Mistä ostaa bitcoineja helposti?

KYC(know your customer) / vahva tunnistautuminen on näköjään tullut Coinmotionissakin pakolliseksi ja tämä on ikävää, ei pelkästään menetetyn yksityisyyden takia tai siksi että tämän jälkeen viimeistään jokainen ostosi on täydellisen valvonnan ja raportoinnin avulla tiedossa, osoitteitasi tullaan seuraamaan ja linkittämään sinuun, samalla asettaen itsesi alttiiksi pahimman luokan identiteettivarkauksille.

Suurimmat ongelmat liittyen KYC:hen ovat kuitenkin sen totaalinen tehottomuus ajaa asiaansa ja jopa vaarallinen epäeettisyys. KYC:n tehtävänä on valvonta- ja raportointityökaluin estää asiakkaiden mahdolliset laittomuudet, mutta sen sijaan että tutkittaisiin yhden mahdollisesti epäilyttävästi käyttäytyvän asiakkaan toimia, asetetaan jokainen käyttäjä täydelle valvonnalle ja samalla jokaisen käyttäjän yksityisyys vaaraan.

Nykymaailmassa jossa tiedetään että asiakasdataa ei oikeasti edes voi käsitellä täydellisen turvallisesti(puhumattakaan että pienehköt startup yritykset siihen kykenisi) ja mitään takuita ei ole mahdollisten menetyksien/haittojen osalta vahingon sattuessa, mietityttää vain että mihin ollaan menossa jos kaikilta vaaditaan oletuksena heti kaikki arkaluontoisimmatkin tiedot. Pystyisimme varmasti parempaankin.

Itse joudun tästä syystä lopettamaan Coinmotionin asiakkuuden(hyvä ja toimiva palvelu kaikin muin puolin), mutta koska bittien stäkkäämisen lopettaminen ei kuitenkaan tule kysymykseen, tarvitaan uusia keinoja.

Löytyykö vinkkejä bitcoinien ostamiseen ilman KYC:tä / vahvaa tunnistautumista?

Ainoita vaihtoehtoja joita itsellä on äkkiseltään tullut vastaan ja oon ehtinyt kokeilla toimiviksi on Bisq, joka vertaisverkossa toimiva kaupankäyntialusta ja sitten Relai, joka taas on palvelu joka mahdollistaa bitcoinien ostamisen tilisiirrolla suoraan omassa hallinnassa olevaan lompakkoon.

Tässä muutamia vaihtoehtoja.

Binance DEX Binance DEX - Compatible third-party DEX | Ledger

Varmaan ihan hyviä palveluita molemmat mutta kumpikaan noista ei tarjoa mahdollisuutta ostaa bitcoineja.

Ilmeisesti Relai näyttää olevan euroopassa ainoa toimiva vaihtoehto ja boonuksena siellä ei ole mitään roskakolikoita hyppimässä silmille.

Nykyisin taitaa olla ByBit alustalla mahdollisuus ostaa FIATilla suoraan mm. BTC:tä. Ei vaadi henkilötietoja tai KYC:ä. Sähköposti ja salasana minimissään. Toki ihan yleisesti jos siirtää valuuttaa tililtä tai kortin kautta, siitä jää aina jälki joka tapauksessa.

Siitä sitten voi siirtyä vaikka johonkin DEXiin jos keskitetty alusta ahdistaa.

1 tykkäys

Joo eikö coinbasesta saa helposti?