Mistä Bitcoin-alan yritykselle pankki?


#1

Tervehdys!

Olen suunnittelemassa Bitcoin- ja muiden kryptovaluuttojen kanssa tekemisissä olevaa uutta osakeyhtiömuotoista yritystä. Tähän liittyen olen ollut alustavasti yhteydessä yleisimpiin pankkeihin yrityksen pankkipalveluiden avaamiseen liittyen ja törmännyt seinään: yllättäen pankit ovat ilmoittaneet, etteivät ne halua ottaa Bitcoinin tai kryptovaluuttojen kanssa toimivaa yritystä asiakkaakseen. Tämä seikka on yllättänyt minut, kun kyseessä on ollut tavallisen pankkitilin avaus, eikä esimerkiksi lainan haku.

Onko kenelläkään suositusta pankista, joka ottaisi alan yrityksen asiakkaakseen?


#2

Ei sinun kannata yritystä perustaa bitcoinille, sitäpaitsi onhan noita muitakin vaihtoehtoja esim Viroon firma. En nyt vanno muistanko oikein, mutta taitaa sen 50-100e maksaa + plus Viron virtuaalikansalaisuus.
Oletko kokeillut ulkomaisia pankkeja esim sveitsistä?


#3

Nettikeskustelujen mukaan saksalainen Fidor bank on hyvin bitcoin myönteinen.

Vanha linkki, mutta liittyy asiaan. Kannattaa googlata lisaa.

https://www.cryptocoinsnews.com/banks-still-closing-accounts-bitcoin-activity/


#4

Siis miksi et voi Suomessa avata pankkitilin yritykselle sanomatta että yritys on bitcoin-alalla. Pankki ei niin herkästi sulje tiliä jälkeenpäin ja siihen pitää olla jokin syy ja perustelu (tietty ala ei ole syy, ellei toimintaasi liity rikosta).

Katso nyt vaikka Prasoksen (Bittiraha.fi) toimintaa, heillä on tili lähes jokaisessa suomalaisessa pankissa ja sinulle nämä samat pankit sanoivat EI. Miksi? No siksi koska silloin kuin Prasos tilejään avasi se ei puhunut bitcoinista, eikä pankit edes tienneet bitcoinista. Jälkeenpäin tilejä ei ole suljettu, koska toiminnassa ei ole ollut mitään huomauttamisen aiheista.

Ihan täysin bitcoin myönteista yritystä on vaikea löytää. Fundamentaalisesti Bitcoin on pankin vihollinen, joten pankeille ja salainen kartellisopimus etteivät bitcoin-yrityksiä hyväksy, pelkästään sen takia, jottei bitcoin-ala kasvaisi niin nopeasti ja pankeilla olisi enemmän elinaikaa. Toki joku pieni pankki voi hyväksya ja tehdä tällä rahaa, mutta niidennkin politiikka saattaa muuttua jos tavallisia asiakkaita ilmaantuu jälkipäin paljon.


#5

Aivan ajatusleikkinä. Niin kun noita bitcoineilla ja muilla virtuaalivaluutoilla FIAT-valuutta rikastuneita alkaa löytymään. Niin miksei he sitten perustaisi pankkia, joka aidosti sitten hoitaa tuota FIAT-rahaliikennettä ja luonnollisesti avaa tilejä kaikille liikeideansa bitcoiniin ja muihin virtuaalivaluutoihin perustaville firmoille.

Lienee tuossa tuo pääoma se ongelma, mutta sitä pääomaahan olisi bitcoineilla rikastuneilla. Ja jos kurssinousu vaan jatkuu tälläisenä vaikka nyt pari vuotta :slight_smile: Niin FIAT-rahaa alkaisi olemaan jo ihan kivasti varmaan monella jos vaan malttaneet vaihtaa kallisarvoisia bitcoineja tai muuta virtuaalivaluuttaa FIAT-valuuttaan. Sitten täytyisi löytää vain asian osaavat ja asiasta innostuneet henkilöt pankkia perustamaan. Pääoma kerättäisi sitten osakeanneilla, joihin toki pääsee mukaa muutkin ei pelkästään virtuaalivaluutoilla rikastuneet. Olisiko mahdollinen ajatus jossain tulevaisuudessa?


#6

Tässä taitaa olla tulossa bitcoinmyönteinen eurooppalainen pankki.


#7

Pankkilisenssin saaminen ei ole mikään helppoa hommaa. Lisäksi sääntely on aivan järjetöntä. Pääoman tarve on valtava (ellei perusta pankkia veroparatiisiin). Jos omaat sen verran rahaa, niin on monia parempiakin bisneksiä.

Oman pankin perustaminen saatta ehkä kuulostaa kivalta hommalta oli sellaista kymmeniä vuosia sitten, mutta ei enää.


#8

Ihme, kun ne oli mulle niin myönteisiä esim monen asian suhteen. Hirvittäisi ottaa joku 100 000 e laina, sillä saiskin sitten jo kunnon ethereum laitteet kotiin. Varmasti olisi joku +40 C asuintiloissa. Ei täällä pystyisi silloin olemaan. Nytkin on +35 C kotona, pakko pitää ikkunoita auki, yksiössä on ihan pirun kuuma nukkua, jos johonkin kerrostaloon vaihtaisi ylimpään kerrokseen. En kovin helpolla tästä asunnosta luovu.
Haaveena tietysti omistusasunto autotallilla ja sinne laitteet pyörimään.