Moderni SIGINT (SIGnals INTelligence)

Documents: U.S. mining data from 9 leading Internet firms; companies deny knowledge

http://www.washingtonpost.com/investigations/us-intelligence-mining-data-from-nine-us-internet-companies-in-broad-secret-program/2013/06/06/3a0c0da8-cebf-11e2-8845-d970ccb04497_story.html

NSA collecting phone records of millions of Verizon customers daily

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/nsa-phone-records-verizon-court-order

Tässä kaksi esimerkkiä mitä parin viime päivän aikana on tullut julkisuuteen. Ei ole yllättävää että että tälläinen tiedonkeruu on nykypäivänä arkipäivää; Onhan asian ympärillä käyty keskustelua jo ties vaikka kuinka kauan (esim. echelon). Aikaisemmin dialogi on perustunut todella pitkälle spekulaatioon, mutta nyt näyttää siltä että konkreettisia todisteita valvonnan/vakoilun suhteen alkaa tihkua yleiseen tietoisuuteen.

Esimerkiksi Kiinan ja Iranin harjoittama SIGINT on jokaisen tuntema tosiasia - ns. läntisen maailman harjoittamasta tiedustelutoiminnasta (varsinkaan omiin kansalaisiin suuntautuvasta) meillä on huomattavasti vähemmän kouriintuntuvia esimerkkejä; Eikös Ruotsi muuten ilmoittanut muutama vuosi sitten että tulee analysoimaan rajojensa kautta kulkevan internet liikenteen sisältöä?

Itsellänikin on tili Gmailissa. Herääkin ajatus että onkohan NSA käynyt kurkkimassa esimerkiksi sen sisältöä (ei niin että sieltä paljon salaisuuksia löytyisi - tosin onhan siellä esim. vuokrasopimuksen luonnos jossa vuokralaisen etunimi on Muhammad).

Onko VPN + TOR + salaus ainoa keino säilyttää todellinen anonymiteetti ja tietosuoja internetissä?

No jos nyt jättäisi sen GMailin ensin pois. Jos ei käytä amerikkalaisia palveluita netissä on jo hyvän matkaa paremmalla polulla.

Joo, mutta kyllä mulle oikeasti tärkeä meili tulee ihan eri osoiteeseen.

Gmailin sisällön pitäisi olettaa olevan vähintään googlen luettavissa, siksipä sitä ei kannata käyttää minkään oikeasti tärkeän tiedon välitykseen.

Haluaisinkin tässä enemmän herättää keskustelua valvontayhteiskunnasta. Siitä mitä nykyteknologialla on mahdollista tehdä, ja mitä sillä itse asiassa tehdään. Onko yksityisyys käsitteenä menettämässä merkityksensä?

Suomalaisten teletietoja tarkkaillaan 2 milj. €:lla / vuosi – Poliisi haluaa laajentaa

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59779-suomalaisten-teletietoja-tarkkaillaan-2-milj-eulla-vuosi-poliisi-haluaa-laajentaa

[i]Nyt televalvonnan ja tietopyyntöjen määrää vähentää poliisin budjetti. Poliisin toive on, että telekuuntelun ja tietopyyntöjen käsittelyn kustannukset lankeaisivat teleoperaattoreiden vastuulle. Näin raha ei olisi poliisin huoli esitutkinnan laajoissakaan televalvonnoissa.[/i]

2 miljoonalla ei vielä pitkälle pötkitä. Mielenkiintoista onkin poliisin (artikkelista ei tullut ilmi lausunnon antajaa) halu siirtää valvonnan kustannukset opertaatoreiden, ja sitä kautta niiden asiakkaiden kustannettavaksi.

http://prism-break.org/

Bitcoin mainittu, kuten olettaa saattaa.