Multibit unconfirmed

Moi, ostin tammikuussa 2016 Bitcoineja ja laitoin ne Multibitin lompakkoon. Tämä on ainoa transaktio mitä on tehty. Viime viikolla ajattelin kokeeksi myydä pienen osan. Sepä ei onnistunutkaan. Asiaa selviteltiin Prasoksen tukihenkilön kanssa ja jossain vaiheessa selvisi että transaktio on edelleen “Receiving” tilassa ja lompakon otsikossa “Unconfirmed” + kolikoiden lukumäärä. Tämän jälkeen olen ajanut “Repair Wallet” varmaan noin 10 kertaa eikä tilanne ole miksikään muuttunut - ennenkuin tänään viimeisen kerran jälkeen transaktion tila muuttui “Received” - lompakon otsikko oli edelleen “Unconfirmed”. Suljin Multibitin ja käynnistin sen uudestaan. Nyt transaktio oli uudestaan tilassa “Receiving”. Onko kellään kokemuksia vastaavanlaisesta ongelmasta ja vielä parempi, kuinka tämän saa kuntoon?

Multibit Classic vai HD? Ne ovat ihan erilaisia ja ainoa yhdistävä tekijä on, että molemmista kannattaa hankkiutua mahdollisimman nopeasti eroon. Multibit Classicissa on muistaakseni ainakin “export private-keys”-toiminto, jolla voi siirtää coinit toiseen lompakkoon.

Tuon kysymyksen perusteella heräsi epäilys, ettet ehkä ole tietoinen, mutta sinulla on myös forkin seurauksena BCH-kolikoita (Bitcoin cash), jotka kannattaa siirtää BCH:ta tukevaan lompakkoon (tapahtuu samoilla avaimilla, googlessa löytyy ohjeita). Mietityttää, kuinkahan moni on edes tietoinen tuosta BCH:sta. Niiden arvo on nyt noin 1500 dollaria.

Niin ja sitten on myös Bitcoin Goldia, jonka kurssi näkyi olervan 344$, jotka saa kaiveltua aivan samalla tavalla. Itse siirsin ne coinomi-lompakkoon (kännykkä-lompakko, joka tukee useita valuuttoja).

Missä lompakoissa tai minkä välittäjien huomassa Bitcoinit on pitäneet olla, jotta niistä saa BTG:t ?

Kun hankin oli se HD, nyt syksyllä päivitin sen ja versio on 0.51 - on tiedä onko se edelleen HD vai Classic. Mielellään siirrän kyllä ne pois Multibistista jos ne vaan jollain tapaa saa ne pois. En ole tietoinen BCH:sta, mistä tuon tilanteen voi tarkistaa?

Homma on täysin identtinen BCH:n kanssa, jos ei ole siirrellyt BCH:ta ennen BTG-forkkia. Samat avaimet toimii. Tuolla on ohjeet useille lompakoille: https://coinomi.freshdesk.com/support/solutions/articles/29000013719-how-to-get-bitcoin-cash-from-many-wallet-software-services-with-coinomi

entä välittäjistä?
Poloniex ei, eikä kai Coinmotionikaan?

HD-lompakosta pitää varmaan käyttää niitä sanoja. En osaa tarkemmin sanoa. BCH:ta ja BTG:ta tuli kaikille sama määrä kuin omisti BTC:tä forkin tapahtuma-aikaan, koska lohkoketjut kopioitiin (BTG:hen kopioitiin siis BCH:sta).

Mitä sanoja tarkoitat?

Yleensä lompakkoon liitetään 12 sanaa, joilla lompakon voi palauttaa. Jos lompakko toimii, ne pitäisi saada näkyviin jotenkin. Yleensä ne pitäisi kirjoittaa jonnekin ylös ja tallettaa turvalliseen paikkaan, jotta voi palauttaa lompakon, jos esim. kone rikkoutuu tms. Tuossa yllä linkkamassani linkissä on käsitelty Multibit HD:

  • Multibit HD / Breadwallet
  1. Save and run the standalone tool attached to this article.
  2. At “Derivation Path” choose “BIP32”
  3. At “Client” choose “Multibit HD”
  4. Enter your seed (12 words or more) at the “BIP39 Mnemonic” box.
  5. You will get the list of your addresses and their private keys.
  6. By going with the cursor on a private key, the page will show the qrcode.

Ok, sanoja ei taida olla. Ne on varmaankin aes-tiedostoissa. Onko kukaan purkanut aes-kryptausta noista?

Sain transaktion vahvistetuksi ja lompakko näyttää nyt toimivan. Eli jos haluan siirtää kolikot toiseen lompakkoon (esim. Electrum - Copay) perustan lompakon ja siirrän vanhasta Multibistä kolikot uuteen. Onko tämä hyvä tapa?
Avaimia ei siis ole käytössä. Ja sen jälkeen voi myös Bitcoin Cash ja Gold kolikot saada tähän uuteen lompakkoon?

Asiat on aika uusia. Eli Multibit HD toimii nyt ok, mutta siinä ei ole avaimia. Se saako avaimet esille jollain tavalla purkamalla kryptauksen - ehkä - tai ei! Jos ei saa, kannattaako avata uusi lompakko ja

  1. siirtää Multibitistä kolikot uuteen lompakkoon - tulee siis uusi osoite
  2. siirtää BCH:t myös tähän uuteen lompakkoon ja osoitteeseen - vaikka ovat eri osoitteella lohkoketjussa?
  3. siirtää BTG:t myös tähän uuteen lompakkoon ja osoitteeseen - vaikka ovat eri osoitteella lohkoketjussa?

BCHt ja BTGt on sillä osoitteella millä BTCt oli forkin tapahtuessa. Eli private keyt täytyy niihin osoitteisiin jostain saada ulos, muuten et pysty noita siirtämään. Mutta jos olet jo pystynyt BTCt siirtämään jonnekin, pitäisi sinulla olla private keyt jossain, eri ohjelmat vaan piilottaa niitä eli täytyy erikseen exportata tms.
Jokaiseen lohkoketjuun (BTC/BCH/BTG) on oma blockchain eXplorer jolla voit katsoa mitä milläkin tilillä on. Sitten kannattaa myös miettiä mihin olet niitä siirtämässä, eli lompakkoon. AI suoraan vaihtopalvelun tilille tms.

Ok kiitos, hyvä tietää. Sain Multibit HD lompakon toimimaan ja siirsin sillä suoraan coineja myyntiin. HD:ssä on ilmeisesti “Private key” ja “Wallet Words” joita käytetään jos lompakko siirretään toiselle lompakko-alustalle. Nyt ajatuksena on siirtää kolikot jonnekin (Electrum) toiseen lompakkoon, jonne samalla saisi otettua sisään BCH:t ha BTG:t.
Sain luultavast “Private key”:n selvitettyä. Voiko tätä pitkää avainta käyttää lompakon siirtoon, vai pitääkö löytää nimenomaan “Wallet words” sanat?

Hei

Jos kysyisin tässä ketjussa: Minulla on menneet mbitcoinit Multibit hd:ssa unconfirmed tilaan itsekseen. Mitenhän ne nyt saisi esim. Electrum:iin?