Omalla kryptovaluutalla pikapikaa sikarikkaaksi

Tulipa mieleen että kun on näitä osin bitcoinin open source ohjelmakoodeihin perustuvia muita kryptovaluuttoja kehitelty niin eikö periaatteessa kuka tahansa voisi aloittaa oman kryptovaluutan muutaman palvelimen varassa? Alkuvaiheessa näitä omacoineja ehtisi luultavasti mainata “riittävästi” ja sittenkun uusi mahtivaluutta olisi saanut jalansijaa ja arvovaltaa netissä nämä mainatut ziljoonat voisi vaihtaa bitcoineihin vaikka 1:0.0000315. Ehkä open source vaihtopörssejäkin saa kasaan pikku vaivalla, ja jos itsellä olisi riittävästi bitcoineja omacoinin kurssia voisi pumpata keinotekoisesti ylös tukiostoin. Juu, kaikki on tietysti rigged ja huijausta mutta tuskin sen enempää kuin painokoneen laulattaminen jossain FED:n tarkkaan vartioidussa kellarissa. :smiley:

Tuota helposti kuvittelee helpoksi tavaksi rikastua, mutta se on kaikkea muuta kuin helppoa. Että valuutta ylipäänsä lähtee liikkelle, perustajan täytyy löytää isohko ryhmä innokkaita early adoptereita, jotka ovat oikeasti valmiita puskemaan sitä väsymättä. Perustajan täytyy myös itse kyetä siihen. Sen lisäksi, että osaa pistää homman alulle teknisesti. Lisäksi, jokainen onnistuneesti käyntiin saatettu uusi kryptovaluutta nostaa rimaa ylemmäs, eli tekee yhä vaikeammaksi vakuuttaa ihmisiä siitä, että hommassa olis jotain mieltä.

Jos on poikkeuksellisen kyvykäs yksilö, voi omalla kryptolla tosiaan päästä hieman parempaan tulokseen kuin vain ostamalla ja pitämällä bitcoineja. Suurin osa uusista coineista ei kuitenkaan ole poikkeuksellisten yksilöiden aikaansaannoksia. Vaikka niillä saavuttaisikin menestystä, usein on niin että sijoittamalla sama raha, aika ja energia Bitcoiniin, olisi “keksijällä” paljon paremmin pullat uunissa. Enemmistö altcoineista on jo kuopattu, todisteena siitä, että kilpailu on kovaa.

Ainakin tämän päätöksen tein omalla kohdallani: paljon helpompi promottaa bitcoinia, jolla jo ennestään menee lujaa, ja hyötyä sen arvonnoususta. Hullu paljon vaivaa näkee, viisas pääsee vähemmällä.

Veikkaan että markkinointi on se olennaisin pointti näissä. Itse en näe litecoinissa juuri mitään hyötyjä bitcoinien sijalta, mutta näköjään sitä on onnistuttu silti puffaamaan hyvin sopivilla iskulauseilla (litecoin to bitcoin is like silver to gold jne).

Jos siis vaivaudutte vääntämään omia altcoinejanne, kannattaa miettiä missä suhteessa panostaa ominaisuuksien tekoon vs. markkinointiin.

Altcoinien tekeminen vähänkään teknisesti osaavalle on käsittääkseni suhteellisen triviaalia. Mistään kovin merkittävästä panostuksesta ei niiden perustamisessa käsitääkseni ole kysymys. Voi sopia tyypille, jolla on paljon henkistä pääomaa/osaamista rahallisen pääoman sijaan. Toisaalta bisnesideoita osaaville nyt löytyy muutenkin loputtomiin…

Markkinointia luonnollisesti kyllä helpottaa, jos teknisissä ominaisuuksissa on jotain selvästi parempaa.

Litecoinissa on mielestäni kaksi oleellista teknistä valintaa, joilla se voi erottua ilman mitään ylimääräistä puffia. Jos SHA-2:sta sattuisi löytymään haavoittuvuus, niin voisi vaihtaa Litecoiniin joka käyttää aivan eri tiivistefunktiota. Toinen selvä ero on blokkien lyhyempi aikaväli, mikä sopinee paremmin pieniin maksuihin. Koska ohjelmointirajapinnat ovat käytännössä samoja, voisi Bitcoineja vastaanottava palveluntarjoaja vaihtaa periaatteessa hyvin helposti johonkin altcoiniin. Tai miksei tarjoaisi jo valmiiksi vaihtoehtoisia maksutapoja.

Moni muu altcoini taas näyttää liian suoralta Bitcoinin kopiolta, ja joissakin taas on viety teknistä innovointia niin eri suuntaan, ettei oikein vielä tiedä miten siihen pitäisi suhtautua (PPCoin). Tuo tiivistefunktion valinta on ehkä sinänsä huono argumentti, että Scrypt ei liene niin laajasti hyväksytty/testattu standardi kuin SHA-2, mutta ainakin se osoittaa että funktiota voidaan tarvittaessa vaihtaa.

Mun mielestä altcoinien hypebuumi on kyllä saavuttanut huippunsa ainakin väliaikaisesti. Tusinakopinoiden hohto on vähenemään päin, ja tarvitsisi oikeasti kehittää jotain uutta.

Toki pienimuotoisen pump & dumpin voi toteuttaa varmaan edelleenkin, mutta suhteessa siihen vaivaan se ei välttämättä ole kovin kannattavaa, ja vielä sekin että se on moraalisesti kyseenalaista jos kyse ei ole oikeasta innovaatiosta.

Tuo nyt tuskin monia spekulaattoreita paljon hidastaa :stuck_out_tongue:

Itse näen, että nyt tai vähän aikaisemmin kovan mediahypen aikaan olisi ollut aika otollinen hetki tehdä tälläinen, kun on paljon uusia käyttäjiä. He eivät ole perillä näistä altcoin-markkinoista ja saattavat hyvinkin lähteä mukaan peliin, ja voisivat myös early adoptereiksi haluta.

Toisaalta eipä tuossa tekijä välttämättä sen enempää rikastu, kuin ensimmäiset mainaajatkaan. Tekijänä ei sitä pelkoa toki ole, että missaisi julkaisun.

Mitä olen sivusilmällä seuraillut bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen alkutaivalta niin välillä tulee sellainen deja-vu -olo että olen lukenut joskus samansuuntaisita ilmiöistä. Sitten välähti: on toinenkin kansainvälinen projekti, jolla myös oli aikoinaan joukko aikaisia käyttäjiä ja johon ladattiin suuria odotuksia.

Samalla tavalla kuin bitcoinin myötä on syntynyt joukko altcoineja sai esperantokin 1900-luvun alkuvuosikymmeninä koko joukon jäljittelijöitä jotka osin perustuivat samaan sanastoon ja kielioppiin (“protokollaan”), tunnetuin kenties De Beaufrontin Ido.
Asian markkinointiin ja kriittiseen massaan liittyvät ongelmat ovat hyvin, hyvin tuttuja esperantistien keskuudessa. Saatavilla olevista palveluista ja “käyttäjistä” julkaistiin keltaisten sivujen kaltaisia listoja ja kalenteriliitteitä jo 1800-luvun lopussa - nykyteknologialla nämä manifestoituvat web-sivuina, portaaleina ja sen sellaisina. Alunperin maailmankongressit olivat konkreettinen tapa demonstroida välineen toimivuutta, eri maista tulevat vieraat kykenivät toimivaan kommunikaatioon ja organisoitumaan. Ehkä jonkin rahoitus/sijoitusmessujen yhteyteen sopisi myös bitcoin-evankelistojen standi, jossa voisi esim. kokeilla rahansiirtoja älypuhelimella, jakaa materiaalia ja pitää esitelmiä. Tai sitten kansainvälinen bitcoin-kongressi, jonka osallistumismaksun suorittaminen olisi harvinaisen vaivatonta. Jos bitcoinien käytössä on konkreettisia hyötyjä, jotka keskimääräinen kadunmieskin pystyy ymmärtämään, näitä tulisi bitcoin-ilosanomassa alleviivata.

[quote=“Kurdeli, post:9, topic:750”]Samalla tavalla kuin bitcoinin myötä on syntynyt joukko altcoineja sai esperantokin 1900-luvun alkuvuosikymmeninä koko joukon jäljittelijöitä jotka osin perustuivat samaan sanastoon ja kielioppiin (“protokollaan”), tunnetuin kenties De Beaufrontin Ido.
Asian markkinointiin ja kriittiseen massaan liittyvät ongelmat ovat hyvin, hyvin tuttuja esperantistien keskuudessa. Saatavilla olevista palveluista ja “käyttäjistä” julkaistiin keltaisten sivujen kaltaisia listoja ja kalenteriliitteitä jo 1800-luvun lopussa - nykyteknologialla nämä manifestoituvat web-sivuina, portaaleina ja sen sellaisina. Alunperin maailmankongressit olivat konkreettinen tapa demonstroida välineen toimivuutta, eri maista tulevat vieraat kykenivät toimivaan kommunikaatioon ja organisoitumaan. Ehkä jonkin rahoitus/sijoitusmessujen yhteyteen sopisi myös bitcoin-evankelistojen standi, jossa voisi esim. kokeilla rahansiirtoja älypuhelimella, jakaa materiaalia ja pitää esitelmiä. Tai sitten kansainvälinen bitcoin-kongressi, jonka osallistumismaksun suorittaminen olisi harvinaisen vaivatonta. Jos bitcoinien käytössä on konkreettisia hyötyjä, jotka keskimääräinen kadunmieskin pystyy ymmärtämään, näitä tulisi bitcoin-ilosanomassa alleviivata.[/quote]

Onhan näitä bitcoin-aiheisia tapahtumia paljon. Itse olen jo kahtena vuonna käynyt bitcoin-konferensissa, viime vuonna olin puhumassakin lontoossa. Olen myös muissa teknologia-tapahtumissa pitänyt bitcoiniin liittyviä lighning talkkeja yms., mm. Europython, pycon fi yms. Berliinissäkin tuli paikallisessa nörttiskenessä esiteltyä bitcoineja useampaan otteeseen.

Samanlaista duunia tekevät monet muut. Olin Linuxtag-tapahtumassa berliinissä, ja siellä yllättäen spottasin puheiden joukosta bitcoin-esityksen, jota veti yksi bitcoin-yhteisön aktiivi. Ei tuollainen vaadi kuin omaa aktiivisuutta.

Edit: oma harrastusalueeni painottuu tuonne koodaripuolelle, mutta hyvä jos saataisiin evangelistoja kaikille alueille, missä bitcoineilla voi olla vaikutusta :slight_smile:

Tottakai voi luoda uuden mutta siihen tarvitsee taitoa koodata sitä sitä lompakkoa ja myös nettisivua ei niin helppoa

[quote=“rpietila, post:3, topic:750”]Jos on poikkeuksellisen kyvykäs yksilö, voi omalla kryptolla tosiaan päästä hieman parempaan tulokseen kuin vain ostamalla ja pitämällä bitcoineja. Suurin osa uusista coineista ei kuitenkaan ole poikkeuksellisten yksilöiden aikaansaannoksia. Vaikka niillä saavuttaisikin menestystä, usein on niin että sijoittamalla sama raha, aika ja energia Bitcoiniin, olisi “keksijällä” paljon paremmin pullat uunissa. Enemmistö altcoineista on jo kuopattu, todisteena siitä, että kilpailu on kovaa.

Ainakin tämän päätöksen tein omalla kohdallani: paljon helpompi promottaa bitcoinia, jolla jo ennestään menee lujaa, ja hyötyä sen arvonnoususta. Hullu paljon vaivaa näkee, viisas pääsee vähemmällä.[/quote]

Tuon tekstin kirjoitushetkellä eli lähemmäs vuosi sitten olin varmaan aika samoilla linjoilla. Nyt ihan realiteetti on kuitenkin, monet altcoinit ovat saaneet varsin merkittäviä market cappeja, vaikka niiden taustalla ei olisi juuri muuta kuin poikkeava markkinointi. Vaikka toki moni myös menettää arvonsa nopeasti, voi kuitenkin oman valuutan perustaja pienillä peliliikkeillä saada kasaan merkittäviä summia, ilman merkittävää rahallisen pääoman tarvetta.

Minulla esimerkiksi olisi taitoa ja haluakin koodata, mutta kyllä siihen todella tarvitaan paljon muutakin. Dogecoin on loistava esimerkki tästä.

Altcoinit ovat bitcoinin sivuilmiö. Tietty osuus bitcoinin löytäneistä ja ideasta innostuneista on aina valmiita yrittämään altcoineja myös. Joten altcoinienkin potentiaalinen yleisö kasvaa samaa tahtia bitcoinin kanssa. Esimerkiksi tällä hetkellä market cap vertailua jos tekee niin altcoineissa on yhteensä vähän alle 10% bitcoinin market capista. Tästäkin pääosa, eli 7%, on litecoinissa ja peercoinissa, joita voi pitää asemansa kohtalaisen hyvin vakiinnuttaneena altcoineina.

Halukkaita sijoittajia (varojen määrässä) uusiin altcoineihin on siis 2-3% siitä mitä bitcoiniin on sijoitettuna.

Koodausosio on helpoin, kunhan nyt ei ihan idiootti ole niin altcoinin luominen pitäisi kyllä onnistua. Etsii vaan koodista relevantit muuttujat joita pitää muuttaa. Peruskoodarilla tuollaisen pitäisi onnistua parissa päivässä, jos taas ei ole niin perillä koodaamisesta niin saa varmaan kuukauden päivät hakata päätään seinään. Vaihtoehto on myös käyttää coingen.io palvelua, joka luo sinulle oman kryptovaluutan n. satasta vastaan :slight_smile:

[quote=“Joel Kaartinen, post:14, topic:750”]Altcoinit ovat bitcoinin sivuilmiö. Tietty osuus bitcoinin löytäneistä ja ideasta innostuneista on aina valmiita yrittämään altcoineja myös. Joten altcoinienkin potentiaalinen yleisö kasvaa samaa tahtia bitcoinin kanssa. Esimerkiksi tällä hetkellä market cap vertailua jos tekee niin altcoineissa on yhteensä vähän alle 10% bitcoinin market capista. Tästäkin pääosa, eli 7%, on litecoinissa ja peercoinissa, joita voi pitää asemansa kohtalaisen hyvin vakiinnuttaneena altcoineina.

Halukkaita sijoittajia (varojen määrässä) uusiin altcoineihin on siis 2-3% siitä mitä bitcoiniin on sijoitettuna.[/quote]

Noilla luvuilla nyt ei mielestäni ole tässä kontekstissa väliä. Uuden altcoinin luoja ei tarvitse rahallista pääomaa juuri nimeksikkään (tietysti riippuu altcoinin ideasta, strategiasta yms). Järkevämpi vertaus tuottojen puolesta olisi vertailla sitä, paljonko tahkoaa hilloa tekemällä oman altcoinin vs. vaikka koodaamalla oman sovelluksen app storeen, jonkun webbipalvelun tms. Pienelläkin pum’n’dump altcoinilla coinin kehittäjä on voinut päästä varsin hyviin tuottoihin vs. investoitu pääoma, vaikka coini olisi jäänyt ihan lyhytaikaiseksi. Tätä on tietysti vaikea/mahdoton mallintaa, koska harva altin kehittelijä tuottojaan julkistaa :slight_smile:

Esim. cryptsy ja vastaavat exchanget ottavat näemmä mitä tahansa uusia altteja valikoimiinsa treidattavaksi. Niille hommassa ei juuri ole hävittävää, koska uuden altcoinin implementoinnin kustannus on niin minimaalinen. Vastaavasti arbitraasibottien kehittelijöillekkin yms välikäsille uusien coinien lisääminen on helppoa. Sen takia paskallekkin altcoinilla syntyy helposti kohtuulikvidit markkinat.

Katsot asiaa eri näkökulmasta kuin minä. Kyse ei ole pääomasta vaan potentiaalisen yleisön määrästä, joiden kautta altcoinin potentiaalinen arvo syntyy. Se määrittää ehdottoman ylärajan uuden kopio altcoinin potentiaaliselle arvolle. Tästä samasta potista kilpailee satoja eri altcoineja. Käytännössä vain muutama onnistuu siitä lohkaisemaan merkittävän osan.

Määräävä tekijä on siinä kuinka hyvin altcoinin markkinoi tälle yleisölle.

[quote=“Joel Kaartinen, post:17, topic:750”]Katsot asiaa eri näkökulmasta kuin minä. Kyse ei ole pääomasta vaan potentiaalisen yleisön määrästä, joiden kautta altcoinin potentiaalinen arvo syntyy. Se määrittää ehdottoman ylärajan uuden kopio altcoinin potentiaaliselle arvolle. Tästä samasta potista kilpailee satoja eri altcoineja. Käytännössä vain muutama onnistuu siitä lohkaisemaan merkittävän osan.

Määräävä tekijä on siinä kuinka hyvin altcoinin markkinoi tälle yleisölle.[/quote]

Nosiis, samasta näkökulmasta mielestäni tarkastelin, totesin vaan että vaikka jaettava kakku on pieni niin tarvittavat investoinnitkin ovat pienet. Tosin nyt ei kyllä enää riitä varmaan isommatkaan investoinnit jos haluaa altcoinilleen näkyvyyttä, niitä rupeaa olemaan niin perkeleesti.

Siitä osoituksena tämä altcoineja parodioiva video: https://www.youtube.com/watch?v=1eU2INYe4gk

[quote=“kangasbros, post:18, topic:750”][quote author=Joel Kaartinen link=topic=792.msg15444#msg15444 date=1395775636]
Katsot asiaa eri näkökulmasta kuin minä. Kyse ei ole pääomasta vaan potentiaalisen yleisön määrästä, joiden kautta altcoinin potentiaalinen arvo syntyy. Se määrittää ehdottoman ylärajan uuden kopio altcoinin potentiaaliselle arvolle. Tästä samasta potista kilpailee satoja eri altcoineja. Käytännössä vain muutama onnistuu siitä lohkaisemaan merkittävän osan.

Määräävä tekijä on siinä kuinka hyvin altcoinin markkinoi tälle yleisölle.
[/quote]

Nosiis, samasta näkökulmasta mielestäni tarkastelin, totesin vaan että vaikka jaettava kakku on pieni niin tarvittavat investoinnitkin ovat pienet. Tosin nyt ei kyllä enää riitä varmaan isommatkaan investoinnit jos haluaa altcoinilleen näkyvyyttä, niitä rupeaa olemaan niin perkeleesti.

Siitä osoituksena tämä altcoineja parodioiva video: https://www.youtube.com/watch?v=1eU2INYe4gk[/quote]

Kyllä itse luotan ennemmin ASIC Bitcoin louhintaan, kun se että perustaa oman valuutan. Isä sanoi, että se olisi muka kusetusta, mutta itse en ole sitä mieltä. Vielä tässä elellään toimeentulotuella. Toivottavasti ei kauaa :frowning: Tilasin jo erilliset louhintakoneet, kun en halua kotikonetta rääkätä louhintaan (Ylikellottaa prossun ja näyttiksen).