Muutama helppo kysymys koskien myyntiä/ostoa

Itselläni on askarruttanut muuta kysymys koskien lompakoita ja bittirahan myyntiä.

  1. Jos siirrän rahat lompakkoon (hardwallet?) tai johonkin online pohjaiseen esim Exodus, niin mitenkä saan ne myytyä jos kurssit romahtaa huimasti? Eli jos pidän vaikka kaikki bitcoinit lompakossa ja huomaan keskellä metsäretkeä, että nyt tapahtui jyrkkä lasku pörssissä. Joudunko siirtämään lompakosta ensin kryptovaluutat binanceen jonkun männyn juurella ja sitten vasta pääsen myymään ne?

  2. Mitenkä nämä lompakot seuraavat kurssien kehitystä? Ilmeisesti Exodus ja vastaat jotenkin näitä seuraa, mut entäs nämä usb-muistitikku versiot? Jos siirrän ETH:ta lompakkoon kun kurssi on 900€, ja se nouseekin viikossa 1000€. Tarviiko minun käydä “päivittämässä” saldo lompakossa.

  3. Yhdistettynä kahteen edelliseen kysymykseen hieman. Jos haluan varmistua siitä, että jos markkinoilla tapahtuu suuri pudotus (tai nousu) ja haluan asettaa vaikka “stop loss” määräyksen kryptoilleni, niin miten teen se jos rahat ovat lompakossa? Vai onko ne pakko kaikki säilyttää pörssissä näitä tilanteita varten?

Moro

  1. kauppaa käydään pörssissä, eli kryptot pitää siirtää omaan lompakkoon pörssissä ja siellä voi myydä tai laittaa stop lossit…

…kiinnitti huomioni “mitenkä saan ne myytyä jos kurssit romahtaa”. Mielestäni pitää ostaa lisää jos kurssit romahtaa ja myydä korkeintaan silloin kun kurssit raketoi, ja silloinkin vain tarpeeseen.:wink:

  1. lompakot, esim. Exodus tietää paljonko kurssi on ja näyttää tietyn osoitteen sisältämän kryptovarallisuuden kätevästi suoraan euroissa tai dollareissa tai missä tahansa fiat-valuutassa. Mobiililompakot on koko ajan online.

Hardware-lompakot ei ole online, ne näyttää (pienellä näytöllä) vain lompakon sisällön kryptovaluuttana. Syöttämällä osoitteen esim blockchain.com iin, se näyttää osoitteen sisällön kryptoina tai kätevästi muutettuina fiat-arvoina. Ei tarvi päivittää mitään.

  1. kryptojen pitää olla pörssissä jotta voi ohjelmoida niille myynnin, tai oston jossain rajahinnassa.
1 tykkäys

Tarkennetaan tuota myymistä romahduksen sattuessa :see_no_evil: Itse kun ajattelee asiat aina pahimman mahdollisen tapaa. Eli tarkoitin että esimerkiksi “koko maailma yllättäen” kieltää kaikki kryptovaluutat ja satun olemaan jossain tietokoneen tavoittelemattomissa. Kurssit lähtee syöksyyn niin, että paluuta tuskin enään on.
Joten tällöin minun täytyy saada lompakosta kryptot ensin pörssiin siirrettyä, jotta yrittäisin saada edes omani pois.

Mutta siis alkuperäiseen kysymykseeni vastattiinkin hyvin jo tuossa aikaisemmin😊
Nyt täytyisi vaan miettiä paljonko olen valmis säilyttämään pörssissä vs lompakossa.
Joitain treidaajia kun on tässä seurannut varovasti sivusta, niin isoja summia ne uskaltaa kyllä pitää pörssissä. Tosin hieman pakkokin jos haluaa tehdä rahaa sillä tavalla :man_shrugging:t3: