele.

1 tykkäys

Moikka Ace,

Tässä omia kokemuksia n 20 vuoden ajalta kun olen treidannut välilllä aktiivisesti, vällillä pitkiä taukoja.
Kryptohommissa viimeset reilu 4 vuotta.

 1. Opiskele ja ymmärrä lohkoketjut (ainaskin perusteet), erilaiset pääprojektit, erilaiset platformit.
  Opiskele alan sanastoa ja ymmärrä erilaiset termit.
  Ennen sijoittamista ymmärrä mahdollisimman paljon cryptovaluusta/projektista/platformista ja mitä se tekee/miten se toimii.

Mikä siinä kiinnostaa ja miksi? Onko jo toiminnassa? Onko jo käytössä olevia projekteja ja missä maissa? Keitä ovat ihmiset projektin/projektien takana? Kuinka kauan projekti on ollut toiminnassa? Onko tapahtunut tietomurtoja? Onko sijoittajia mukana? Kuinka avoimesti uutisryhmissä/firman sivuilla kerrotaan missä mennään? Kilpailevat projektit.
Olenko lukenut ns whitepaperin ja ymmärränkö projektin eri osat ja mitä he yrittävät tehdä?
Miksi juuri tämä projekti eikä kilpaileva projekti/platform?
Osaanko omin sanoin kertoa mitä projekti/platform tekee?
Jos en täysin ymmärrä projektia, miksi sijoittaisin? Mistä saan lisätietoa? webbi/uutisryhmät/twitter/telegram jne

Seuraa eri kanavia ja katso videoita ja tee muistiinpanoja.
Mm bitcoin podcast network, Decrypt, The Pomp Podcast. mm Andreas Antonopoulus on erinomainen kouluttaja tosin ei jaa mitään treidausneuvoja mutta osaa selkeästi kertoa erilaisista projekteista ja mitä siellä konepellin alla luuraa.
Opiskele lisää ja esim kokeile vain ja ainostaan testi-treidaamista aluksi eli et siis osta mitään mutta teet testiostoja ja myyntejä.
Alkuun pääsee esim lukemalla https://bitcoinkeskus.com/ sivun lopusta Kryptojen ABC.
Netti on pullollaan paljon hyviä videoita ja kirjoja englanniksi.
Suomalaisia
https://www.kryptosijoittaja.fi/
Esittelyssä suomalaiset bitcoiniin ja kryptovaluuttoihin keskittyvät keskustelukanavat - Bittiraha.fi - Bitcoin-palveluita suomalaisille
https://www.konsensusry.fi/

 1. Määrittele tarkasti oma riski, eli kuinka paljon olen valmis häviämään ennenkuin tulee vatsahaava ja unet menee. Ja myös kuinka toimia kun tulee (toiv) isoja voittoja. Kotiutus, hajautanko vai hodlaanko?
  Oman riskin selkeä määrittely on yksi tärkeimmistä omasta mielestäni. Jokainen tulee häviämään jonakin päivänä.
  Kuinka paljon pystyn sijoittamaan per vuosi/kuukausi/päivä.
  Voinko sijoittaa x-summan tänään ennenkuin joudun myymään kalsarit, naapurin mummon ja Topi-serkun veneen.
  Hyviä ystäviä joiden kanssa jutella/jakaa/analysoida ideoita ja myös käydä läpi pahimmat mokat.
  Mokista yleensä oppii parhaiten. Miksi kävi näin? Mistä johtui? Miksi toimin tietyllä tavalla? (itsellä mm suurimpiin menetyksiin on johtanut ahneus, halu saada pikainen voitto, kuunnellut jonkun neuvoja tekemättä omat kotityöt kunnolla, nukkunut huonosti, gimmafrendin kanssa riita jne ja ostanut kalliilla ja myynyt halvalla paniikissa)

 2. Mitä välineitä tarvitsen? Jos päivätreidaus mielessä: Hyvä tietokone, nopea nettiyhteys ja kone kaapelilla kiinni netissä eli ei wifi. Hyvä tuoli ja pöytä. Näyttöjä, kuinka monta?
  Hyvä tietoturva eli vähintään VPN, virus-scan ohjelmat ja palomuuri ja päivitetty softa koneella.
  Jos mahdollista, tämä kone vain ja ainoastaan treidaus-käytössä.
  Mitä platformia ja/tai pörssiä haluan käyttää treidaamiseen. Binance on suurin ja heillä hyvä platformi päivätreidaukseen. Coinbase? Kraken? Huobi? Bitpanda?
  Vai suomalaiset pörssit mm Coinmotion ja Northcrypto.
  Tärkeetä miettiä mitä platformilta haluaa. Kuinka helposti voin siirtää esim FIAT-valuuttaa platformiin ja/tai käyttää luottokorttia kryptojen ostoon?
  Kuinka monta eri kryptovaluutta-paria tarjolla? Treidauskulut? Platformin toimivuus.
  Plus-miinukset eri platformeista, mm rekistöröityminen, KYC, helpdeskin toimivuus, turvallisuus, platformin selkeys, onko usein huoltokatkoksia, erilaiset maksut. Valuuttojen siirtokulut.

Vai DEX? DEX kannattaa ymmärtää hyvin ennenkuin lähtee hommaan mukaan ja mitä se tarkoittaa.

Mitä muita ohjelmia tarvitsen? Miten määrittelen omat ala- ja ylärajat millon ostan/myyn? Millä ohjelmilla haluan seurata pörssejä ja kryptojen liikkeitä?

 1. Missä pidän kryptoni? Kännylompakko? Kylmälompakko? Pörssissä tai vastaava custodial-tili esim Nexo, Gemini, Blockfi. Muista: Not your keys, not your crypto.

 2. Mihin kryptovaluuttoihin sijoitan ja miksi? Minkälaisen salkun haluan rakentaa? Kuinka paljon haluan hajauttaa ja miksi ja millä prosentilla, eli esim BTC 50%, ETH 20% ja sitten loput 3 eri altcoiniin.
  HUOM: Tämä ei ole treidausohje vaan esimerkki. En ole vastuussa tekemistäsi sijoitusratkaisuista.

 3. Milloin ostan? Joka kuukausi/päivä/tunti vai aionko erikoistua päivätreidaajaksi. Millon myyn ja miksi? Esim velkojen maksu, lainan lyhennys, se ensimmäinen Ferrari :wink:

 4. Tärkein kaikista: Nauti elämästä, harrastuksista, ulkoilmasta, harrastuksista. Syö hyvin ja terveellisesti, nuku hyvin. Vietä aikaa frendien kanssa ja piereskele.

Good luck!

1 tykkäys