Miksi ripple (XRP) nousee?

Ehkä joku seurannut paremmin rippleä ja osaa kertoa mikä siinä juuri nyt on erikoista ?
XRP on ollut joskus 2. sijalla aikasemminkin.

“XRP markkina-arvo nousi perjantaina lähes 56 %”

Tietoa ei ole mutta olisiko syynä tämä:

Eli satakertainen skaalautuvuus bitcoiniin nähden. Tuolta alta kun keskustelua lukee niin kaikenmaailman nillittäjiä löytyy jotka valittavat että Ripple “ei ole desentralisoitu”, “ei ole oikea krypto lainkaan” mutta entä jos näillä asioilla ei ole väliä? Entä jos skaalautuvuus on se juttu jota maailma tällä hetkellä kaikkein eniten kaipaa - jopa kaikkia hypersuperalustaominaisuuksia ennen? Miksiköhän Raiblocks on raketoinut? Olisiko sama syy kuin Ripplellä eli skaalautuvuus? Jos bitcoin core jatkaa talviuniaan skaalautuvuusongelman ratkaisun suhteen, se syödään hyvin pian hengiltä. Jaa salamaverkot? Eiköhän niille käy kuten segwitillekin eli ensin haaveillaan pari vuotta ja sitten kun ne saadaan valmiiksi, ne otetaan käyttöön ensiksi jossain muussa kolikossa (esim. Litecoin), sen jälkeen coren suunnittelijat kaivavat nenäänsä puoli vuotta jonka jälkeen julistavat että “NYT ON SALAMAVERKOT IMPLEMENTOITU” mikä tarkoittaa että jollain esoteerisella nörttiohjelmalla kaikkein osaavimmat saavat ne käyttöön ja massojen käyttöön ne tulevat puoli vuotta tuon jälkeen - siis noin vuoden päästä siitä kuin ne on olleet jo muissa kolikoissa käytössä. Eihän segwitkään oikeasti ole vieläkään bitcoinissa käytössä kuin vain jotain 10% transaktioista tapahtuu segwitiä käyttäen.

Kirjoitan tätä bitcoin-fanina, en suinkaan kriitikkona. Minusta on ollut karmea katsella bitcoinin teknistä käyttökelvottomuutta (se taitaa olla tällä hetkellä hitain ja siirtomaksuiltaan kallein top 100 kolikoista) mutta hinnaltaan kallein eli törkeimmin yliarvostettu. On aika kyllä itsekin katsella muita vaihtoehtoja, ei tämmöistä meininkiä ole mitään järkeä sietää…

2 tykkäystä

Bitcoin Cash toimii kuten Bitcoinin kuuluu. Kolikoita ei ole muuta vikaa kuin sen turha dissaus.

Ainoa syy Ripplen nousuun on aggressiivinen hypetys.

Rippleen ei kannata luottaa se ei ole oikea kryptovaluutta. Sen omistaa yksi yritys, vähän samalla tavalla kuten Onecoinia.

Jos tällä ei ole väliä, niin miksei vaan jatkeva FIAT rahan ja luottokorttien käyttöä? Kyllähän se skaalautuu ja toimii maksutapana tarpeeksi hyvin.

Minkä ongelma Ripple edes ratkaisee? Se on vaan yksi pankkien tukema maksutapajärjestelmä muiden joukossa.

Etkö ajatellut, että Bitcoinia halutaan käyttää juuri sen takia koska se on vasta voima FIATille ja loppu pankkimafian vallalle, eikä uusi “PayPal”, kuten tuo Ripple.

Eikö olis loogisempaa ostaa Ripple Labs, Inc. osakkeita jos tuohon uskoo?
Onkohan niitä saatavilla?

Miksei Litecoin ole raketoinut? Eikö siinä ole kaikki ominaisuudet, jotka Bitcoinissa pitäisii olla? Miksi BCH olisi parempi kuin Litecoin?

Niinhän me jatketaankin. Se että joku päivä olisi pelkästään kryptot, on naiivi ja epärealistinen tulevaisuudenkuva.
Meillä tulee olemaan FIAT-rahan, Visa-korttien ja Paypalin rinnalla kryptot, ja nyt vaan koulitaan niistä paras.

Kyllä, juuri noin minäkin asian näen. Ei pankeille ole minkäänmoinen argumentti että jokin systeemi on vastavoima FIATille tai pankkimafialle (tämähän olisi jo suorastaan sisäisesti ristiriitaista), pankkeja kiinnostaa vain nopeuden lisäämisestä ja kulujen pienentämisestä aiheutuvat lisävoitot. Jos Ripple on tässä suhteessa hyvä, pankit voivat ottaa sen käyttöön. Tapahtuuko näin, en tiedä, en osaa arvioida onko Ripple tarpeeksi hyvä tähän tarkoitukseen. Asiasta kun yrittää ottaa selvää, törmää vähän kaikenlaisiin mielipiteisiin joista ei osaa sanoa mikä on faktaa ja mikä pelkkää panettelua.

Me muut, jotka tosiaan haluamme vastavoimia pankkien mafialle, jäämme odottelemaan ensimmäistä aidosti globaalisti skaalautuvaa desentralisoitua kryptoa. Sellainen kun jostain ilmestyy, se tulee raketoimaan aivan järkyttävällä vauhdilla.

Hypetystä? Eikö tuo ole vain pankkisiirtojen uusi tekninen bittivaluutta instrumentti?

1 tykkäys

Jos Ripple on tässä suhteessa hyvä, pankit voivat ottaa sen käyttöön. Tapahtuuko näin, en tiedä,

Johan ne on aika laajasti ottanu sitä käyttöön. Mutta taas, ne ei tartte sitä ripple-kolikkoa välttämättä mihinkään ne pankit kun haluavat ripple-networkin hyödyt käyttöön fiat-siirtoihin.
(Ja jos sitten tarvitsevat/haluavat niin ei niiden tarvitse sitä ostaa markettihinnalla… Ripple myy sitä niille siihen hintaan kuin keskenään sopivat. Sitähän on aivan valtavati varastossa eikä kaikki ole vapautettu.)

Viime vuoden kesältä yks uutinen: “Ripple has attracted more than 75 banks - Yahoo Finance”

Itse pidän monen muun ohessa rippleä pump&dump -coinina. Eli en suosittele holdailuun mutta jokasen tietty paree tutkia ja miettiä iha itse, minusta tässä on vaan aivan liikaa huonoja muuttujia, ja kun vaihtoehtoja riittää… eri kryptoja on yli 1300 :slight_smile:
niin ei viitsi käyttää liikaa aikaa yrittääkseen perustella itselleen että miksi kaikesta huolimatta kannattais yrittää ripplen kanssa isommin touhuta. Niin ideologinen en ole ettenkö pidä sitä silmällä et jos sillä saan pumpattua lisää euroja tai bitcoinia niin tartun mahollisuuksiin. mutta en tässä nykytilanteessa holdaa…

1 tykkäys

Siksi, että tietämättömät aloittelijat…

Päässyt unohtumaan tuo pankkien mukanaolo ripplessä. Varmaan parempi olla sijoittamatta tähän.

Joo, ei metrin seipäälläkään. Siirrelkööt pankit itse hilujaan tuon hässäkän sisällä mutten ainakaan minä.

heh joo, se on pankeille tehty ihan alun alkaen

Minulle tulee myös ripplestä mieleen onecoin mutta paremmin toteutettuna ja kyllä erittäin huomiota herättävää paljon toteuttajat pitävät xrp:tä hallussaan. Mennään muutenkin aika jännillä vesillä taas cryptojen suhteen kun paperilennokit sen kuin liitävät korkeimilleen niin voisi olla hyvä aika tehdä lanka missä puhuttaisiin vain jo toimivista projekteista. Vähän ekyin jo pois ripplestä mutta tuli mieleen viellä tämä:
https://www.marketwatch.com/story/long-island-iced-teas-stock-rockets-nearly-500-after-changing-name-to-long-blockchain-2017-12-21?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

Olkaa varovaisia mihin rahojanne laitatte ellette ole pro treidaajia ja osaatte oikeesti haistaa markkinat ylös ja alas.

1 tykkäys

Netistä poimittua:
“Ripple is not a cryptocurrency, rather a technology services provider, one which should ideally be listed on the NASDAQ. Another aspect often forgotten by enthusiasts is that in many senses, Ripple is not truly decentralized and has a strong control over its inner mechanisms.

Ripple uses a novel consensus algorithm to validate transactions. It requires computers to identify themselves and obtain permission to be able to participate in the currency’s network. This stands in stark contrast to Bitcoin, where any computer is allowed to join, without any authentication.

Unlike Bitcoin which relies on a network of “miners” running codes that validate transactions and keeps the currency secure - Ripple’s setup has no miners. All 100 billion coins of XRP (Ripple issued currency) that exist were created when the network was launched in 2012. Its creators kept 20 billion and gave the rest to the company.”

1 tykkäys

XRP kiinnostaa ja sillä on potentiaalia, mutta perusongelma on, että XRP ei ole sama, kuin Ripple.

Tälläkin hetkellä kaikissa suurissa diileissä, mitä Ripple on tehnyt isojen toimijoiden kanssa EI käytetä XRP:tä, vaan vain Ripplen maksuverkkoa. Siksi isotkaan diilit eivät ole laukaisseet XRP:tä lentoon, sen lento on perustunut vain piensijoittajien spekulaatioihin.

Ripple voi aivan hyvin myydä maksuverkkopalveluaan vaikka maailman jokaiselle lafkalle ilman, että kukaan käyttää XRP:tä. Toisaalta, jos joskus jonakin päivänä XRP:stä tulee validi valuuttaa vaikkapa Ebayssa, Alibabassa ja Amazonissa, sen arvo alkaa sitten nousta.

Se tässä on ärsyttävää, että periaatteessa Ripple voi käyttää XRP:tä vain piensijoittajien rahojen keruuseen ja oman toimintansa rahoittamiseen ja joskus vaikka sitten ajaa koko “valuutan” vaan alas, kun sillä ei enää saa tuloa.

Mä en usko että Ripple tulee ikinä olemaan mitään. Pankit vähän vaan testailevat, todentavat luotettavuuden sekä käytännöllisyyden ja painostavat valtion luomaan samanlaisen tekniikan (esim. e-kruunu). Jää Ripplen hodlailijat nuolemaan näppejään. Onneksi myin omani kolmen dollarin paremmalla puolella :slight_smile:

Netistä poimittua.
To begin with, Ripple is nothing like Bitcoin. Anybody who believes they are getting in on the next Bitcoin while buying Ripple are hugely mistaken. Ripple is not a cryptocurrency, rather a technology services provider, one which should ideally be listed on the NASDAQ. Another aspect often forgotten by enthusiasts is that in many senses, Ripple is not truly decentralized and has a strong control over its inner mechanisms.

https://transfin.in/how-to-value-valuation-of-Ripple-different-from-Bitcoin-cryptocurrency

Miksi koko juttu haisee? Tekniikka ei edes käytä minereita.
Unlike Bitcoin which relies on a network of “miners” running codes that validate transactions and keeps the currency secure - Ripple’s setup has no miners. All 100 billion coins of XRP (Ripple issued currency) that exist were created when the network was launched in 2012. Its creators kept 20 billion and gave the rest to the company.

Edelleen, XRP != RIPPLE.

Tämän hetken ongelma xrp:n kanssa on se, että huolimatta kaikista isoista diileistä, mitä Ripple on tehnyt rahoituslaitosten yms. kanssa maailmalla, xrp näyttäytyy edelleen ulkomarkkinoille vain yhtenä kryptona muiden seassa, eikä nämä Ripplen diilit ole saaneet xrp:lle minkäänlaista omaa leimaa ja siksi sen kurssi tulee noudattelemaan bitcoinin kurssimuotoja.

Jos jonakin päivänä xrp yleistyisi Ripplen xrapidin diilanneiden lafkojen kanssa niin paljon, että xrp:tä voisi kuluttajatkin käyttää maksuvälineenä, sen omaleimaisuus näkyisi ja se pääsisi irti muiden kryptovaluuttojen kursseista.

Toisaiseksi tämmöistä ei ole näköpiirissä, uusia xrp-diilejä on ollut vähän väliä ilman minkäänlaista kurssireagointia.

Sitten pitää vielä muistaa, että xrp on tällä hetkellä vain token Ripplen maksuverkossa ja sitä ei ole heidän asiakkaidenkaan pakko käyttää ja vaikka käyttäisivätkin, ei heidän ole pakko käyttää sitä sillä arvolla, mikä sillä markkinoilla on, se on vain token siellä maksuliikenteessä. Toisaalta, pankit ei koskaan alkaisikaan siirtää rahoja tokenilla, jonka arvo heiluisi markkinoilla kryptovaluuttojen mukaan, joten takkuisa on tämä xrp:n tie kyllä, mutta jos se kurssi laskee nyt takaisin jonnekin senttiosastolle, kyllä sitä kandee silloin hankkia varmuuden vuoksi, nykyhinnalla ei missään nimessä.