Milloin pelleily Kreikan kanssa oikein loppuu ?


#1

Luulevatko päättäjät oikeasti että euro ei kestä Kreikan eroa ?

Se että Kreikkaan on kaadettu jo määrättömästi rahaa ei minun mielestäni saisi vaikuttaa tuleviin päätöksiin.
Kaatunutta maitoa on turha itkeä, mutta nyt hanat viimein kiinni.


#2

Ehkä tarkoitus on luoda yhtenäisyyttä kriisin avulla. Kaikki vetää yhtä köyttä, ja köyden päässä on joku joka koitetaan kiskoa suosta…pinnemmalle nyt alkuun…:frowning:


#3

Se on ihan ok että kiskotaan joku suosta ylös mut ku nämä idiootit ei tunnu oppivan virheistään ja menee sinne aina uudestaan. >:(

Minusta on väärin että niille on sen ensimmäisen tukipaketin jälkeen anettu yhtään mitään ku silläkin ois pitäny päästä jo aika pitkälle jos se ois vain käytetty fiksusti ja tehty uudistuksia mitkä ois karsinu kuluja ja tehostanu systeemien toimintaa.


#4

Valtioiden myöntämät lainat valitettavasti tuntuu menevän turhan monen välikäden ja väliprosessin kautta ennenkuin päätyvät sinne minne ne ovat tarkoitettu. Kohtuuttomasti prosessointikuluja ylimääräisten paperisotien yhteyksissä yms. viivyttelypeleissä.
Kun kirjanpidot on semisuljettuja ja monimutkaistettuja oletusarvostaan, on tehty helpoksi ujuttaa sinne vähän ylimääräistäkin.

Bitcoin, tai tarkemmin blockchain teknologia tuonee tuohon lähitulevaisuudessa helposti käyttöönotettavia ratkaisuja, joten toivotaan että nämä päättömät eurolainahypettelyt saadaan katoamaan :stuck_out_tongue:

Aiheeseen liittyvä mielenkiintoinen artikkeli/mielipide kirjoitus:
http://www.washingtonpost.com/opinions/free-money-might-be-the-best-way-to-end-poverty/2013/12/29/679c8344-5ec8-11e3-95c2-13623eb2b0e1_story.html

Heh, ja näin eduskuntakarnevaalien aikaan… vaikka monelle äänestäminen tuntuu turhalle, eikä tismalleen samoja elämänarvoja ehdokasta löytyisi, niin pyytäisin harkitsemaan ja selaamaan ehdokkaita ja mahdollisesti valitsemaan henkilön, joka ajaa tärkemmäksi näkemääsi asiaasi eteenpäin? wink wink Piraattipuolueesta löytyy mielenkiintoisista ehdokkaista varsin hassuihin yksilöihin :wink:

PS. En ole itse käynyt äänestysuurnalla elämäni aikana kertaakaan ja vuosimittarin viisari 30 tietämillä… sekä ikäni manannut näiden vaalien tarpeettomuutta… mutta nyt iskeneet kosmiset tunteet, että vaikkei näistäkään äänestyksistä tulisi täysin rehellisiä alkuun, niin äänestämismahdollisuuden käyttäminen olisi asioiden muuttamista ajavaa toimintaa :slight_smile:
Tänään kerkiäis vielä ennakkoäänestämään :wink:


#5

Kreikka on ainakin aikasemmin saanut tuloja matkailusta mikä kai vähentynyt ? Mistä muualta se saa tuloja jos nyt ei laske näitä tukia mukaan ?


#6

Onhan Kreikka mahtava laivanvarustaja. :o


#7

Taitaa maanantaina olla Kreikassa pankit kiinni…

“Euromaat tyrmäsivät Kreikan lainaohjelman jatkamisen”
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1435369839116


#8

Muistaako kukaan euroopan pankki unioni suunnitelmia? Aikataulussa ollaan ja ensi vuoden alusta on ns.kriisinhallinnan aika :wink:


#9

Kreikkalaiset pankit suunnittelevat 30% leikkausta pankkitileiltä joilla on vähintään 8000 €

http://cointelegraph.com/news/114743/greek-banks-plan-for-bail-in-withdrawals-from-consumer-deposits


#10

Tässä muuten melko huvittava artikkeli siitä, mistä 60% kreikkalaispankkien taseista muodostuu ::slight_smile:


#11

Lyhyesti: Kreikka lähtee eurosta…dragmat nollissa, kriisi ja muille maille esimerkki siittä, että ei kannata erota:)
Kreikalle myönnetään “kriisirahastosta” tuke ja talous pelastettu ja myös tämä muille esimerkki siittä, että liitossa kannattaa pysyä ja syventää valtioiden ja “europankin” yhteistyötä ja luovuttaa valta raha-asioissa sinne suuntaan :slight_smile:

Shakki ja matti :slight_smile:

Ps.

Luvassa lisäveroa…


#12

Kreikka on ketkuillut ennenkin, vuonna 1908 se erotettiin latinalaisesta rahaliitosta vähennettyään omatoimisesti kullan määrää kolikoissaan :smiley:

Mielenkiintoinen yksityiskohta historiassa on, että tavallaan Suomikin oli tuolloin mukana samassa rahaliitossa.


#13

Jo tämä kertoo, että ei ihan taloustietämys kohdillaan. Oikea olisi “Kreikka lähtee eurosta…dragmat rajattomat”

Oma itsenäinen keskuspankki joka laskee liikkeelle valuutta jolla verot kannetaan on yhtä kuin rajoittamaton maksukyky kaikkeen valtion kulutukseen. Tuskin menisi kauaa kun Kreikka olisi tukevasti jaloillaan, toki alussa nähdään dragmahintojen nopeaa nousua. Euromääräiset velat voi jättää kätevästi maksamatta ellei velkoja suostu yhteistyöhön maksuohjelmassa. Pakottaa et voi, kauppasaartaa kyllä, mutta kovin ponnetonta uhkailua Kreikan tapauksessa.


#14

nojoo. Mutta loppupelissä kuitenkin yhdentyvä pankkitoiminta euroopassa tässä asiassa kyseessä.
Heitetään ilmaa toiselle ja vaaditaan “pakottamaan” syvempään yhteistyöhön ja näin ollen on helppo pyörittää kriisejä;)


#15

Nyt alkaa olla varmaa että ei-äänet voittavat kansanäänestyksessä.
Pahoin pelkään ettei poliitikkojen kantti kestä vetää letkuja irti ja kirjata 400-500 miljardin tappioita.
EKP:n hätärahoitus jatkuu ja vääjäämätöntä siirretään taas eteenpäin.
Mikäli näin käy niin cryptonightin ennustus veronkorotusten kiihtyvästä kasvusta toteutuu meilläkin varmasti :’(

Edit: Luultavasti ensimmäiset rahtikoneet ruumat täynnä euroseteleitä ovat jo matkalla Kreikkaan. Ikävää tietysti on,
että nämä tyhjästä printatut setelit syövät vääjäämättä yhteisvaluutan ostovoimaa pitkällä aikavälillä. Sekin on
eräänlaista piiloverotusta.


#16

[quote=“katlisa5963, post:15, topic:2660”]Ikävää tietysti on,
että nämä tyhjästä printatut setelit syövät vääjäämättä yhteisvaluutan ostovoimaa pitkällä aikavälillä.[/quote]

Kaikki valuuttamuotoinen raha luodaan luodaan tyhjästä. Kun otat asuntolainan se raha luodaan tilillesi tyhjästä. Ja tällä hetkellä sitä juuri pitäisikin luodan ja lappaa investointeihin, seurauksena olisi työllisyyttä ja kokonaiskysynnän kasvua, joka on yhtäkuin poistuminen tästä (kysyntä)lamasta.


#17

Tottakai se luodaan tyhjästä. Asuntolainan ollessa kyseessä on luodun rahan vastineena sentään reaaaliomaisuutta, Kreikan tapauksessa korkeintaan konkurssikypsien pankkien lupaus maksaa joskus takaisin.
Mitä tulee (kysyntä)lamaan niin koko systeemi on järjetön : mitä enemmän kulutetaan niin sitä paremmin menee.
Ennen vanhaan sanottiin että den som spar, den har.


#18

Täytyy erottaa yksittäinen toimija (den som spar, den har) ja kaikki toimijat (kansantalous). Se mikä on mahdollista yksittäiselle toimijalle ei ole mahdollista kansantaloudelle. Jos kaikki säästäisivät yhtäaikaa, seurauksena olisi “koko systeemin” pysähtyminen. Velan tasainen kasvu on hyvästä, sillä se toimii talouden moottorina. On vain järjetöntä, että vastuu tästä talouden moottorin tasaisesta käynnistä on markkinavoimien “näkymättömällä kädellä”.

Toisin sanoen niin kauan systeemin kontrolli on puutteellinen (sijoitusmaailman eläimellisten vaistojen ohjaama) ylikuumentumiset (“kuplat”) ja kysyntälamat seuraavat toisiaan. Isot volatiliteetit ovat aina etu pankkimaailmalle. Kuplataloudessa ne tekevät jättivoittoja, kuplan puhjetessa velkavastuut sosialisoidaan muille (koska pankkisektoria ei voi päästää kaatumaan) ja kysyntälamassa julkinen sektori velkaantuu (ja vastinparina saman verran yksityinen sektori kasvattaa nettovarallisuutta jossa pankit isoja hyötyjiä). Joten kyllä, systeemi on järjetön ilman julkista kontrollia. Mutta kun sanot tämän ääneen leimataan kommunistiksi.

Esim Deutsche Bank teki 2014 voittoa yli 3 miljardia ennen veroja. Kukaan ei ole kuitenkaan ehdottanut, että kerran “pelastetut” pankit maksaisivat nyt jotain takaisin jättivoitoistaan. Sosialisointi toimii vain toiseen suuntaan, veronmaksajat pelastavat pankkeja, pankit eivät veronmaksajia.