Onko bitcoinissa kuitenkin jotakin vikaa?

Ostin tilkan Ethereumia, en ole käyttänyt BTC:tä hetkeen ja huomasin että pian on mennyt jo 15 minuuttia eikä siirto ole saanut ensimmäistäkään vahvistusta…
Ymmärsin että bitcoin siirtyy louhijoiden muodostaman verkon ja laskutehtävien avulla osoitteesta toiseen ja siirto tarkastetaan useaan otteeseen, confirmatoins, ettei tule eikä voi tukla huijatuksi…
Maailmassa, sen enempää asiaa ajattelematta on about 61miljardia gigahashia - siis about puolen universumin tarpeisiin laskutehoa näitä siirtoja varten — ok, australiassa ja eteläisellä pallonpuoliskolla on toki päivä ja ihmiset ostaa tavaroita ja maksaa palveluita -NYT tuli ensimmäinen ja heti perään toinen varmistus…- Lieneekö lompakon ilmoituspäivitys sitten laginen kun blockchainkin päivittyi juuri
Noh turhaahan tässä mitään enää kirjoitan mutta panee se miettimään - 10-15 minuuttia kuitenkin. Ymmärrän tietenkin että se on miljoona kertaa nopeampi kuin pankki, ja halvempi
Hyvää viikonloppua

Bitcoin-verkon laskuteho ei vaikuta nopeuteen vaan turvallisuuteen. Hasheja voi ajatella ikään kuin arpalippuina – mitä enemmän hasheja, sitä suurempi todennäköisyys voittaa oikeus luoda seuraava lohko. Itse lohkon luominen ja transaktioiden kirjaaminen siihen ei ole mikään monimutkainen juttu, se kyllä onnistuu hyvinkin tehottomalla tietokoneella.

Mitä enemmän Bitcoin-verkossa on laskutehoa, sitä hankalampaa on millekään yhdelle taholle ottaa sitä haltuunsa edes väliaikaisesti. Laskuteho on kallista, joten sen avulla hyökkääminen Bitcoin-verkkoa vastaan on jotakuinkin kaikissa tapauksissa taloudellisesti kannattamatonta.

1 tykkäys

Bitcoin-verkolle on aikoinaan asetettu tietty raja sille, että kuinka monta siirtoa voidaan enintään keskimäärin käsitellä 10 minuutissa. Tämä raja alkaa olla sen verran lähellä verkon käyttöastetta, että nykyään tulee välillä jonoa ja siirron paikka jonossa riippuu maksetusta siirtokulusta suhteessa muiden siirtojen maksamiin siirtokuluihin sekä siirtojen kokoon tavuissa (huom tavuissa, ei bitcoineissa. Siirrettyjen bitcoinien määrällä ei ole merkitystä tässä).

Lisäongelmaa tässä tosin aiheuttaa, että käytössä on yhä paljon lompakoita, jotka eivät joko ylipäänsä tue siirtokulun asettamista järkevästi tai tukevat, mutta puutteellisesti, joten välillä syntyy siirtoja, jotka eivät ruuhkatilanteessa vain yksinkertaisesti ota vahvistuakseen.

Paljon ongelmia voi välttää, jos käyttää lompakkoa, joka osaa määrittää siirtokulun riitävän isoksi ja oikein suhteessa siirron tavukokoon.