Onecoinin tekijät vihdoin vastuuseen

Surullisen monen suomalaisen rahoja vienyt onecoin-huijaus lähestynee tarinansa päättymistä. Perustajia on saatu oikeuden eteen ja he ovat myöntäneet osan rikoksistaan.

1 tykkäys

Juu hyvä homma. Tuostahan on nyt Suomessa tehty telkkariohjelmakin jota tosin en ole nähnyt. Mutta OneCoin se silti vaan edelleen porskuttaa ja kaiketi vieläkin kerää rahaa hyväuskoisilta hölmöiltä:

Toivottavasti Suomessa telkkariohjelma herättää sen verran kohua ettei ainakaan täältä enää moiseen huijaukseen lähdetä mukaan.

Kauan media “roastasikin” heitä. Kyllä tossa oli ainakin osalle maksettu ihan asiallisesti osuudet esim nostan nyt 90 000 dollarin voitot, ei osunut omaan lompakkoon. Olisi silloin massiiviset bitcoin tehtaat jo ostettu Sipoo Porvoo akselille. Tässä ajassa BCH ASIC 6.2 Ph/s

Hiffaatko Hannu, että ei ole OK, jos vaikka lupaan sinulle tonnin alkupanoksella satasen päivätuottoa, mutta tuon satasen päivässä saan “tuotettua” ryöstämällä mummoja ja kaupan kassoja. Sinulle kerron, että kyseessä on rehelliset sijoitustuotot. Kyllä, olen maksanut asiallisesti sinulle lupaamani tuotot, mutta homma ei ole tosiaankaan OK.

Se, että Wincapita tai Onecoin maksaa uusilta jäseniltä huijattuja rahoja vanhoille jäsenille ja huijauksen perustajille, ei pitäisi antaa aihetta haaveiluun, että “Voi, kunpa olisin ollut alussa mukana, olisin saanut 90 donaa helpolla”, tjsp. Yhtä hyvin voisit haaveilla vaikka pankkiryöstöistä.

4 tykkäystä

No siis kyllä asian tajuan, että satasen päivätuotto on aika paljon jo luvattu. Harmittaa yhden tutun taksikuskin takia, monet pitkät yöt ratissa mennyt aivan turhaan kun uskonut huijaukseen. Olen kovin surullinen hänen puolestaan

1 tykkäys

Yhden taksikusin puolesta olet surullinen? Ja satasen päivätuoton lupausta pidät aika paljona? Et taida nähdä metsää puilta? Eivät ne tuottolupausten määrät ole asian ydin vaan se tapa millä tuottolupaukset yritetään lunastaa. Vaikka kyseessä olisi vain yhden dollarin tuottolupaus niin jos se perustuu pyramidihuijaukseen niin jotain on pielessä.

OneCoin oli valtava kusetus mutta ykköspallille se ei pääse kryptokusetusten joukossa. Tappelee kakkos- ja kolmossijasta Plus Tokenin kanssa. Molemmat miljardisarjassa. Plus Tokenin bitcoineja on ihan “kiitettävästi” dumpattu viime viikkoina markkinoille:

Eipä ihme että bitcoinin kurssi on viime viikkoina ollut vähän jäissä kun tuhansittain skämmättyjä kolikoita on dumpattu markkinoille. Ja sitten ties ketkä tekniseen analyysiiin luottavat idiootit ovat selittäneet ties mitä huuhaateorioita siitä kuinka kurssi on laskenut sen takia että Ichimoku-pilvi on tullut sijoittajien ja auringon väliin tai että Elliot Waven kolmas aalto toi mukanaan tiikerihait jotka söivät bitcoineja ostavat tahot…

No anyway, isoin kryptokusetus ikinä on tietenkin Tether joka pyyhkii lattiaa OneCoinilla ja Plustokenilla mitä mittasuhteisiin tulee…

Jännä homma muuten että OneCoin saatiin vihdoin nalkkiin (vaikka isoin pomo Ruja Ignatova onkin vielä karkuteillä ties minne kadonneena) kun taas muiden kryptohuijausten tekijöitä on käsittääkseni aika nihkeästi saatu kiinni tai edes yritetty saada kiinni. Eipä ole näkynyt isoja lööppejä kymmenien vuoden 2017 ICO-kusetusten tekijöiden narauttamisesta. Kansainvälinen viranomaisyhteistyö ei oikein toimi ja voihan olla että viranomaiset eivät edes halua selvittää rikoksia. Ehkä ajatellaan että jos ihmiset tulevat huijatuiksi niin eivät enää kryptoihin lankea ja näin kryptojen massa-adaptaatiota estetään tai ainakin hidastetaan.

Plus Token -kusetuksessa Kiinaa kiinnosti kyllä sen verran että osa tekijäistä napattiin kiinni mutta kaikkia ei saatu kiinni. Kolikoiden dumppaus jatkunee vielä parisen kuukautta mikäli täällä esitetyt tiedot pitävät kutinsa:

Huobin kautta noita on ymmärtääkseni pesty. Jännää on että Huobia ei ole kiinnostanut estää noiden myyntiä (eli jäädyttää myyjän tiliä) eikä viranomaisia ole kiinnostanut selvittää kuka noita dumppaa kun homma jatkuu vain.

No, kovin kummoista kurssinousua on siis turha pariin kuukauteen odotella…

1 tykkäys

Onecoin oli valtava kusetus mutta eihän se oikeasti edes ollut mikään kryptokusetus. Sen vain VÄITETTIIN olevan kryptoihin liittyvä hässäkkä mutta fiat-rahaahan ne huijarit vain imivät. Toista oli Plustokenin suhteen. Muutaman miljardin dollarin arvosta imettiin ihmisiltä bitcoineja (ja muita kryptovaluuttoja) ja sitten kuin niitä ruvettiin dumppaamaan markkinoille niin jälki oli suht rumaa. Ja on vieläkin, epäilemättä vielä varmaan pari kuukautta tästä hetkestä eteenpäin. Huobi myy mutta missä on KYC ja AML-periaatteet? Meneekös tämä homma nyt nätisti kryptoanarkistien märkien unien mukaan vai pitäisikö ison veljen olla pikkuisen valvomassa touhua? Ja tekniseen analyysiin luottavat typerykset vain selittävät että kurssilasku johtuu ties mistä Eliott Wave -teorian kolmannen aallon liiallisesta tsunamivaikutuksesta…voi jessus mitä typeryksiä…

https://www.nasdaq.com/articles/chainalysis%3A-plustoken-is-dumping-on-huobi-otcs-may-be-eating-into-btc-price-2019-12-17

Sairas maailma: joko isoveli valvoo yksilön jokaista liikettä tai kusettajat mellastavat estoitta eikä muita vaihtoehtoja ole.

Suurimmat crypto kusetukset tähän mennessä:

  1. BTC segwitin aktivoinnin jälkeen
  2. Tether
  3. PlusToken / OneCoin

Yle raportoi Onecoinin syöksykierteestä. Maajohtaja Vuorinen pitää tilannetta median ajojahtina, Ruja jatkaa rahoineen karkuteillä. https://yle.fi/uutiset/3-11139686

1 tykkäys