Ongelman ratkaisijalle palkkio!

Koitan selittää tilanteen mahdollisimman lyhyesti:

  1. Tein btc siirron ja en tajunnut maksaa välityspalkkiota.

  2. Bitcoinit lähtivät lompakosta, siirto näytti että sitä ei ole vahvistettu.

  3. Siirto oli muutamia päiviä “vahvistamattomana” ja sen jälkeen katosi kokonaan (niin kuin sitä ei olisi edes tehty).

  4. Lompakon saldoon ilmestyi takaisin bitcoinit, mutta kun koitin siirtää niitä tuli “mempool conflict error”. Tästä seuraavana päivänä saldossa ei näkynyt jumissa olevat coinit.

  5. Nyt btcblockr.io näyttää että lompakon saldo olisi se mitä sielä oli alunperinkin, mutta lompakossa näitä kolikoita ei näy.

Miten tämän onnistuisi ratkaisemaan? Nollaamalla lompakon? Importtaamalla sen uuteen lompakkoon? Ajattelin että noista toimenpiteistä saattaisi olla apua, jos lompakko ei edes itsessään muista ensimmäistä siirtoa ja saldon pitäisi olla se mitä btcblockr.io kertoo. Olen täysi aloittelija ja lupaan palkita sen joka auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

Ensinnäkin, vahvistamattomalla siirrolla ei ole mahdollista hävittää bitcoineja. Jos siirto ei vahvistu, niin se on sama kuin että siirtoa ei olisi koskaan tehty. Tarkempien apujen antamiseen tarvisi tietää mitä lompakko-ohjelmaa käytät.

Mutta oli lompakko ohjelma mikä tahansa, niin ensimmäinen askel ennen kuin alat säätämään lompakon kanssa on tehdä siitä varmuuskopio.

Ongelma on kuitenkin pohjimmiltaan se, että lompakkosi muistaa kyseisen siirron, joka ei vahvistu. Ongelma korjautuu sillä, että se saadaan jotenkin pois lompakosta.

Käytössä on coinb.in lompakko.

Mikäli coinb.in -lompakko antaa mahdollisuuden ladata “recovery seed” tms, eli yleensä 12-24 sanaa: Lataa Electrum (https://electrum.org/#download) ja kokeile importata recovery seed siihen.

Pikaisella vilkaisulla coinb.in:ssä lompsa on varmaan sähköposti + salasana brainwallet. Sieltä saat kyllä eksportattua avaimet. Voit importata avaimet esim. electrumiin.

Eli siis siellä on täppä “Keys”, siitä otat sen “private key” ja sen sitten importtaat johonkin toiseen lompsaan.

Paljos se palkkio oli?

Ostin kerran liskoja akvaarioliikkeestä ja tuli electronin kans joku virhe, ni jouduin pankkiin toimittamaan kuitit peruuntuneesta ostoksesta kun jäi näkyyn vaan katevarauksena electron-ostossa… onks electronin numerot coini-tiliin yhdistettynä?