Mitkä nykyisistä kryptovaluutoista jää henkiin?

Tykkään kyl heittää parin vuoden tähtäimellä vastaavia analyysejä mutta 10 vuoden päähän on niin vaikea ennustaa.

Veikkaan että Bitcoinin lisäks joku anonyymimpikin valuutta selviää (esimerkiksi darkcoin, anoncoin, blackcoin, zerocoin tai vastaava… mutta vain yksi tai kaksi edellämainituista) mutta varmastikkin yli 10-vuotta selviävistä valuutoista monia ei olla vielä edes luotu.

Ripplellä ja Nxt:illä on kyllä etunsa (tai etumatkansa) mutten näe mahdottomana että ne vaihtuisivat johonkin muuhun vastaavaan. Kloonei kuitenkin syntyy aikalailla tiuhaan.

Ethereum tuntuu jännältä idealta mutten usko nimen kestävän… uskon jonkun paremmin brändätyn kloonin kaappaavan aseman.

Litecoin saattaa kestää mutta voi olla epävarmaa. Dogecoin ja Worldcoin tuskin kestävät tai jos Worldcoin kestää niin arvo on luultavasti murto-osan nykyisestä.

Mitä mieltä ihmiset ovat MRO:sta?
Risto Pietilä on ainakin kovasti tämän kolikon takana. ;D

[quote=“Jarmo Viikki, post:8, topic:2047”]Mitä mieltä ihmiset ovat MRO:sta?
Risto Pietilä on ainakin kovasti tämän kolikon takana. ;D[/quote]

Mitä nyt nopeasti katselin teknistä juttua läpi, niin tämä näyttää varsin lupaavalta jo tekniseltä pohjalta katsottuna. Valitettavasti tosin sen verran erilaista bitcoiniin verrattuna nuo systeemit, että menee “hetki” oikeasti ymmärtää mitä siellä tapahtuu. Otan tuon kyllä ainakin vakavammin kuin darkcoin jo nyt.

Huonona puolena tuossa on tietenkin sit se, että lohkoketju paisuu paljon nopeammin kuin bitcoinissa, koska transaktiot vie enemmän tilaa.

[quote=“Joel Kaartinen, post:9, topic:2047”][quote author=Jarmo Viikki link=topic=2233.msg16968#msg16968 date=1401133319]
Mitä mieltä ihmiset ovat MRO:sta?
Risto Pietilä on ainakin kovasti tämän kolikon takana. ;D
[/quote]

Mitä nyt nopeasti katselin teknistä juttua läpi, niin tämä näyttää varsin lupaavalta jo tekniseltä pohjalta katsottuna. Valitettavasti tosin sen verran erilaista bitcoiniin verrattuna nuo systeemit, että menee “hetki” oikeasti ymmärtää mitä siellä tapahtuu. Otan tuon kyllä ainakin vakavammin kuin darkcoin jo nyt.

Huonona puolena tuossa on tietenkin sit se, että lohkoketju paisuu paljon nopeammin kuin bitcoinissa, koska transaktiot vie enemmän tilaa.[/quote]

Kiitos vastauksestanne.
Ostinkin eilen hieman 4 tuntumassa tätä hajauttaakseni omistustani kryptoissa.
Tuo alhainen kokonaismäärä on houkutteleva ominaisuus - se antaa kolikon hinnalle mahdollisuuden kasvaa järkeviin lukemiin toisin kuin esim. Doge-coinilla jota luultavasti ole edes tarkoitettu sijoittamiseen.
Toinen tosiaa on tuo anonymiteetti, joka saattaa olla nouseva trendi (Darkcoin).
Tällä hetkellä tosin MRO:ta painaa vielä alkuvaiheen korkea inflaatio (voi nähdä myös mahdollisuutena ostaa halvalla) sekä käyttäjäkokemuksena olen kuullut ainakin juttua, että lompakon kanssa olisi jotain häikkää. Itse en ole ladannut lompakkoa, joten en tiedä, kuinka toimii.
Mielenkiintoinen idea sinänsä mixata noita transaktioita. :smiley:

Vaikuttaa lupaavalta tuo MRO. Onko generaattoria paperilompakoille?

Sinällään ei ole, mutta mukana tuleva simplewallet niminen lompakko generaattori näyttäisi luovan erilliset tekstitiedostot, joissa luulisin olevan lompakon osoitteet ja niitä vastaavat privaattiavaimet, että ne saa kyllä kohtuu helposti myös paperille talteen siitä.

Mitään mainstreamia tuosta MRO:sta ei tule. Syy on siinä että yksityisyys ei yksinkertaisesti kiinnosta suurinta osaa ihmisistä paskaakaan. (lähde:some)

Silkroad-tyylisissä jutuissa ehkä, toisaalta bitcoinillakin pääsee riittävään anonymiteettiin jos vähänkään tietää mitä on tekemässä eli en vielä tässä vaiheessa näkisi että tämäntyyppiset palvelut alkaisivat vaihtaa MRO:hon. Ehkä joku ottaa sen käyttöön bitcoinin rinnalle? Vaikea ennustaa…

Ethereum-juttuja voisi alkaa pohtimaan joskus ensi vuonna. Sen verran jännä teknologia.

Tosiaan Ripple ja Ethereum eivät ole kryptovaluuttoja, ja niiden sisäisiin pelimerkkeihin ei kannata investoida isompia summia rahaa. Molempien sisällä pystyy liikuttelemaan bitcoineja, joten näkisin nämä molemmat bitcoinia tukevina viritelminä.

1 tykkäys

MRO:ssa on mielenkiintoinen tuo blockchain-ratkaisu, mikäli asian oikein ymmärsin.
Tuskin bitcoin tulee ikinä implementoimaan samanlaista blockchainia, eli sikäli mielenkiintoinen kilpailija. Tosin luulen, että tästä ei tule mainstreamiä, vaan nimenomaan sellaisten tahojen, jotka haluavat maksimoida anonymiteetin, ykkösvalinta.
Pelkästään tämän saavuttaminen tosin nostaa jo kolikkoa varmasti merkittävästi. Pumppi ja dumppi kolikkohan tässä ei missään nimessä ole kysymys, koska kolikko on kaikkien mainattavissa eikä siinä ole ennakkokaivauksia tehty saati nopeaa kaivaustekniikkaa käytetty hyväksi. Sijoittajan kannaltahan tämä on oikein herkullinen kolikko, mutta tuskin tämä heti nousee taivaan avaruuksiin. Tällä hetkellä tämä on mielenkiintoinen lisä kylläkin pitkäaikaiseen kryptosalkkuun. Luulen, että tämä kolikko ennemmin tai myöhemmin löytää kohdeyleisönsä.

[quote=“kesämies, post:13, topic:2048”]Prkele. Olis tosiaan vaan tarve saada nyt nopeesti lompakko pystyyn, että voin ostaa moneroa. Louhinta nyt on toisarvoista.

Mitä nyt pitäis säätää?[/quote]

Älä säädä yhtään mitään. Jos jo nörteillä on näin hankalaa saada edes lompakko asennettua niin mitenkäs tavisten laita? Tämä krypto ei jää henkiin, jo pelkästään haltuunotonsa ufouden takia.

Näyttää siltä, että porukat dumppaavat kaikki mainaamansa monerot markkinoille, kun hinta tuntuu laskevan jatkuvasti kuin lehmän häntä.
Onko millainen tilanne täällä porukoilla? Riittääkö uskoa säilöä talven varalle Moneroita? ;D

Siirsin tässä ketjussa syttyneen Monero-mainaus keskustelun toiseen threadiin, joka löytyy täältä:

No nyt tuli Ripplelle kilpailija, jonka valttina on erittäin reilu jako verrattuna XRP:hen. Ripplellä on kyllä huomattava etumatka rahoituksen ja brändin suhteen, mutta mielenkiintoista seurata miten ottaa tuulta purjeisiin.
Vähän paha kokonaisuuden kannalta että on niin paljon eripuraa. Kilpailu ja innovointi on hyvää, mutta jos eri vaihtoehdoilla on vain ideologiaeroja, menee paljon resursseja hukkaan ja pahimmillaan jää rinnakkain elämään useita samanlaisia systeemejä, mikä taas huonontaa markkinoitavuutta, verkostoefektiä, resurssien kohdentamista, brändejä. Toivottavasti yhteisö antaa selvästi tukensa jommallekummalle.

Uskon että

Bitcoin
Litecoin
Dogecoin
Mooncoin siinä suosituimmasta ei niin suositumpaan minun mielipiteeni :smiley:

1 tykkäys

Bitcoin
NXT

Darkcoinin kanssa kahen vaiheilla. Tarpeellinen mutta toteutettavissa yleisemmissäkin kyrptovaluutoissa.
Ehkä jotkut erikoisia ominaisuuksia keksivät coinit, nyt juuri ei tuu yhtään mieleen.

Doget ja Litecoinit ei tarjoo mitään erikoista.

imHo

Tämänhetkinen arvioni on, että nykyisistä ei mikään sinänsä ja vähän kaikki, kukin tavallaan. Veikkaus on siis että tulevaisuudessa arvon vaihto perustuu globaaliin PoI-perustuloon kaikille maailman ihmisille, josso toimii jonkinlainen Freicoin-tyyppinen pitomaksu-tasaus (“demourrage” ), ja perustuloalusta toimii arvonvaihtojärjestelmänä tuotantokantaisille arvokkeille, joita jokainen voi luoda itse sen mukaan mitä tuottaa joko yksin tai osana jotain yhteisöä.

Worldcoin rämpii nyt mutta tulee olemaan kova haastaja.
Ja muita Altteja on Lite jotka selviää. Kohta tulee nimittäin harvennusta…

1 tykkäys

[quote=“Kassava, post:23, topic:2047”]Worldcoin rämpii nyt mutta tulee olemaan kova haastaja.
Ja muita Altteja on Lite jotka selviää. Kohta tulee nimittäin harvennusta…[/quote]Worldcoin saa kuolla ja palaa helvetin liekeissä.

Worldcoin saa kuolla ja palaa helvetin liekeissä.

Olisiko tämän toiveen tueksi jotain substanssia?
Sijoitusmahdollisuudet sen kuin paranee, hinta huitelee jo tasossa 1€ = 100WDC ja olen ajatellut tehdä lisäostoja.

Dogecoin alkaa Mergeminingin Litecoinin kanssa, josta molemmat hyötyvät, joten arvataan nyt vaikka että Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Monero :slight_smile:

1 tykkäys