Missä poolissa mainaat?


#1

Siinä hieman vaihtoehtoja. Saa ja toivotaan, että ihmiset myös perustelee valintojaan. Kolme ääntä/mainaaja eli myös monen poolin käyttäjät äänestäkää!

Minä: P2Pool
Plussat: Ei kuluja, laskentateho silti hajautettu vaikka samassa poolissa, ajoittaiset lahjoitukset poolin mainaajille
Miinukset: työlästä aloittaa mainaus (vrt. Btcguild n.20sek kestää)


#2

Oma valintani on ollut kesästä asti Eligius ensisijaisena. Tällä hetkellä varapooleina on EclipseMC ja p2pool. Valinta liittynee pitkälle siihen että poolinpitäjä on uteliaisuutta herättävä arvomaailmoineen.


#3

Mä aloitin Eligiuksella aikoinaan, mutta loppukesästä asti olen mainannut Bitlc:llä (ent. bitcoins.lc). Se on ollut varsin hyvä pooli kaikinpuolin, paitsi viime aikoina kärsivällisyys on ollut hieman tiukilla sen suhteen. Sitä käyttää pool hoppaajat hyväkseen aika vahvasti ja ylläpitäjä on luvannut varmaan kuukauden tai pari jo vaihtaa proportionalista pois, mutta ei vieläkään. Ens viikolla vaihtuu pooli jos ei muutosta tapahdu, siellä on yhä suurempi hash-rate ero siinä kun blokki on löydetty ja siinä kun sitä ei ole hetkeen löytynyt, joka on ns. uskollisille mainaajille todella perseestä.


#4

Vaihdoin Bitlc:stä pois juuri siitä syystä, että hoppaajat raiskaa, eikä Jiniä kiinnosta toi palkkiometodin vaihtaminen. Sitä on lupailtu nyt liian kauan. Joko ei lupaa tai sitten lupaa ja toteuttaa kohtuullisessa ajassa. Mä lähdin Bitlc:stä pois sen 10MShares kierroksen aikana tulleen kaatumisen kohdalla.


#5

Aloitin viime syksynä BTCServillä, joka oli aika pieni pooli, ja meni valitettavasti nurin tietomurron seurauksena.

Nyt olen parin viime kuun ajan ollut beta-testaajana Squidnetissä (http://www.squidnet.org/). Kyseessä on välityspalvelin joka jakaa laskennan tasan usean eri poolin kesken, ja jakaa louhitut coinit viimeisten 500 000 kierrossa olevan sharen kesken. Squidnet tukee myös Namecoin-, Solidcoin- ja Litecoin-louhintaa. Suosittelen kokeilemaan.


#6

Liian SolidCoin-myönteinen omaan makuun ???

edit: ja minausproxyjen kasvaminen isoksi ei välttämättä ole kovin hyvä asia


#7

tuossa jokunen viikko takaperin alotin btcguildissa ja coineja tullut kohta 10… missä nuita coineja olisi hyvä vaihtaa euroiksi ja namecoineja bitcoineiksi? plussaa olisi pienet transaktiokulut, lyhyet maksuajat ja se että ei tarvitsisi mitään henkkareita olla näyttämässä :slight_smile:


#8

Intersango tai BTC-E. BTC-E:n hyväksi tässä tapauksessa menee se, että siellä onnistuu tuo Namecoin-vaihto myös.

Me ollaan julkaisemassa Bittiraha.fi portaaliin oma bittipörssi, jossa ainakin tuo EUR/BTC vaihto onnistuu hyvin molempiin suuntiin. Muita coineja se ei tue ainakaan alkuvaiheessa.


#9

onko mitään arviota että koska tämä teidän bittipörssi aukeaa? :slight_smile:


#10

Toukokuun kolmannella viikolla on paras veikkaus tällä hetkellä. Ilmoitamme lähempänä tarkan julkaisupäivän koko saitille.


#11

Miksikäs ei?


#12

[quote=“AnttiM, post:11, topic:83”][quote author=rontus link=topic=35.msg97#msg97 date=1335563417]
ja minausproxyjen kasvaminen isoksi ei välttämättä ole kovin hyvä asia
[/quote]

Miksikäs ei?[/quote]

Minun olisi toki pitänyt perustella väittämäni sen laittaessani.

Mutta niin, se tuo vain yhden välikäden tähän minaushommaan ja monimutkaistaa hommia. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa devit ovat kehitelleet päivitysehdotuksen bitcoiniin ja kannustusta kysellään: poolit vastaavat jotain, jos vastaavat. Ja mahdollisesti tekevät muutoksen omaan minaukseensa ennen deadlineä. Proxy joutuu kuitenkin luottamaan pooleihin muutoksen tekemisen suhteen, ja proxyihin pitäisi vastaavasti käyttäjien/devien luottaa.

Ja samat 51%:iin kasvamisen ongelmat kuin pooleilla.

Lisäksi proxyillä voi olla tienausmahdollisuuksia, joista käyttäjä ei välttämättä ole ollenkaan tietoinen. Tuolla sanovat että jakavat minaustehon tasan poolien kanssa, mutta saattaavathan ne pool hoppailla myöskin.

Lisäksi proxyt eivät tuo käyttäjälle mielestäni oikeen mitään lisäarvoa. Minaussoftat tukevat backup-pooleja ja jos hajauttaa haluaa niin laittaa eri primary pooleja eri minereille.


#13

Suunnittelin aloittavani Eligius poolissa. Siellä hopping sallittua jonka näen miinus puolena, mutta onko hoppaajia nykyään enää ongelmaksi asti?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=81946.0

Tuon keskustelun perusteella ei olisi nykyään enää kannattavaa…

Edit:

"The complicated formula involving “difficulty” is basically the block reward divided by the expected number of shares-per-block. This is what makes Eligius pool-hopper-proof: the amount you get per share doesn’t change (except when the difficulty changes). "

Lainattu Eligius sivuilta. Ilmeisesti ei hopping kannata.


#14

BTC Guild ja Triplemining. Valitsin aika randomilla kun en ymmärtänyt hevon kukkua koko systeemistä. Koska mainaan pääasiassa roskiksesta dyykatuilla CPU:illa, ihastuin Tripleminingin jackpot-systeemiin, jossa joku onnekas saa silloin tällöin muhkean potin. :stuck_out_tongue:

Nyt on tekeillä oma, Suomen ensimmäinen mainaus pool. Kerron tästä lisää jos/kun saan sen pelittämään.

E: Tai no, en tiedä onko se ensimmäinen. Pieniä teknisiä ongelmia vielä ja web-käyttöliittymä vaiheessa. It’s coming, it’s coming…


#15

Mainaan tällä hetkelle Eclipsellä. Ensimmäinen pooli johonka eksyin ja jäin, homma on kyl pelannutkin!


#16

Kysymys tälläseltä alottelijalta: Mitenkä noihin liitytään (pooleihin)? :stuck_out_tongue:
Kaikki muuten noin kunnossa, mutta koneessa turhan vähän puhtia tuohon yksin louhimiseen. (~60Mhps)


#17

BTC Guild

n. 145 Mhas/s nopeudella.


#18

[quote=“Energy+, post:16, topic:83”]Kysymys tälläseltä alottelijalta: Mitenkä noihin liitytään (pooleihin)? :stuck_out_tongue:
Kaikki muuten noin kunnossa, mutta koneessa turhan vähän puhtia tuohon yksin louhimiseen. (~60Mhps)[/quote]

Tässä esimerkit mt.rediin

https://mtred.com/

Tuolta teet itselles tilin. Luot workerin esim. worker1 ja salasanaksi 1
Sen jälkeen mainaussofta käyntiin ja yhdistät pooliin

cgminerilla voit tehdä cgminer.bat tiedoston cgminerin kansioon tai sit näpytellä aina poolin osoitteen ja workerin ja salasanan erikseen :slight_smile:
poolin osoite mtred.com:8337


#19

En missään, sillä ei maksa vaivaa 2GHz C2D/GF 9400m combolla :wink:

Aina välillä tulee jotain kokeiltua, mutta into laskee kun ei saa käytännössä mitään aikaiseksi. Ja parempiin vermeisiin en aio sijoittaa rahaa.


#20

[quote=“Vanity, post:19, topic:83”]En missään, sillä ei maksa vaivaa 2GHz C2D/GF 9400m combolla :wink:

Aina välillä tulee jotain kokeiltua, mutta into laskee kun ei saa käytännössä mitään aikaiseksi. Ja parempiin vermeisiin en aio sijoittaa rahaa.[/quote]

Juu, kauaa ei enää mene, että mainaamiseen tarvii ihan oman erikoislaitteistonsa kun ei edes radeoneilla enää kannata. Enintään antaisin vuoden että ollaan tuossa pisteessä. Nämä erikoislaitteistot tosin hyvin todennäköisesti tuottavat sijoituksen takaisin melko nopeasti.